Reklama

Reklama

Raymond & Ray

  • USA Raymond & Ray
Trailer

Obsahy(1)

Nevlastní bratři Raymond a Ray se shledávají po smrti otce, se kterým si nebyli blízcí. Zjistí, že jeho posledním přáním je, aby mu společně vykopali hrob. Spolu se vyrovnávají s tím, jací muži se z nich stali díky svému otci, ale i jemu navzdory. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

elanius 

všechny recenze uživatele

(97/2022) / Hneď ako som videl trailer šiel film ja watchlist a ja som slintal blahom. Spojiť McGregora Hawkea? Brilantný nápad. Rodrigo García je pre mňa režisérsky úplne neznáme meno, ale pár filmov aj s hollywoodskymi hercami za sebou má. Film je docela bizarný. Je to taký feel-good movie, kde sa nikto necíti dobre. Ja som tam videl kus Alexandra Paynea, kúsok Little Miss Sunshine a vďaka neznámej herečke Maribel Verdú a jej postavy je tam teda aj troška Almodóvara. Za mňa je toto veľmi podarený autorský a režisérsky počin, ktorý nepotrebuje šokujúce twisty a prehnané ambície, tie by tomuto filmu mohli vlastne uškodiť. Perfektné dialógy sú naozaj ako našité dvom výrazným hercom. Mne to naozaj sadlo a možno aj trochu zámerne idem o jednu hviezdičku vyššie, nad 70% by tomu filmu svedčalo o mnoho viac. (9/10) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Když se sejdou v hlavních rolích dva výborní (a mí oblíbení) herci, nemusí to ještě nutně znamenat, že film bude dobrý. Naštěstí tohle není ten případ a hořce humorný příběh dvou nevlastních bratrů, kteří se navždy loučí s nenáviděným otcem a zjišťují, že mnozí lidé ho vnímali úplně jinak, než oni je hluboce lidský a hodně dobrý. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Dva výborný herci, dobrý scénář a režie, aneb jak málo stačí k natočení zajímavého a dobrého filmu. Samotný film má obyčejnou zápletku a ve výsledku neřekne nic nového. Nicméně to nevadí, jelikož zrovna u tohoto filmu platí, že cesta je důležitější, než samotný cíl. Režisér Rodrigo García natočil pomalejší a komornější snímek, který funguje dost dobře, hlavně po psychologické stránce postav. Scénář nám krásně dokáže prodat jak jsou oba hlavní hrdinové rozbitý a něco důležitého jim v životě chybí. Ewan McGregor předvádí velmi dobrý výkon, zvláště při scéně samotného pohřbu. Ethan Hawke krásně zahrál svou postavu a jeho dialogové výměny jsou super. Hodně příjemně na mě působil herecký projev Maribel Verdú, jelikož má v sobě spoustu pozitivní energie, a samotná její postava dává naději na lepší zítřky.  Raymond a Ray je povedený menší film, který stojí na dobrých hereckých výkonech a kvalitním scénáři. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický nezávislák v ktorom sa niekoľko postáv po dlhej dobe stretne (tentoraz niekoľko detí kvôli pohrebu ich tyranského otca), aby si vysporiadali s démonmi z minulosti. S postavami som sa ale identifikovať nedokázal. Na to boli všetci príliš divný a diali sa tam absurdné veci, ale vďaka skvelým hercom to nenudilo a bol som zvedavý až do konca jak sa to všetko vyvŕbi. Proste taká absurdná komediálne dramatická jednohubka. 6/10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Těžké je pro mě tuto podívanou hodnotit, nejdůležitější každopádně asi je to, že jsem se u ní nějak vyloženě nenudil, i když to tedy chvílemi bylo už jako vážně na hraně, a to především v již fakt natahovaném závěru při vykopávání hrobu, kdy film již evidentně ztrácel energii a tvůrci tam navíc vyloženě zbytečně a nesmyslně dřeli emoce až na dřeň, přičemž to ale nebylo vůbec potřeba a naopak to ten příběh až skoro zazdilo. Celý film je každopádně především postaven na vyvíjejícím se vztahu dvou nevlastních bratrů, v podání Ewena McGregora a Ethana Hawka, což byla castingově jednoznačně trefa do černého, jelikož se jedná o opravdu výraznou hereckou dvojici, mezi kterou to zde jak vztahově, tak dialogově správně jiskřilo, chlapci se hádali, usmiřovali, hádali, usmiřovali, a pokaždé to byla vážně docela fungující psina, samozřejmě tedy především v rámci černého humoru, nicméně i ostatní postavy a jejich herecké představitele lze označit za velké plus této podívané, byla to totiž taková nesourodá sestavička neotřelých figurek, která ovšem dokázala upřímně pobavit. Příjemná byla ale i svým způsobem přítomná podmanivá atmosféra, veškeré dialogy pak měli šťávu a nápaditost, nicméně abych ale jen nechválil, pravdou zůstává i fakt, že tomu chyběl jakýkoliv výraznější moment, silnější dramatičtější scéna, či působivější okamžik, je to celé takové až moc umírněné, poklidné, snad až přespříliš vláčné, prostě to je bez čehokoliv záživnějšího, co by diváka vytrhlo z od začátku budované, ovšem šikovně nenápadné letargie, což samozřejmě někomu sednout může, jinému naopak ne. Já osobně jsem se s tím každopádně dokázal vypořádat tak nějak na pohodu, nestrhlo mě to, ani na zadek neposadilo, zároveň ale čas strávený s těma dvěma pošukama nepovažuji ani za nikterak ztracený, zkrátka opakuji, já se bavil, ale rozhodně nelze zaručit, že se budou bavit i ostatní. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v meste Richmond, štát Virgínia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama