Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chickie (Zac Efron) chce podpořit kamarády, kteří bojují ve Vietnamu, a tak se rozhodne udělat něco bláznivého – osobně jim přivézt americké pivo. Cesta, kterou Chickie v dobrém úmyslu podnikne, mu záhy změní život a ovlivní jeho náhled na věc. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

slord 

všechny recenze uživatele

Zelená kniha sa síce tentokrát nekoná, ale Peter Farrelly natočil film, ktorý za pozornosť celkom stojí. Fajnová dramedy, ktorú ťahá dopredu Zac Efron ako naivné pako, ktoré dostalo šialený nápad - priniesť svojim priateľom bojujúcim vo Vietname pivo. Celé je to také feel good, občas sa nájdu aj silnejšie momenty - hlavne to ostreľovanie Saigonu mi zostalo v pamäti, ale inak v tej komediálnejšej rovine to funguje lepšie. Nie je to síce niečo výnimočne, no odsýpa to rýchlo a vlastne čas strávený s týmto filmom nebudete ľutovať. 7,5/10  ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příjemně odsýpající válečná dramedy, v níž skrze postavu Chickieho sundáme “růžové brýle” propagandy a vidíme skutečná válečná zvěrstva na vlastní oči. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat snímek The Greatest Beer Run Ever režiséra Petera Farrellyho, který je založený na jednom skutečně šíleném nápadu obsahující pivo a cestu přímo do Saigonu. Nutno zmínit, že tvůrci tento absurdní aspekt zakomponovali do krásně fungující filmové mozaiky, z níž vyjma zjevného protiválečného poselství ční také herecký výkon Zaca Efrona. Právě on totiž do snímku dodává tu tolik potřebnou počáteční naivitu a následný šok, že nic vlastně není tak jak se na první pohled zdálo. Režisér se všemi těmito ingrediencemi pracuje s grácií sobě vlastní, takže se před Vámi na poněkud předlouhé stopáži rozprostře delikátní filmová záležitost, kterou byste určitě neměli minout. Téma nesmyslné války a všudypřítomné propagandy totiž (bohužel) nikdy nezestárne. (Apple TV+) PS: Nesmím samozřejmě opomenout skvělého Russela Crowea, který si to neskutečně “dává” i na poměrně malém prostoru! „That's what war is, Chick. It's one giant crime scene.” ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Farrelly sa po Zelenej knihe pokúša dostáť svojím oscarovým vavrínom a našiel látku, ktorá má v sebe kombinovať zase vážnosť a humor tak, že sa človek aj zasmeje, aj dojme. Celé je to ale bez chuti a zápachu - vtipov málo, drámy tiež a nie je to ani úsmevná veselohra o absurdnosti života skrze optiku jednoduchého/dobráckeho hrdinu ako bol napr. Forrest Gump. Oproti skutočnému príbehu je veľa detailov s najväčšou pravdepodobnosťou prikrášlených a ten príbeh je viac ako úsmevný natoľko absurdný, že podľa mňa mal Farrelly zaspomínať na svoje komediálne vrcholy a urobiť z toho väčšiu frašku. Minimálne to chcelo do hlavnej úlohy niekoho iného ako vysekaného sebavedomého fešáka Zaca Efrona, tzn. skôr niekoho ako Shia LaBeouf, Elijah Wood, Aaron Paul, Andy Samberg, alebo Jonah Hill. Niekoho komediálne zdatnejšieho čo si toho hrdinu osvojí komplet a mohla to byť aj dosť dobrá vec. Takto je to niečo nedopečné, čo fraškou síce je ale ňou byť vlastne nechce (alebo sa ňou byť hanbí), a súčasne je to niečo čo sa snaží byť aj dojemným a vážnejším filmom, ktorým to byť ale veľmi práve pre absurdnosť toho o čo sa hrdina snaží byť naozaj nemôže. Dá sa pozrieť bez ujmy a odhliadnuc od nie najšťastnejšieho castingu to Efron zahral veľmi slušne, ale príde mi to ako zbytočnosť, ktorú filmy o Vietname a vlastne nikto nepotreboval. A neviem či sa mi to len zdalo, ale nemali tí newyorčania trochu mimo svoj prízvuk - resp. skôr ako keby boli z Bostonu? 2 1/2 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno si o pár desiatok rokov Efron povie, že práve táto životopisná úloha bola jeho životná. A asi bude mať pravdu. Nie je príliš pochopiteľné, prečo Chickie absolvoval tento "výlet" a potom ani nie je prekvapením, že každá postava vo Vietname sa nad tým čuduje stále tým istým spôsobom. Film ma oslovil, páčil sa mi, vyvolal ako dobrú náladu, tak nepríjemné pocity presne také, aké chcel Farrelly vyvolať. Avšak nedozvieme sa vlastne nič, čo by sme už dávno nevedeli a za nás to prvýkrát v živote zisťuje práve Chickie. Vojna je neriadený chaos, vedú ju ľudia, ktorým ide o osobný prospech a nešťastní civilisti neunikajú pred jednou či druhou stranou, ale pred akýmkoľvek bombardovaním a vraždením, len aby si zachránili život. 70% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Dramedie jak se patří. Zac Efron ve své skvělé formě a v příběhu, který mohl být jakousi vtipnější verzí Apokalypsy. To se sice nekoná, ale i tak byl tento dramatický výlet skutečně příjemnou záležitostí, kde jsem hlavní postavě fandil, stejně jako jeho přátelům a moc se těšil, co na mě kde vykoukne s tváří té či oné celebrity. Jako jednohubka na odpoledne ideál. Nic složitého od toho nečekejte. 75% ()

Galerie (7)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama