Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Útoky v Paříži z roku 2015 jsou stále otevřenou ranou v srdci Francie a Evropy. Předehrou k akci z pátku 13. listopadu byla operace, kterou prováděly řecké speciální jednotky ve spolupráci s protiteroristickým oddělením francouzské policie. Osobě, která měla být dopadena, se podařilo uprchnout... Děj se pak přesouvá do Paříže, kde o deset měsíců později sledujeme pět dní akčního nasazení francouzských protiteroristických složek během pátrání po podezřelých z útoků ve francouzské metropoli. (mac000)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Pred vydaním film zažil kontroverziu, pretože postava svedka nosí vo filme hidžáb, čo však nie je pravda u skutočnej svedkyne v tomto prípade. Tá preto produkciu zažalovala a vyhrala, čo je aj dôvod, prečo sa na konci filmu uvádza: „Nosenie islamského závoja postavou Samie Kheloufovej [ktorá vo filme stelesňuje Soniu] je len fikciou, ktorá neodráža jej osobné presvedčenie." (Arsenal83)
  • Z bezpečnostných dôvodov sú všetky postavy a ich mená pre tento film vymyslené, aj keď hlavné postavy sú vágne založené na skutočných osobách. (Arsenal83)
  • Na filmovom festivale v Cannes 2022 sa film predstavil „mimo súťaž“. (Arsenal83)
  • Vo filme Jean Dujardin hovorí arabsky, hoci tento jazyk vôbec neovláda. Všetko prebieha len foneticky. (Arsenal83)
  • Natáčanie začalo 17. mája 2021 a trvalo 12 týždňov, medzi Gréckom, Belgickom a Parížom. (Arsenal83)

Související novinky

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Kdo bude letos soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

17.04.2022

Přesně za jeden měsíc, tedy v úterý 17. května odstartuje 75. ročník prestižního mezinárodního filmového festivalu v Cannes. Obří filmový svátek konající se na francouzské riviéře letos oslaví tři… (více)

Reklama

Reklama