Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobby Darin (Kevin Spacey) se narodil v roce 1936 v Bronxu. Měl velký talent, od dětství ho fascinovala hudba i tanec. Matka ho učila zpívat a hrát na různé hudební nástroje. Jediná píseň stačila k tomu, aby z něj udělala hvězdu a vystřelila ho na první místa hudebních hitparád. On ale chtěl víc než jen zpívat, chtěl se stát varietním umělcem. Tančil a zpíval v mnoha klubech a během krátké doby se stal miláčkem davů. Jeho vystupování bylo plné hudby, tance a vtipů. Bobby Darin (1936 –1973) byl jeden z největších idolů americké rockenrolové mládeže. Proslavil se hitem Splish Splash. V roce 2000 herec Kevin Spacey, celoživotní fanoušek Darina, získal filmová práva k jeho příběhu. Za svůj herecký výkon byl nominovaný na Zlatý Glóbus. Film má název po jednom z Darinových špičkových hitů Beyond the Sea - Za mořem. Příběh muže, pro kterého byla hudba a tanec životem, ale také smrtí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film o muzikantu a herci Bobby Darinovi není nejhorší, ale potom, co jsem letos viděla Raye a Walk the line, musím s body níž. Snaze oživit životopisnou šablonu tanečními čísly a přidáním Darinova "Méminiho" tleskám, ale smůla je, že právě díky té snaze z toho byl ve výsledku žánrový guláš a i tempo bylo "hot/čehý". Kevin Spacey, kterému bylo v době natáčení 45 let hrál pětadvacetiletého a jeho make-up připomínal načerněným obočím a růžovými tvářičkami spíš Přemka Podlahu. Je zvláštní, že toto ani ona zmatená režie nesnižuje Spaceyho pohodový výkon. John Goodman, Brenda Blethyn, Bob Hoskins ..... další dobré důvody se podívat. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Asi si týmto filmom splnil Spacey svoj sen, ale výsledok je na životopisný film slabý. Jednak sa Spacey na úlohu Darina absolútne nehodí, v čase natáčania mal o 10 rokov viac, než Darin v čase svojej smrti a k tomu ešte Darin aj na konci svojho života vyzeral veľmi mlado, mal taký look. Spacey vyzerá celý čas na 50 a podobnosť s Darinom nie je žiadna, ani v tvári, ani v gestách, pohyboch... Toto mi úplne skazilo celý film, ale ani dej nie je príliš zaujímavý, aj keď Darinov život určite zaujímavý bol, len to je nudne natočené. Potešila aspoň Kate Bosworth, ktorá je ako Sandy Dee oveľa presvedčivejšia a aj sa na ňu podobá. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vysněné dílko Kevina Spaceyho, ve kterém po vzoru svého ("titulního") oblíbeného zpěváka řádí jako utržený ze řetězu. Bohužel nejenom pokud jde o herecký - a také pěvecký - výkon, ale také co do způsobu vyprávění. A to radši nemluvím o obsahu, protože Spacey z nějakého důvodu natočil biografii Bobbyho Darina jako hoooooooooodně upravenou verzi toho, co se v jeho životě skutečně dělo. A de facto to v závěrečných titulcích přiznává. V čem je tedy hlavní problém? Přesto, že má Beyond The Sea opravdu našlapané dvě hodiny, je to příliš uskákané a vypravěčsky nezvládnuté. Těžko se to popisuje, museli byste to vidět, ale ta struktura, kdy se něco evidentně děje v Darinově hlavě, někdy během jeho života, s flashbackem do dětství, posunem na začátek kariéry, pak podél jejího průběhu až do finále, které je opět v Darinově - nebo spíš Spaceyho - hlavě, to se prostě nezkušenému režisérovi Spaceymu ukočírovat nepodařilo. Na druhou stranu je tento film ozdoben řadou velmi kvalitních hereckých výkonů - třeba Brendu Blethyn byste zfleku vyměnili za svou vlastní matku, nebo přinejmenším ji chtěli jako jednu z babiček - a hlavním esem je samozřejmě Kevin Spacey, který "do toho" dává všechno, jak byste ostatně od srdcové záležitosti očekávali. Bobby Darin byl rozhodně pozoruhodný a nesporně talentovaný člověk, a jeho písně ( ačkoliv, ruku na srdce, hlavně "jeho" neboli jím interpretované cizí písně) patří do zlatého fondu hudební historie. To a herecké výkony jsou důvody, které jasně mluví pro to, abyste tomuto filmu jeden večer věnovali. Bohužel to ale pro vás nejspíš nebude taková pecka jako třeba Walk The Line. Ve mně nicméně převažují pozitivní dojmy, a protože Beyond The Sea prostě nedával líp ani Julio Iglesias v Tinker, Tailor, Soldier, Spy (a že tam mě to slušně srolovalo), dám trochu neférových 80%. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Bobby Darin. Narazil jsem na něj před x lety, když jsem hledal autora té úžasné písně hrající při prvním setkání Toppera a Ramady ve Žhavých výstřelech. Dream Lover od Bobbyho Darina. Odhalil jsem tak další věc k poslechu. Jeden z mála, který se vyhnul drogám, alkoholu a dalším pravidelným neřestem, když nepočítáme vdavky s osmnáctkou. Kevin Spacey, sám velký fanoušek, dostal práva, zprodukoval a zrežíroval. Dokonce i objel pár klubů, kde zpíval. A že mu to jde! Ztvárnění se mu povedlo opravdu dobře. Tančí a zpívá (totožný hlas) nad očekávání. Škoda, že film samotný je takový zvláštně poskládaný. Hlavně ze začátku, kdy se mísí realita a představy. Celý film pak není tolik životopisný (často se liší od skutečnosti, něco je vynecháno) spíše jako pocta a jeho znovupředstavení divákům. -"You can never go wrong with the truth." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ackoliv do zanru neprinasi absolutne nic noveho, i pres snahu tvurcu film ozivit napadem s malym Darinem a podobne, stejne se porad jedna o hodne dobre zvladnutej zivotopisnej film. Navic nejede podle klasicky sablony - nula, na vrcholu, drogy, navrat, coz je dalsi plus. Problem je, ze o nejakym Bobby Darinovi jsem v zivote neslysel, nicmene pisnicky to byly docela chytlavy. No a tim se dostavam k hlavnimu plus filmu, Kevin Spacey. Nejenze hraje naprosto dokonale, ale jesli se nepletu, tak i zpival a zazpival to rovnez paradne. Jedinej problem je, ze na 25 nebo kolik let fakt nevypada, nicmene kdyz uz pak hraje starsiho, s knirkem a pleskou, tak je stoprocentne presvedcivej. A navic se Darina tvurci nesnazili nejak vylepsovat, takze je to takovej nervak, misty docela slusne protivnej, ale misty naopak pohodar. Trosku by prospelo zkratit zaver, lehce protahovanej a dve hodinky jsou moc, ale jinak to je v pohode film. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Když začalo studio Paramount s plánováním natáčení, zdál se jim Kevin Spacey moc starý na roli Bobbyho Darina, který zemřel v 37 letech. Kevinu Spaceymu bylo 44 let při natáčení tohoto snímku, tohoto věku se Bobby Darin nikdy nedožil. (CliffLee)
  • Kevin Spacey zpíval ve filmu sám. (CliffLee)

Reklama

Reklama