Reklama

Reklama

Advokát John Clark žije spokojeně se svou manželkou Beverly a dvěma dětmi. Přichází však krize středního věku a Johnovi začne vadit jeho životní rutina, chce víc. Během svých cest metrem domů si několikrát povšimne Taneční školy slečny Mitzi, v jejímž okně stojí neznámá dívka. Touží ji poznat, a proto se ke slečně Mitzi zapíše do kurzu tance. Ve škole, která se tak tak drží nad vodou, dělá dívka z okna Paulina druhou lektorku. Tanečnice Bobbie, která touží zúčastnit se chicagské soutěže, Johnovi prozradí, že talentovaná Paulina se dostala až do finále světové taneční soutěže, ale hned nato se s přítelem a partnerem rozešli. John si všimne, že v kurzu tančí v převlečení i jeho kolega z práce Link Peterson. Ten se mu svěří, že sní o veřejném tanečním vystoupení. Jednou se John osmělí a pozve Paulinu na večeři. Paulina mu odpoví, že se zásadně se žáky školy nestýká. Dodá, že jestli má zájem jen o ni, ať do kurzu nechodí. John si uvědomí, že chce skutečně tancovat. Mitzi ho přemluví, aby s Bobbií vytvořili pár pro chicagskou soutěž... Beverly zatím nechápe, proč chodí její manžel tak pozdě domů. Když se jí kolegyně svěří s nevěrou svého manžela, začne Johna podezřívat a najme si detektiva Devinea. Ten zjistí, že se John učí tancovat, a sdělí to Beverly. Beverly se dotkne, že jí o tom John neřekl, a začne se doma tajně učit tančit. Devineovi řekne, že už jeho služby nepotřebuje. Ve škole zatím všichni trénují na soutěž. Johnovi nejdou latinské tance, a tak požádá Linka, aby je s Bobbií nacvičil, John zůstane u klasických. Paulina se Johnovi omluví, že nepřijala jeho pozvání. Svěří se mu, že žije jen pro tanec. Vezme Johna večer do školy a pomáhá mu vypilovat soutěžní tanec. Detektiv Devine, který se příjde na soutěž podívat, pozve také Beverly a Johnovu dceru Jennu. Link s Bobbií v latinských tancích postoupí do finále. Johnovi se klasika s Bobbií také daří – až do chvíle, kdy John zaslechne povzbuzování Jenny. Přestane se soustředit a Bobbie nešťastně upadne... John běží za Beverly, ale ta mu vyčte, že jí nic neřekl. John do taneční školy přestane chodit. Od Linka se pak dozví, že Paulina odjíždí do Anglie a zve ho na večírek na rozloučenou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Neškodná romantická story, ktorá by bez známejších tvárí len sotva okúsila teplo kinosál. Zápletka sa pohráva s myšlienkou únavy, ktorou si prejde každý dlhší vzťah a zostáva iba na ich aktérov ako sa s tým vysporiadajú. Richard Gere je znovu tým pravým gentlemanom a už vopred je jasné ako chvíľkové poblúznenie s krásnou Jennifer Lopéz dopadne. Film nijak zvlášť neurazí lenže ani výraznejšie nepobaví, neprekvapí, nedojme. Skrátka dokonalý príklad produktu bez vyšších ambícií s jediným cieľom, osloviť ženské publikum, ktoré do kina rozhodne samé nepôjde. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ať se o tomhle filmu snažím přemýšlet z jaké strany chci, tak na něm nenacházím žádné chyby. Což je trochu mrazivé, vzhledem k faktu, že jde o obyčejnou romantickou hudební komedii... Ale prostě má něco do sebe a nebojím se to nazvat nábojem rozsahu Luhrmannova Strictly Ballroom. Konečně, když se v 90. roce rozdávala radost skrze Pretty Woman, tak já jsem si tehdy vzala jen Richarda ;) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý má priniesť hlavne estetický zážitok. Jednak z hercov, dámam Gere a pánom Lopez určite pohladia oko, a jednak z tanca, čoho ja fanúšikom nie som. A potom tu samozrejme ešte nesmie chýbať klasický happyend, bez ktorého sa film podobného typu neobíde. Je zaujímavé, že JLo hrá vo filmoch obdobného typu takmer vždy to isté, teda krehkú, jemnú latino krásku, pritom na pódiách chce byť dominantnou divou. Napriek tomu, že film vyzerá ako predĺženou verziou Lopezovej videoklipu, z ktorých väčšina má tak 10 minút a polovica času sa v nich tancuje, aby sme videli, ako úžasne všestranná táto umelkyňa je, je trocha neslávne zistiť, že aj tento americký film je len japonskou cover verziou. Už keď takýto jednoduchý film musíte prebrať, to už je celonárodná kríza nápaditosti. ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Jako vánoční pohodu s rodinou to ještě skousnu,ale jako film je to čirá katastrofa.J.LO a Richard Gere jsou jako tanečníci dostatečně vyhovující dvojice,ale jako herci je to taková bída,až jsem chvíli zavíral oči nad těma jejich úsměvama a pitoreskníma obličejíčkama.Snad jen ta hudba a nějaké ty taneční scény zachraňují už tak dosti vyhaslou komedii.Jinak Susan Sarandon jako vždy okouzlující... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tančím, tančíš, tančíme. Jen ta pomyslná lehkost v tanečních krocích tomu chybí. Richard Gere by si ani nepomyslel. že ho v jeho nejlepších šedivých letech, ještě čeká nešedivá Jennifer Lopez. Udělal moc dobře, když jednou jel takhle dráhou z "rachoty" a za oknem spatřil jakési lepé děvče. Ejhle, ona to byla učitelka tance i sexuálních prožitků. Pochopitelně, skrytých sexuálních prožitků, protože tohle je veskrze slušný film a žádné nemravnosti se v něm nekonají. Akorát ten tanec může být v jistém ohledu vnímán jako forma jebačky. Však víte, co se říká. Holka, která dobře tančí, kvalitně i šuká. To v tomhle filmu se divákům nepodaří zjistit. Jennifer ke své klientele, mimochodem poskládané z takových typů, aby se jen snížila hodnověrnost této story, přibere sympatického Ríšu a obrátí jeho životní filosofii, i problémové manželství, zcela opačným směrem. Z unaveného, mechem obrostlého muže je rázem štramák, který dostane choutky i na odkvetlé paničky typu Susan Sarandon a najednou je svět pro něj krásnější a roztančený. A tančit se bude i na soutěži, která všechno završí. Všechno ve filmu působí moc idealisticky. Z hereckého hlediska mně dobře hrající přišel hlavně Gere. Ano, připouštím, Jennifer je typově výrazná mrška, ale na starého lišáka prověřeného charakterními rolemi, si až tak nepřišla. Všechna čest, že Gere si s tak neobjevně napsanou rolí dokázal poradit tak noblesně a nezapadl v ní. Ostatní herci dostali na starost sehrát křoví, to byli ti, co se také účastnili hodin tance, anebo byli afektovaní, jako například Susan Sarandon v roli manželky. Film pohladí, vyvolá určité příjemné pocity a to především divačkám, kterým je určen o něco víc, než testosteronovému publiku. Film plyne pomalejším, lyrickým tempem, náboj má především v tanečním sále a je pěkně nasnímaný a odpovídajícím způsobem i natočený. Po scenáristické stránce je celkem předvídatelný, mnohdy až obyčejně napsaný překračující mantinely pravděpodobnosti příběhu a chybí mu taková ta skutečná lehkost propracovaného scénáře, kterým, při vší snaze, tolik nevládne. Nakonec se i diváka, místy až nesměle ptá, smím prosit. Berte to prosím, jako pozvánku od něj podívat se na tuhle romantiku s podzimní náladou. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (8)

  • Jennifer Lopez má oproti Geremu dlouleté zkušenosti s tancem, začínala totiž jako „pozadí“ (doslova) v hudebních videoklipech. V současnosti je relativně úspešnou filmovou herečkou a ješte úspěšnejší zpěvačkou. (imro)
  • Do Winnipegu se štáb přesunul z Toronta kvůli obavám z epidemie SARS, která tam propukla na začátku roku 2003. (imro)
  • Snímek získal nominaci na Golden Satellite Award v kategorii Nejlepší původní píseň, konkrétně za „The Book Of Love Stephena Merritta“. (imro)

Reklama

Reklama