Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hunter "Patch" Adams studuje v pokročilejším věku medicínu, aby mohl v praxi prosazovat zcela odlišný přístup k pacientům, než na jaký jsou v nemocnicích zvyklí. Při pobytu v psychiatrické léčebně v roce 1969, když se pokusil o sebevraždu, si totiž uvědomil, že pacienty je možné zbavit stresu a trápení zábavou a humorem, který často jiným připadá až nemístný. Patch věří, že lidé, kteří se smějí, zapomínají aspoň na čas na své trápení. Během studií si to ověřuje v praxi ve fakultní nemocnici. Získá pro svoje metody také několik spolužáků. Proti němu je naopak děkan, který ho po skandálu při uvítání hostů na sjezdu gynekologů chce vyhodit ze školy. Patch s několika kolegy otevře v přírodě neobvyklé lékařské zařízení Gesundhait, kde se svou metodou má při léčení velký úspěch. Zamiluje se do něj spolužačka Carin, ale když ji jeden z pacientů zavraždí, Patch prožívá krizi a začne o všem pochybovat... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Naše práce je zlepšovat zdraví. To znamená, že máme zlepšit kvalitu života, ne jenom prodloužit umírání!" Nevím, jak to ten Robin dělal, prakticky všechna díla, ve kterých se objevil, jsou nadstandardní a on v nich exceluje. Možná si uměl citlivě vybírat, možná jejich tvůrci přesně věděli, pro jaké role je stvořený. Je ho velká škoda... "Není lékařem každý, kdo pomáhá druhým?" ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Krasny,aj ked smutny film,pri ktorom si mozeme aj poplakat a o to viac zaposobi na ludsku dusu,kedze je to natocene podla skutocnej udalosti,doteraz nechapem,ze clovek akym bol Robin Williams spachal samovrazdu,z jeho tvare,oci ci usmevu vyzarovalo nieco velmi dobre,mile a pozitivne,je to obrovska skoda i velikanska strata pre tento svet,nech odpociva v pokoji a spat k hodnoteniu,pre mna osobne je to za pat hviezd,urcite nadherna zalezitost...:-) ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ničím vyčnívající dramedie, která se v poslední třetině šíleně snaží dojit z diváka nějaké city a lítost. Jenže scénář je tak obyčejný a zvraty zbytečné, že ani skvělý Robin Williams nedokáže zachránit když ne nudu, tak průměr, který z průměru nevybočí ani na okamžik. Takových filmů vzniká spousta, a často jsou lepší. ()

Anduril 

všechny recenze uživatele

Tak tento film sa mi veľmi páčil. Mal pekný, ľudský, príbeh, Robin Williams podal skvelý herecký výkona nezaostávali však za ním ani spoluherci. Celý film hral dosť na city, ale nezdalo sa mi to veľmi silené, proste plynul dosť prirodzene. Už som si myslel že nastane absolútny Happy End, ale dejový zvrat ma dosť dostal. Zaujímavo otvoril pekné otázky o živote, smrti, morálke, pýche, motivácii, ľudskosti...mal som z neho naozaj dobrý pocit. Jediné čo ma tam vyrušovalo, boli dosť prehnané a do extrémov podané vtipy, ale budiš, mladý sa zasmiali. Odporúčam ho púšťať mladým od 15 rokov a samozrejme poskytnúť im aj možnosť depaty. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Místy těžce dojemné a jindy naopak příliš brutálně manipulativní. Odlehčená nálada zhruba do dvou třetin mi plně vyhovovala a ačkoli mi bylo jasné, že pokud vydrží až do konce, nebude se mít Patch Adams v závěru o něco zapamatováníhodného opřít, pořád by mi to bylo milejší než bolestný a pro mě i nečekaný zvrat. Kvůli němu už bych si tenhle film podruhé asi nepustil. Kdo si chce pobrečet tak jako já, nemůže minout. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Skutečný Patch Adams sedí za filmovým Patchem (Robin Williams) ve scéně, kdy se rada vrací s verdiktem do místnosti. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams film a ztvárnění své postavy neměl rád. (HellFire)
  • Během natáčení spolupracoval Robin Williams s organizací Make-A-Wish, jejímž úkolem bylo splnit sen dětem s rakovinou. Nemocné děti si pak zahrály ve filmu pacienty nemocnice. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno