Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

Doldus 

všechny recenze uživatele

V podstatě šestidílné poměřování ptáků, které ale díky dobře napsaným dialogům a občasné slušné akci vůbec není k zahození. Mimoto je ústřední herecké trio (Swindells, O'Connell, Allen), stejně jako přicmrndávači (Boutella, West, zbytek jednotky), naprosto solidní. Zejména O'Connell se svojí verzí "oirish" Paddyho je excelentní a nechává svůj talent plně na odiv. Představoval bych si ho v nějaké adaptaci irských legend jako mladého Finna MacCoola či něco podobného, kde by tuto silně naddimenzovanou roli válečníka-básníka mohl plně rozvinout. Zpátky k seriálu: Steven Knight po Peaky Blinders stvořil další "chlapskou" show, která se však nebojí řešit i strasti a pošetilosti toho, co to vlastně "chlapství" znamená. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Chvílemi stylová polopohádka o tom jak si partička různě velkých psychopatů založila za druhé světové speciální jednotku SAS, která vytrvale šlapala v Africe němcům na kuří oka. Knight pokračuje ve stylu blízkém Peaky Blinders což je fajn, nicméně jsem přeci jen čekal intenzivnější nálož. Takhle je to chvíli velmi zábavné a solidně drsné aby se to pak v určitých pasážích docela vleklo. Herci jsou každopádně fajn, soundtrack velmi dobrý a prostředí bojů v Africe není v rámci válečných filmů a seriálů zrovna okoukané. Nadšením do stropu neskáču, ale pokračování bych si klidně dal…70% ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o vzniku britských speciálů SAS za II.SV aneb o tom jak mladý důstojník Stirling dal do kupy "tucet špinavců" a začal na vlastní pěst napadat německé letecké základny v Africe v době, kdy Rommel zatlačoval spojence div ne do Asie. Tohle je moje krevní skupina ikdyž to, co člověk od tohoto tématu čeká se dočká až od konce druhého dílu. První díl je užvaněná záležitost  se siláckými kecy, což mělo být jakýmsi úvodem vysvětlujícm impuls vzniku, ale oproti dalším dílům je to přestřelené i v realističnosti a kdybych neznal tu historii, tak to skrečuju. Od třetího dílu pětihvězdičková brilantní záležitost a ikdyž jsem čekal více přímočaré nabušené akce, tak nakonec mi ten mix akce, vykreslení postav a suchého britského humoru v poměru 1:1:1 sedl na 100% (a dát do dobového seriálu muziku AC/DC taky). Kdyby hlavní hrdina trochu méňe žvanil tak dám 5*. PS: a to, že ještě někdo z těch borců žije mne rozsekalo  ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

na zabití času fakt dobré ... některé postavy jsou tady fakt mírně řečeno ujeté ... ale asi o to víc to je zajímavější ... já bych ocenil víc akce a střílení a víc přepadů ze zálohy ... než jen kecání a snažení se o vykreleslení charakterů, které jsou mi mírně řečeno úplně u zadečku ... SAS ... to je banda pěkně tvrdejch chlápků ... jak si je představuji ... ne jen psychouši, co se rádi perou ... trochu degradace pane Rytíři ... ne ?! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další seriálový letošní hit! Letos se seriálům daří lépe než filmům, vychází jedna pecka za druhou a tady doporučuji zbystřit. Režisér Steven Knight má za sebou Peaky Blinders i See a do třetice se mu povedlo trefit jackpot. Tentokrát se zaměřil na povstalce z britské armády, kteří během 2. světové budou zabíjet nácky v Káhiře! Filmů z 2. světové války vzniklo nespočet, ale musím říct, že snad poprvé jsem se dozvídal vyloženě nové informace a to i díky netradičnímu prostředí ( Infiltrace do Benghazi za 2. světové je prostě nářez) + prostředí Káhiry má své kouzlo. Rozhodně zaujme cásting, objeví se tu spousta známých seriálových herců. Velmi potěšil Connor Swindells, kterého všichni známe jen ze Sex Education a zde si střihnul jednu z nejhlavnějších rolí a zahrál ji bravůrně. Jediná ženská postava Sofia Boutella ( Kingsman vibes, tu ženskou miluji), Alfie Allen z GOT potěší taktéž, ale úplně největší cástingová trefa je Jack ´O Connel ( záporák z Punishera), který si střihnul jednu z nejlepších rolí, kterou jsem v seriálu viděl za hodně dlouho. Ten chlap si rve každou scénu pro sebe a strhává na sebe plnou pozornost ( teď přemýšlím, zda je ojediněle výborný herec, anebo skvěle zahrál výborně napsanou postavu hmm ) . Hraje tu Irského Paddyho, největšího šílence široko daleko, který hláškuje jak svině, v akcí je nekompromisní hovado a je silný alfa samec, který vyfuckuje úplně každého, opravdu scény s ním patří k tomu nejlepšímu, co seriál nabízí. Seriál samozřejmě bezchybný není. První 2 díly mi přišly až moc ukecané a pomalé, že jsem nevěřil, že se vytáhnu vůbec nad průměr. První akční scéna příjde až ve 3. díle, ale od půlky seriálu je to už slušně návyková jízda, kde jsem se výtečně bavil. Vrcholem byl díl číslo 5- Výcvik francouzských parašutistů - umíral jsem smíchy a Infiltrace do Benghazi- tam jsem napětím nedýchal. Staré páprdy potěší i četná účast rockové muziky. Je to cool, zábavné, dobře zahrané, ujeté a testosteronem nabité. Skvělé a těším se na druhou sérii. 8/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • V první epizodě hodí David Stirling (Connor Swindells) na kulečníkový stůl falešný, kouřící ruční granát. Skutečný David Stirling hodil na stůl opravdový granát. (Jirka_Šč)
  • Natáčení probíhalo v Maroku a ve Velké Británii, převážně v Norfolku, Suffolku a Gloucestershire. (aporve)
  • Vedoucí britské špionáže v Egyptě Dudley Wrangel Clarke (Dominic West) se ve své první scéně objeví nalíčený a v ženském oblečení. Skutečný Dudley Wrangel Clarke byl v roce 1941 za nejasných okolností zatčen v Madridu také v ženských šatech. Po výslechu guvernérem Gibraltaru byl propuštěn a bylo mu dovoleno vrátit se do Káhiry. (Jirka_Šč)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama