Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Soustředění na méně podstatné detaily a to, co bylo pro vznik této legendární jednotky a její činnost hlavní, to je místy až v druhém plánu, pro znalce této části vojenské a válečné historie to musí být zklamání. Nejvíc mne ale iritovalo užití muziky ACDC, hudby elektrických kytar a další novodobé nehodící se do obsahu děje 40. let 20. stol.. To považuji skutečně za zprznění mimořádného tématu a nejhorší přešlap tvůrců, který nemohu v žádném případě tolerovat. Tohle by snad mělo být u reálných příběhů, které aspirují na zobrazení historie, trestné. ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu se dozvíme, že "Kdyby padl Tobrúk, byl by Suez ztracen, kdyby padl Suez, padla by celá Afrika, kdyby byla ztracena Afrika, byla by prohraná celá válka."  Takže děkujeme našim britským "spojencům", že nám tu válku vyhráli.  (Počet britských vojenských obětí 2. SV 382 600) Naštěstí to tvůrci pojali jako komedii a jako komedii seriál i hodnotím.. Kdybych toto děravé a nelogické veledílo měla brát vážně, pak by to byl odpad jak vyšitý. Seriál cílí na adolescenty a vůbec není válečný. Jsem moc ráda, že vznikl i film v roce 2008 o našem nasazení československých vojenských jednotek v Tobruku, který je seriózní. Z několika oslavných komentářů tady se mi dělá nevolno. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Události zde zobrazené se, přestože vypadají neuvěřitelně ... většinou doopravdy staly." Velký respekt! Během jednoho víkendu jsem viděl dvakrát, přičemž napodruhé jsem to ukázal zbytku rodiny. Výborné charaktery (také aby ne, když je většina z nich skutečná). Výborná minisérie! Skutečná, reálně krutá a smutná, zábavná, válečná, rocková! ■ P.S. ČSFD aktuálně avízuje druhou sérii na rok 2023, zřejmě ale vyjde až začátkem roku 2024. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem čekal Bratrstvo neohrožených, ale dostal jsem Tucet špinavců. A je to dobře. Seriál má tempo, vtip a postavy, které nejde nemít rád. Akce by snad mohlo být trošku víc, ale ta, co tu byla, stála za to. Baví i zákulisí, výcvik a řada dalších propriet, které jsou s válečnými projekty neodmyslitelně spjaty. Nejmenší výhrady nemám ani k hercům, kterým z mého pohledu vévodí Jack O´Connell a nádherná Boutellka. Potěší i Alfie Allen v kladné roli. No a pak je tu naprosto boží muzika. Nevzpomenu si na seriál či film, kde bych si mohl poslechnout AC/DC, Motorhead, The Clash nebo třeba Cockney Rejects a Sham 69. Dívat se na vybuchující letiště za doprovodu New Rose od The Damned je prostě zážitek. Nějaké mouchy tu jsou, ale tak počítám s tím, že do příští série je tvůrci vychytají. A když ne, tak to zase tolik vadit nebude. 85% ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Mám rada britské seriály. Tento som začala pozerať na základe hodnotení mojich obľúbených užívateľov a hneď sa pridal aj manžel. Hlavné postavy a vážne akcie, ktoré striedali vtipne podané scény nás nepustili od obrazovky. K tomu výborná hudba, krásne zábery krajiny. Svoje spravilo aj vedomie, že seriál je spracovaný podľa skutočných historických udalostí. Som zvedavá koľkých sérií sa dočkáme. Osobne by som uvítala pokračovania až do dnešných čias. Bolo by zaujímavé sledovať, ako by si s tým tvorcovia poradili ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • I když Stirling (Connor Swindells) tvrdí, že zničil při nájezdu 15 Stuk a 18 Messerschmittů, za celý seriál neuvidíme na nepřátelských letištích jiný typ letounu, než stíhací Messerschmitt Bf 109 a kurýrní Messerschmitt Bf 108 Tajfun. (p3tris)
  • Když v 55. minutě odchází Stirling (Connor Swindells) ze stanu, tak se v různých záběrech mění jeho poloha. (Duoscop)
  • Když Stirling (Connor Swindells) mluví o možnosti zničit nepřátelské stíhače na zemi, jmenuje doslova německé Messerschmitty a italské Caproni. Caproni však v tu dobu žádné standartní stíhače nevyráběl. Italové v Africe létali především na Macchi C.200 Seatta a Macchi C.202 Folgore, popřípadě na Fiat G.50 Freccia. (p3tris)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama