Reklama

Reklama

Včela na mušce

(seriál)
  • Velká Británie Man vs. Bee
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Roztržitý táta Trevor dostane na starost luxusní dům a snaží se vyzrát na zákeřnou včelu, co se pořád motá kolem. Komediální seriál, ve kterém jeden průšvih střídá druhý. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to trochu víc života. Premisa není špatná a v jednoduchosti je síla. Zde je to ale hlavně v pozdějších epizodách jednoduché natolik, že se dá vyústění scény předpovědět pomalu před tím, než vůbec začne. Ústřední postava jedná spíš jak psychicky nemocný člověk než potrhlý ňouma, takže si ke mně přílišné sympatie nevybudoval a za absolutně nelogický tvůrčí záměr považuji krátký sestřih poslední epizody v té úvodní. Vzhledem k tomu, že série je ve výsledku takovým kratším filmem, sjet se to dá bez problému, ovšem zasmál (nebo spíše pousmál) jsem se skutečně párkrát. 50% ()

GMVajgl odpad!

všechny recenze uživatele

Ano, destrukce drahocenného majetku je i v roce 2022 stále ještě přípustná a politicky korektní. Ale kde je ta komedie? Mám z toho dojem, že někdo přišel s tou myšlenkou (muž vs včela → destrukce) a teprve potom se začalo vymýšlet co všechno se může pokazit. Čili předem byl znám bod A a bod B a až potom se hledala cesta. A ta není vůbec chytrá, ani vtipná. Je založená na neuvěřitelné kombinaci smůly / deus ex machina a neschopnosti, absenci logiky a zdravého rozumu. Je to nesnesitelně nucené a prvoplánové. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nadsázka, zábava a tak, chápu. ALE! Man vs Bee je Parazit pro děti do pěti let, prezentující humor, kterej sahá daleko za hranice absurdna - a to i na poměry Rowana Atkinsona. Jeho novýmu charakteru se nedá fandit na žádný úrovni, protože je to absolutní debil. Celá tahle fraška by byla o řád zábavnější, kdyby se odehrávala v jeho vlastním domě a destruktivní boj s včelou reprezentoval osobní rozklad a životní neúspěch – alespoň by to mělo nosný téma. Takhle místo humorný tragédie dostává dospělej divák jenom tragickej humor. Hádam ale, že to nikdy o ničem jinym bejt nemělo. ()

departed 

všechny recenze uživatele

Pamatujete film Mousehunt či díl s mouchou z Breaking Bad? Tohle je ono, akorát míň vtipný, i přestože je tu k dispozici Mr Bean, což dokáže v určitých scénách fungovat, ale ne na celém formátu. Je to jen změť gagů rozdělených do devíti krátkých epizod namísto jednoho krátkýho filmu, protože v dnešní době binge-watchingu vám nikdo nebude koukat na film o chlapovi, který nahání po luxusním baráku zákeřnou včelu, z čehož právě moderní dům staví na 80% vtipů, protože všechno funguje na kódy a sensory. Jakože zábavná jednohubka, ale meh. Hodnoceno: 9 dílů ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson + Netflix = návrat pana Beana? To ne, ale to ani nebyla ambice tvůrců. Ve Včele na mušce sice vystupuje starý dobrý Rowan Atkinson, jen u toho mluví, zdánlivě normálně funguje ve společnosti a dokonce má rodinu a dceru. Pořád je to ale stejný blázen, který jde svoji vyšlapanou cestu plnou ztřeštěných nápadů, gagů a komiky založené na jeho pohybu a výrazech. Celý miniseriál má i banální a nedůležitý příběh, který slouží právě jen jako lehká opora k jeho tradiční komice, o samotný příběh moc nejde. Celé si to můžete dát najednou, délka zhruba odpovídá klasickému filmu. Legendárním jako seriál Bean se Včela na mušce zcela určitě nestane, ale pobavit na krátkou dobu dokáže. Zvlášť jestli máte rádi několikrát zmíněného pana Beana. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Trevora (Rowan Atkinson) zavrú do cely číslo 9, čo odkazuje na deviatu časť, v ktorej sa to odohráva. (peetrejr)
  • Epizoda obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Všetky spotrebiče v dome sú od nemeckej značky Miele. Miele je taliansky výraz pre med. (m.a.t.o.)

Související novinky

Netflix odhalil nové britské projekty

Netflix odhalil nové britské projekty

13.12.2020

Streamovací gigant Netflix zveřejnil své plány pro tvorbu celkem sedmi nových a rozmanitých originálních sérií, které hodlá realizovat v rámci britské odnože své produkce, do níž investuje stále víc… (více)

Reklama

Reklama