Reklama

Reklama

Neznámí

  • Austrálie The Stranger (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajt v utajení se snaží získat důvěru muže podezřelého z vraždy a přimět ho k přiznání. Sám si k němu ale vytvoří intenzivní důvěrný vztah. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo skutečně hodně divácky nevstřícný a měl jsem neskutečně neznámých během filmu, naštěstí v poslední třetině přece jen režisér pochopil, že filmy se točí pro diváky a přehodil vyhýbku na správný vyprávěcí směr. Ovšem jedno se Wrighotvi nechat, neskutečná atmosféra a hlavně tohle opravdu není pro tuctového netflixáče úplný ideál. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

OK, třetí záležitost v řadě, kdy jsem se zaměřil na oficiální obsah Netflixu. Kdo to píše? Nějaký senzibil, který si přiloží na čelo plakát k filmu a vycítí, co by měl zmínit? Vypadá to tak. Každopádně je jasné, že se tento zaměstnanec / zaměstnankyně v pracovním procesu ani ve volném čase sledování pohyblivých obrázků nevěnuje. A teď abych napsal něco i k snímku samotnému; atmosféra se protinožcům vyvedla náramně a já jsem byl i přes velmi pozvolné tempo příběhu po celou dobu ve střehu, protože mi bylo jasné, že se už v příštím okamžiku musí něco stát. Tím pádem jsem si na konci připadal jako typická kavka z devadesátek, která jen s velkým úsilím zadržuje slzy ve vytřeštěných očích a marně přemýšlí, jak je možné, že ji ti osmahlí chlapci se třemi kelímky obrali o celou výplatu, když se jí na začátku přece tolik dařilo. Příběh šuměl, šuměl a šuměl, až úplně vyšuměl a ze strany tvůrců šlo o jasnou zákeřnost. / Poučení: To není fér; thriller z Austrálie a nikde žádný klokan. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení. A bez nějakých těch SPOILERů to asi nepůjde. Ze začátku jsem sice trochu tápal, kdo je vlastně fízl a kdo grázl, ale atmosféru to má parádní. Neustále čekáte že se něco stane, nějaký náhlý zvrat, třeba výbuch agrese, napětí je všeprostupující a téměř hmatatelné, k tomu zajímavá zneklidňující hudba... A rejža/scénárista si s vámi jen tak pomalu sadisticky pohrává. Ale když si konečně potvrdíte, že fízlové jsou až na jednoho vlastně úplně všichni, začnete mít postupně o příběhu větší a větší pochybnosti. Vemte si to takhle: Jste bezvýznamný vágus 50+ (geniální Sean Harris!), nemáte moc co nabídnout, v ničem nevynikáte, no a najednou vás vezme do kšeftu významnej drogovej gang starejch zkušenejch kofrů, kterej má konexe a zmáknutý poliše a všechno, sypou se vám prachy aniž byste vlastně něco dělali, jen někam jedete a s někým se setkáte a bum, další prachy a ještě povýšíte... Nemuseli byste bejt ani žádnej Einstein, aby vám to nezačalo připadat kapánek divný. A vy přitom máte bejt starej protřelej paranoidní mukl! No a pak přijde nějakej jakoby velkej kápo a ten po vás chce, abyste mu dopodrobna popsali nějakej váš mord, za kterej vám poliši honěj prdel už asi osm let a ke kterýmu jste se ještě nikdy nikomu nepřiznali, a že když mu to popravdě vysypete, tak von to jako úplně celý vošéfuje a zahladí po vás všechny stopy a pak že vás jako konečně definitivně přijmou do toho jejich kartelu... No a vy jim to jako důvěřivej hejl všecko vyklopíte, i s detailama... No tak to snad ne, se mi zdá, že si s náma rejža/scénárista tak trochu snaží vytřít zadek, no ne? ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

"Zavrite oči. Sústreďte sa na svoj dych. Nadýchnite sa. A vydýchnite. Pri vdychu sa sústreďte na dych, ktorý vchádza do vášho tela. Je to jasné. ... A pri výdychu je vzduch, ktorý z vás vychádza, čierny.“ Podarilo sa vytvoriť temnú atmosféru filmu a príbehu, ktorý sa navyše stal. Obaja hlavní predstavitelia dodali svojim postavám hĺbku, atmosféru a divný pocit. Tak, že prestanete chcieť zistiť, ako sa to stalo. Dokonca vo svojej postave lepšie vynikol Sean Harris. Zahrať divnú, zvrátenú postavu nedokáže hocikto. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Thomas M. Wright si poprvé v režisérském křesle střihnul sice nikterak originální, ale zato poměrně zábavnou látku policejní infiltrace a snahy dostat přiznání od zločince, který zavraždil dítě. Bohužel je však jeho nezkušenost znát a i přesto, že má k dispozici áčkovou dvojku Edgerton + Sean Harris se skvělou vzájemnou chemií, fajn špinavou atmosférou i autentickými kostýmy a nálepkou "true based movie", se mu vyloženě trefa do černého nepovedla. Překvapí poměrně rozsáhlá a složitá operace, která tehdy proběhla při snaze usvědčit vraha, dále potěší již zmíněné herecké duo a snaha o realistické a autentické zachycení kriminálního prostředí, no na druhou stranu mám pořád pocit, že jsme toho na dvou hodinách filmu zas tak moc nedostali. Drasticky zde chybí větší akce či spád, až moc často se zde "jen" mluví a nic kloudného se v celém průběhu vlastně nestane, tak si trochu zklamaně kladu otázku, proč že bych vlastně měl film doporučit dalším. A odpověď nenacházím. I tak jde ale o vpořádku stravitelný průměr, který nám ostatně Netflix chrlí jeden za druhým. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama