Reklama

Reklama

Raymond & Ray

  • USA Raymond & Ray
Trailer

Obsahy(1)

Nevlastní bratři Raymond a Ray se shledávají po smrti otce, se kterým si nebyli blízcí. Zjistí, že jeho posledním přáním je, aby mu společně vykopali hrob. Spolu se vyrovnávají s tím, jací muži se z nich stali díky svému otci, ale i jemu navzdory. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý v sebe nesie veľa smútku. Herecké duo McGregor a Hawke znova raz ukazujú, že tie maličké filmy im sedia o trošičku viac, ako tie veľké produkcie. Film je intímny, miestami úsmevný ale zostáva po ňom rovnako ťaživý pocit, aký som mal naposledy z Nomadlandu. Nie všetci vieme byť asi hrdinovia a byť šťastný. A to jediné na čo sme odkázaný sú dobré ženy, ktoré tú bolesť v nás vedia zobrať a spraviť z nej niečo dobré. Osobný príbeh ktorého najväčšou devízou je, že ani raz nie je patetický alebo emočne vydierajúci. Čo ho ale bohužiaľ dáva do vôd priemeru je absolútne nezaujímavý vizuál a absencia výraznej hereckej kreácie, ktorá by s divákom zostala už na furt. Ale zlý film to rozhodne nie je. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Moc hezky natočený film, kde prim hrají Ewan McGregor a Ethan Hawke. Už tohle věstí, že zde se zklamání nedočkáme a taky nedočkali, ale že by se zde zrodila nová "Země Nomádů" - to bohužel ne, ale i přes to mě film chytnul a hltal jsem ho až do jeho konce. Pozitivum je i příjemná délka filmu, která je tak akorát aby se stihlo vše objasnit a vysvětlit. Herecky zahráno bravurně k tomu nemám co dodat, příběh uvěřitelný a chvílemi i bizardní, ale takový život je... Hodnotím 3 lepšíma hvězdičkama a určitě si tento film za nějakou dobu (třeba i s dabingem, což se ale asi u Apple TV nikdy nedočkám) podívám znovu. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Když se sejdou v hlavních rolích dva výborní (a mí oblíbení) herci, nemusí to ještě nutně znamenat, že film bude dobrý. Naštěstí tohle není ten případ a hořce humorný příběh dvou nevlastních bratrů, kteří se navždy loučí s nenáviděným otcem a zjišťují, že mnozí lidé ho vnímali úplně jinak, než oni je hluboce lidský a hodně dobrý. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Dva výborný herci, dobrý scénář a režie, aneb jak málo stačí k natočení zajímavého a dobrého filmu. Samotný film má obyčejnou zápletku a ve výsledku neřekne nic nového. Nicméně to nevadí, jelikož zrovna u tohoto filmu platí, že cesta je důležitější, než samotný cíl. Režisér Rodrigo García natočil pomalejší a komornější snímek, který funguje dost dobře, hlavně po psychologické stránce postav. Scénář nám krásně dokáže prodat jak jsou oba hlavní hrdinové rozbitý a něco důležitého jim v životě chybí. Ewan McGregor předvádí velmi dobrý výkon, zvláště při scéně samotného pohřbu. Ethan Hawke krásně zahrál svou postavu a jeho dialogové výměny jsou super. Hodně příjemně na mě působil herecký projev Maribel Verdú, jelikož má v sobě spoustu pozitivní energie, a samotná její postava dává naději na lepší zítřky.  Raymond a Ray je povedený menší film, který stojí na dobrých hereckých výkonech a kvalitním scénáři. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborní herci, ale dej o ničom. V podstate vrcholom je bitka bratov na pohrebe svojho otca a bizarné momenty, ako mŕtvola pochovaná tvárou nadol, lebo si to tak nebožtík želal, a potom teatrálne strieľanie Ewana do truhly ostrými nábojmi. Pointa toho malého filmu je, že synovia svojho otca vlastne vôbec nepoznali, tak mu aspoň jeden z nich pretiahol frajlu. Škoda takých veľkých hercov na tento formát. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v meste Richmond, štát Virgínia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama