Reklama

Reklama

Obleva

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Štětín. Konec zimy, začátek jara. V ledové vodě na břehu Odry je nalezeno tělo mladé ženy. Vyšetřování vede Zawieja, třicetiletá policistka, která se nikdy nevzdává. Brzy se ukáže, že nejde o obyčejnou vraždu, protože žena krátce před tragickou smrtí porodila. Ale kde je dítě? Pro hlavní hrdinku se pátrání po novorozenci stává silným, i když zpočátku nevědomým impulsem ke konfrontaci s vlastní situací: je svobodnou matkou, dokonalou policistkou a především ženou, která po manželově smrti prochází krizí. Boj o dítě se mění v zoufalou bitvu o záchranu sebe samé. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poliaci nám prinášajú temne depresívnu krimi, a teraz by sa prináležalo napísať, že "v škandinávskom štýle", avšak osobne si myslím, že ich úroveň filmárčiny už dávno dosiahli, ak neprevýšili. Ale to je len môj subjektívny pocit. Môj obľúbenec Eryk Lubos v nezvyklej roli psychopata ma pekne rozsekal. Posledná epizoda je trochu akoby z iného sveta, ale tie konce má málokto u takýchto seriálov kvalitne a dokonale vychytané. Za mňa 90%. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Poláci jedou bomby a já je pomalu zařazuji na přední příčky evropského filmového průmyslu, který je pro mě srdcová záležitost. A musím naprosto souhlasit s Trajekttem. Čistokrevná bílá záležitost, žádný genderový peklo, žádné utiskované barevné menšiny, které se v těchto končinách za normálních okolností jen stěží vyskytují. Tohle je pro mě hlavní devíza seriálu a proto i pět hvězdic. Divím se, že HBO MAX tomu dala zelenou, bez splnění zvracených kvót. To teda koukám, jak sůva z nudlí. Komorní skoro rodinná krimi. Ponurá, civilní s parádní tíživou atmosférou. Hlavní hrdinka, policajtka Zawieja teda dost na ranu, zas jedna co se minula povoláním a dělá nešťastné všechny kolem sebe, díky pracovní posedlosti. Ale jinak bomba. Výborné herecké výkony neokoukaných tváří a i když je to pořád dokola, pějme píseň tralala, tyhle minisérie se prostě neomrzí. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Priemerná záležitosť, ktorá má nevedno prečo 6 epizód. Byť to nasúkané do polovice, malo by to aj grády, aj emocionálny príbehový nádych. Takto človek miestami čumí do blba a premýšľa, prečo tento seriál vôbec pozerá, keď vlastne neponúka nijak mimoriadny zážitok. Jediné, čo sa mu nedá uprieť je, že do poslednej chvíle človek (ne)vie, ako to s tým destskom vlastne dopadne .. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prešľapov bolo pomerne veľa (najmä v 5 epizóde) ale celkovo možno tento poľský seriál hodnotiť ako vydarenú kriminálku s dobrou zápletkou. Je síce pravdou že to celé mohlo mať o niečo lepšiu pointu, niektoré naivné kroky postáv (predovšetkým prokurátora) boli zarážajúce, Zawieja občas iritovala asi všetkých ale Odmäk patrí k tým vydarenejším kriminálkam v severskom štýle. ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Tak tohle krimi mi neskutečně sedlo. Pochmurný polský Štetín na přelomu zimy, skvěle vykreslená atmosféra. Policistka, která v osobním životě čelí ztrátě manžela a snaží se ze všech sil vyřešit případ zmizení novorozeného dítěte, kdy jeho matka byla těsně po porodu nalezena zavražděná. Hodně mě potěšila hlavně druhá polovina seriálu, kdy se v případu objevil psychopat Wróbel, jehož postava byla zahraná hodně věrohodně. Seriál udržel v napětí po celou dobu a já si ho přehraju znovu celý, tentokrát bez týdenních pauz při čekání na další díl. Poláci, bravo! ()

Galerie (94)

Zajímavosti (2)

  • Na konci časti pred vstupom Trepu do kancelárie, v ktorej spia pritúlená Zawieja a Radwan, jasne vidieť v pravej časti obrazovky v kancelárii (prípadne odraze) osobu zo štábu, ale akonáhle príde Trepa už do miestnosti, tá osoba tam nie je. (Stillborn83)
  • Seriál se převážně natáčel v severozápadním Polsku ve městě Štětín, které se nachází u hranic s Německem. (Trajektt)

Reklama

Reklama