Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně velké zklamání. Po první scéně je člověk natěšený, protože by to mohlo být něco skutečně dobrého, napínavého, ale ono se z toho napětí záhy vytrácí, protože divákovi je hned jasné, koho vlastně hledají. Nic na tom nemění ani twist v závěru, který byl stejně průhledný. Jen ta nahá Angelina to vytáhla na těch pár procent. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) ZLODĚJ ŽIVOTŮ, další jeden z mnoha filmů, které si v poslední době doplňuji. Nebýt horší cca třetí třetiny, mohlo to dopadnout o ždibec lépe. Má to i trochu pomalejší tempo, ale to mi moc nevadilo. Herecké obsazení je solidní, snad každý mě dokáže zaujmout, nejvíc samozřejmě charismatická a přitažlivá Angelina Jolie + výborný Ethan Hawke. Od úvodu se nám to hezky rozjíždí, má to svoji atmosféru, takže „kriminálka“ jak vyšitá. Vyšetřovací metody hlavní představitelky jsou zajímavé, příběh je takový přímočarý a ta pokročilejší fáze snímku, jak už jsem psal, byla horší a navíc dost průhlednější. Moc mě to nepohoršilo, bavilo mě to celek od začátku do konce, jen jsem hlavní pointu věděl skoro už od začátku. Takže o nějakém napětí tu řeč být nemůže, ale co … Úplné finále má též menší mini pointu, která mě aspoň pobavila, ale měla svůj logický smysl. Co k tomu dál dodávat? Na to 1 vidění je to asi nejlepší. Nelituji toho. PS: Viděl jsem prodlouženou verzi (oproti původní je to delší asi jen o 5 minut). ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela povedenej thriller, kterej ma dobrej napad, ale urcite sel zpracovat jeste lip, takle pusobi trochu levnejc. Herci se snazi, Angelina je fajn a Hawke hraje taky dobre, ale precejen mu chybi nejaky vetsi charisma. Navic je jasny kdo je vrah uz pomerne brzo. Nicmene i presto jsem se u filmu nenudil, napeti je vygradovany hezky a konec je prekvapivej. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Okolo vraha je nulová aura, medzi postavami film funguje na pol úväzku, napätia je menej než húb na púšti a prekvapivé rozuzlenie je podraz sebaparodických rozmerov na úrovni béčkového video-thrilleru. Nehovoriac o "dojazde" filmu, ktorý snád tvorcovia ani mysleli vážne. Občasný dážď a vlažné tváre všetkých prítomných vytvárajú pocit chladného a zlého sveta, no jemne exotická hudba Philipa Glassa neoplýva ani trochou tajomna a temnoty. Vôbec sa do filmu nehodí. Samotné stopovanie vraha, ktoré pokrýva dve tretiny filmu, je bez scenáristického nápadu, bez narastajúceho pocitu stiesnenosti. Obsahuje síce dve "baterkové" návštevy temných miest so slušnými lakačkami, no sila týchto lakačiek je priamo úmerná ich zbytočnosti. Zlaknete sa, no keď sa zamyslíte čo sa stalo, je zle. D.J. Caruso vo svojom predchádzajúcej dráme The Salton Sea predviedol cit pre perfektnú formu, ktorý tu neaplikuje. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller. Taky že 60% tady na ČSFD tzn. 3* mu sluší nejvíce. Film dokáže velmi dobře zabavit, především když vám ho pustí v autobuse. A to jak po stránce dějové, tak po stránce napětí. A fanoušci Angeliny si zde také přijdou na své. Děj je sice docela průhledný, ale přece jenom si nemůžeme být úplně jisti, jestli to tak opravdu nakonec bude. Závěr si mohli autoři odpustit, to už byl spíš takový zmar, ale jinak se dá říct, že bez větších očekávání stojí film za to. 55% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Zloděj životů debutoval v Severní Americe na třetím místě s 11,5 mil. dolarů během stejného víkendu jako třeba Úsvit mtvých. (imro)
  • Předlohou k filmu byla stejnojmenná kniha britského autora Michaela Pye. Hlavní hrdinka se ale v knize jmenuje Grace Vanderholt a ne Illeana Scott jako ve filmu. (imro)

Reklama

Reklama