Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná éra kliniky "Cunningham Hall", kdysi proslulého ústavu pro duševně choré, je u konce. Nadbytek pacientů a nedostatek financí proměnily váženou instituci v zanedbaný páchnoucí blázinec. Prach v zatuchlých nemocničních chodbách rozvíří příchod nesmělého studenta medicíny Clarka (Joshua Leonard). Krátce po jeho nástupu jsou brutálně zavražděni lékař a vrchní sestra. Mezi pacienty se množí záchvaty zuřivého šílenství. Clarka pronásledují příšerné vidiny. Zdá se, že jediným člověkem, který má klíč k tajemství kliniky, je Ben, zaživa pohřbený v podzemí ústavu, v "díře" mezi beznadějnými případy... (Magic Box)

(více)

Recenze (73)

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Tak opäť sa film tak trochu zahráva s divákom - a to po stránke, či je to ducharina alebo niečo iné a taktiež po stránke charakterov postáv. Myslím, že Madhouse má celkom prijateľné rozuzlenie a priznám sa, že mi spočiatku ani nenapadlo, že by to mohlo dopadnúť práve takto. Vizuál vždy nebol najlepší, ale to sa v tomto prípade dá vrelo odpustiť. To, čo však ovplyvňuje pozitívne moje hodnotenie, a to v značnej miere, je samotný blázinec - či už jeho prostredie, chodby, suterén alebo samotné postavy (blázni). Pokladám to za najhlavnejšiu stránku filmu, ktorá vo mne vzbudzovala tak trochu odpor a nepríjemný pocit - s týmto sa tvorcovia Madhousu skvele vyhrali a mňa to veľmi teší. Napätie som síce necítila žiadne, ale práve prostredie blázinca + fajn príbeh,zápletka,záver = moja spokojnosť :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Blázinec je pro horor vděčným prostředím a jsem toho názoru, že tady byla jeho atmosféra ne bezezbytku, ale určitě využita. Scénář nebyl nijak inovativní a to včetně rozuzlení, ale ani to mi příliš nevadilo. problém byl tak především v hercích. Jordan ladd v pohodě, Henriksen také, ačkoliv dostal po hříchu minimum prostoru, ale hlavní hrdina byl naprosto příšerný a občas mi přišel jako reinkarnace Brandona Walshe. Bez něj by byl Madhouse o dost lepším. 60% ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není tak špatné, jak jsem se původně obávala. Jako horor z blázince to po většinu stopáže funguje docela dobře. Velkým plusem je prostředí, ta budova a její interiéry opravdu místy působila silně znepokojivě a jeji osazenstvo z řad bláznů nevyzpytatelně. Atmosféra by tu tudíž byla, ale co hlavní postavy? Ty jsou bohužel tak trochu kámen úrazu, protože působí poněkud ploše a černobíle (zlá vrchní sestra/hodný student medicíny). Závěrečná pointa mi zase přišla taková zbrklá a jakoby narychlo slátaná. Šlo by to určitě mnohem lépe, potenciál zde na to byl. Celkově bych to zhodnotila tak, že nelituju, že jsem to viděla, ale nedá se říct, že by to byl film, který bych doporučovala přátelům. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Tu třetí hvězdu vyhrál až ten závěr. Celou dobu nevíte o co jde, ale víceméně vás to ani moc nezajímá. Začátek vypadal velmi slušně, ale postupně se to propadalo do totálního stereotypu bez lekaček. Film také trpí na žalostně špatné herecké obsazení, nicméně ho zase docela vyzdvihuje slušná atmosféra okolí, ve kterém se odehrává a tématická hudba. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná podíváná, která na začátku hodně navnadí, v půlce znechutí a ke konci totálně překvapí. Kdyby se tu nevyskytovalo tolik zbytečností a nelogických scén možná bych dal i víc než jen průměrné hodnocení. Triky byly v určitých momentech velice slušné a příjemně se na to dívalo, ale místy stupidní scénář i neschopnost všech okolo mě dost často znechutili předchozí zážitek. Bohužel mohl z toho být velice úspěšný film, ale ve finále je z toho leda tak obyčejný průměr, který si možná za pět roků pustím znova. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Lék Risperdex zmínění ve filmu je odkaz na skutečné antipsychotikum Risperdal. (rafix)
  • Film se natáčel v Bukurešti v Rumunsku a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama