Reklama

Reklama

Moje velká indická svatba

  • Velká Británie Bride and Prejudice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Gurindera Chadha, uznávaná režisérka filmu Blafuj jako Beckham, se při natáčení zdokonalené společenské komedie Jane Austenové spojila s naprosto neočekávaným partnerem: hudební a taneční podívanou Bollywoodu. Výsledkem je nový pohled na nadčasový příběh o hledání lásky - převyprávěný tak jako nikdy před tím - s drzým humorem, okázalými tanečními scénami a svéráznou romancí bombajských kasovních trháků. Stejně jako v literární předloze i Moje velká indická svatba svede dohromady dva lidi s naprosto odlišnými názory, ale tentokrát jsou také z jiného konce světa. Doslova se v komedii plné barev, humoru a emocí střetává Východ se Západem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

sulimo odpad!

všechny recenze uživatele

No nene, tohle bylo minimálně maximálně moc. Do půlky jsem si řikala, že to je parodie....pak mi došlo, že to myslí vážně, tak jsem si řekla, že pokud si chci zachovat vlastní duševní zdraví a úctu k Austenové, tak to vypnu...vypla. Budu dělat, že jsem to ani neviděla, protože tohle působí jak průjem barev se zvuky ze zoo. Aby se Vám to vůbec líbilo, tak se asi předpokládá, že o Jane Austenové jste nikdy neslyšeli, nikdy jste neviděli jediný film či seriál s názvem Pride and Prejudice a k tomu všemu Vám musí nutně zdegenerovat mozek pod nátlakem Vámi permanentně sledovanými Bollywoodskými trháky, které musíte milovat. No, já těmto vysokým požadavkům neodpovídám, takže bohudík mám tu soudnost tomu nedat jedinou hvězdu a po shlédnutí toho filmového průjmu v první půlce, si jdu propláchnout oči, uši a budu mlátit hlavou o zeď tak dlouho, dokud na tenhle odpad nezapomenu. NEKOUKEJTE NA TO!!!!!!! ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

Dobrá, jsou tam hezký holky, je to barevný a veselý, ale předvídatelný a ohraný a prostě mně se tenhle typ filmu nelíbí. Kdybych neseděla v buse někde ve Francii, tak by mě nikdo nedonutil na to koukat. Dvě hvězdičky dávám především díky nezapomenutelnému taťkovi, jeho třem bazénům a kobřímu tanci :-D ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pride & Prejudice po indicky. To znie v podstate celkom lákavo a zaujímavo, no finálny výsledok žiaľ nie je až tak oslňujúci. Samozrejme, scenár vytovrený podľa predlohy Jane Austen je vynikajúci (to je nespochybniteľné), ale to prevedenie a splynutie s Bollywoodom nepôsobilo až tak dobre, ako by som čakal. Mne to celé pôsobilo také neprirodzené, a na Darcym nebolo nič takého, čo by mohlo Lalite až tak imponovať. Teda okrem jeho ušľachtilých úmyslov, no inak pôsobil veľmi nevýrazným a čudáckym dojmom (vôbec mi charakterovo nepasoval k takej dominantnej postave). Tie muzikálové vsuvky boli fajn, príjemne to oživili. Ale ani to nezachránilo celkový dojem, ktorý je u mňa viacmenej priemerný. Slabšie 3* ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Horších filmov som veľa nevidela. To že vo filme hrajú Indovia, neznamená že je to Bollywood. Hrozná miešanina štýlov od muzikálu WSS až po neviem čo. Koho takáto kombinácia napadla? Chvíľami som si nebola istá, či to myslia vážne, alebo je to nejaká dobre ukrytá paródia. Celá koncepcia je špatne, zle úplne na figu. Sorry Aish ani ty si to nevytrhla. ()

widla 

všechny recenze uživatele

Ve filmu mi trochu vadil velký vliv, nejspíš z indické strany - za celý film jsme neviděli jediný polibek, romantické scény jak je dnes známe, se tady vůbec neobjevily. Některým to možná přišlo jako uvolnění od typických amerických "slaďáků", ale na mě to působilo tak nějak zvláštně. Film jako takový byl docela dobrý (indické tance, zpěvy - mooc hezký), ale trochu fádní, už v polovině se dalo odhadnout jak skončí! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (21)

  • Aishwarya Rai kvůli filmu přibrala 9 kg, protože cítila, že pro její postavu je vhodnější, aby nevypadala jako modelka. Snažila se ji vykreslit co nejrealističtěji. (HappySmile)
  • V bollywoodských filmech je tabu ukázat jakýkoliv druh sexuálního kontaktu, dokonce i polibek. Místo toho obvykle používají nějakou abstraktní reprezentaci (např. švitoření ptáčků) nebo neukážou vůbec nic. Proto, když Lalita sní o svatbě, přestože se s Darcym naklání k sobě, aby se políbili, tak se odkloní, než se jejich rty dotknou. (HappySmile)
  • Podle režisérky Gurindera Chadhy má být vystoupení zpěvačky Ashanti poctou tradici bollywoodského filmu, kde se většinou objeví nějaká celebrita a zazpívá písničku, přestože to nemá žádné přímé spojení se zápletkou. Ostatní postavy nemají s touto celebritou žádný přímý kontakt, ale jsou k vidění v davu, kde si užívají show. (HappySmile)

Reklama

Reklama