Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Parker (Jonathan Jackson) se musí co nejrychleji dostat domů,aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje. Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen"svět,bez lítosti,vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou dlouhou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

mil@n.fanatik odpad!

všechny recenze uživatele

Ježíš to byl trapas... A jak vidím ještě tak vysoké hodnocení tohoto filmu, tak čumím!! Film vypadal nadějně, ale stěhování a vracení časem mi hodně vadilo, bylo toho víc, než by bylo zdrávo, a také scénky, které jsem si myslel, že jsou reálné a za chvilku zjistil, že to byla jen představa či blud, tak si říkám, to je ale blbost. Ano, může to párkrát ve filmu být, ale jak to bylo víc jak po 2, či po 3, což v totmto filmu bylo nespočítaně, tak po 5 "bludu" jsem si už ze srandy jen říkal "je toto zase jen představa, či realita..." No a když k tomu přidám ten hrozný příběh, tak film jízda na střele byla fakt střela, ale úplně mimo. Fuj, hnus, děs, ztráta času!! Odpad!!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor s neurovnanou strukturou vyprávění a nemohoucností diváka vyděsit. Je řeč totiž o hororu, a byl bych pro mnoho variant, ze kterých by se dalo čerpat a vybírat, abych nakonec mohl o tomto filmu psát jako o plnokrevném hororu. S nějakým zhnusením a brutálním gore tenhle horor neoperoval, poutavý je občas, něco málo originálního a invenčního by se jistě taky našlo a herecké obsazení nižší svítivosti bylo optimální. Jenže rytmus vyprávění velmi často probíhal tím stylem, že mě navnadil na příští dění, ale jen zřídka naplnil slibovaný potenciál. Ve výsledku připadá pět slabých scén na jednu dobrou. Proslulému hororovému spisovateli Stephenu Kingovi se dost často stává, že adaptace jeho knih nedopadají dobře. Je však pravda, že řada z nich je poměrně nezfilmovatelná. Není to poprvé, co se zfilmování jeho knižního díla ujal veskrze televizní režisér Mick Garris, jehož kvalita filmů je dost proměnlivá. V tomhle hororu podal vesměs podprůměrný výkon s občasnými náznaky, ve kterých se film nebral tolik vážně. Jenže to je docela málo. 40% ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Opět se předem přiznávám k neznalosti knihy. Tento film, ač jsem podle místních hodnocení čekal podprůměrnou záležitost, mi byl příjemnou podívanou. Velice zajímavý děj, efekty i ztvárnění různých představ hocha, který jede stopem za svou matkou. Pro mě to byl jeden z těch filmů, který mě od začátku chytnul a už nepustil. Ostatní si stěžují na nudnost, já říkám - jediná scéna nebyla zbytečná. Navíc David Arquette, kterého jinak přiliš nevyhledávám, byl vynikající. A nakonec, kdybych to měl také porovnat s jednou z novějších adaptací Kinga - The Mist - , tak Riding the Bullet vyhrává. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Další z řady nepříliš povedených filmových adaptací Kingových románů. Tentokrát se jedná o kratší povídku Jízda na střele a režie se ujal Mick Garris, který už má na svém kontě i pár dalších "kingovek". Pár zajímavých nápadů, ale jinak naprosto průměrný film, který ničím nepřekvapí. Když to neuvidíte, nic se nestane. Doporučuji snad jen Kingofilům jako jsem já, pro srovnání z předlohou. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení jsem očekával blbinu, ale to bych nesměl znát uživatele csfd. Film je milým překvapením - sice kniha byla asi lepší, ale tohle se povedlo. Jonathan Jackson se nehorázně podobá Johnny Deppovi a uvědomil mě v tom, že dokonce i podobně hraje. Atmosféra byla pěstovaná dobře, žádných velkých kiksů jsem si nevšiml. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které během filmu téměř způsobí několik nehod, je Plymouth Fury 1958, což je zřejmá narážka na jiné dílo Stephena Kinga „Christine", kde právě toto auto vraždilo lidi. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama