Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama vychází ze skutečných událostí, k nimž došlo při bankovní loupeži v roce 1997 v sverním Hollywoodu. Na zemi tehdy zůstali ležet dva mrtví a patnáct lidí bylo zraněno. Byla to nejbizarnější a nejhrdinštější akce v historii losangeleské policie. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

mira007 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaná skutečná přestřelka, o které se říká, že napravila pověst amerických policajtů od doby, kdy si veřejnost představila policajty jen jako ty, kteří mlátí Rodny Kinga. Tenhle film v televizní formě je ale taková unylá nudná blbost, kterou jsem si zapamatoval, jen tím, že tu hraje Mario Van Peebles. ()

Dogmeat 

všechny recenze uživatele

Proč tak vysoké hodnocení? Jeden z mála filmů, kde se zbraně a policejní jednotky chovají opravdu realisticky. Spousta jiných filmů co dobývá kina by mohla jen tiše závidět. Ani chvíli jsem se nenudil. Malá poznámka: V realitě je problém z pistole na 25 metrů ten terč aspoň trefit a to se člověk soustředí. ()

Reklama

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Michael Madsen tu prostě nemůže chybět, jen je škoda, že jeho postava nebyla přílíš významná. Film má rozhodně na víc, než jak je zahráno. Nadruhou stránku, když berete v potaz, že se jedná "založení na skutečných událostech", tak je to ještě na prahu únosnosti. OVšem za závěrečnou přestřelku přihazuju další hvězdu, tak byla opravdu pořádná ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Krimi s dokumentárnymi prestrihmi natočené na základe reálnych udalostí z 28. februára 1997 v severnom Hollywoode. Kedysi dávno som kdesi na dokumentárnom kanáli videl reálne zábery z tejto udalosti pozhŕňané do pôsobivého dokumentu. Musím uznať, že ani film nestratil na dramatičnosti a zábery na chlapcov (Larry Phillips (26) a Emil Matasareanu (30)), ktorí už dopredu vedeli, že chcú zabíjať, nenudili za celých cca 100 minút. Vyzbrojení dovtedy nevídaným arzenálom útočných pušiek AIMS (rumunská verzia Kalašnikova) a HK 91 oba typy ráže 7,62mm s veľkokapacitnými bubnovými zásobníkmi s prieraznými nábojmi, nejakými Berettami a revolverom sa vydali si "zohnať drobnú hotovosť". Už z tohto výpočtu arzenálu a ich užitia barbiturátov pred akciou je jasné, že borci svoju žiadosť o peniaze mysleli vážne a prierazné strely prechádzali autami, za ktoré sa príslušníci LAPD kryli, ako maslom. Že presile z radov LAPD nemohli dlho vzdorovať je asi každému zdravo uvažujúcemu človeku jasné, a ako to asi celé mohlo dopadnúť, je jasné tiež. Že sa tento incident zaobišiel bez strát na životoch (lupičov nerátam), je pri takom počte projektilov, aké lietali vzduchom, skoro zázrak. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Dva borci z posilky přepadávaj obrněný vozy ale jednou se jim troche zvrtne plán a tak nezbývá než zkusit nějakou novinku.Udělají banku ale způsobem jakej nemá obdoby.Vyzbrojený jak na 3.světovou válku vtrhnou do místní komerčky a do konce filmu nesundají prst ze spouště.Všechno se totálně podělá,přijíždí celá policejní stanice a zbejvá jediná možnost jak se odtamtud dostat.Hoši nabijou kalachy a na parkovišti před bankou rozpoutají inferno.Film se nijak nezaobírá historií obou psychopatů ale soustředí se vyloženě jenom na posledních pár hodin jejich života.Škoda že to mělo až moc televizní look ale musim pochválit Bryniarskiho i Taktarova protože z nich jde maximální respekt.Ani Madsen jako hodnej nebyl špatnej.Prostě čekal sem hroznou chujovinu ale velice příjemně mě tahle střílecí záležitost překvapila. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • V reále bola prepadnutá banka spoločnosti "Bank Of America" v severnom Hollywoode. Filmovalo sa však v prázdnej budove v nákupnom centre v La Habra, Kalifornia. (Smok)
  • Dvojice ozbrojených lupičů vypálila cca 1 100 nábojů (z útočných pušek AK-47 s bubnovými zásobníky a samonabíjecích pušek na základě sovětské karabiny Simonov). (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama