Reklama

Reklama

Nech svět světem

  • USA Leave the World Behind (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V apokalyptickém thrilleru si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (510)

leila22 

všechny recenze uživatele

Tvorca seriálu Mr. Robot Sam Esmail sa na sklonku roka 2023 postaral o moje najväčšie (netflixové) prekvapenie roka. Intenzívna hudobná zložka, efektné hrátky s kamerou, výborné herecké výkony a dialógy, ktoré treba vnímať a občas aj čítať medzi riadkami. Cez provokáciu, informačnú izoláciu a nepríjemne hutnú atmosféru budujúcu od začiatku do konca (a to prevažne za bieleho dňa), sa vyhráva s fantáziou diváka, ktorý si počas sledovania spomenie na filmy od Peeleho, Shyamalana alebo na ťaživú atmošku z Funny Games. Pri scénach so zvieratami už len čaká na žabí dážď, no keď sa začne rituál odháňania jeleňov, cíti za ním dotyk gréckej divnej vlny. Krásny mix, ktorý mi veľmi ulahodil. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"I fucking hate people." ___________ Výborná katastroficko-apokalyptická satira o black-outu/civilizačním kolapsu na pozadí idylky amerického venkova, která je přitažená za vlasy natolik, až je zároveň děsivě hyper-realistická. Casting perfektní; budování napětí skrz drobné náznaky a paranoiu je fakt mistrovský; režijně a řemeslně bravurně zvládnutý. Sam Esmail ví, jak divákovi zamotat hlavu nejmíň o 360 stupňů.... tož abych začal před koncem světa sledovat Přátele, haha. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Esmail servíruje pomalý nervák bez jednoduchých odpovědí. Leckoho to naštve, ale mě se tyhle otázky vršící příběhy vždycky zamlouvaly. Satirickou patinou olezlé depresivní drama. Třífázový útok je hodně zajímavé téma. Člověk by malém řekl, že Evropa vplouvá do první fáze, tak hodně štěstí. Formálně brilantní cvičení, se skvělými hereckými výkony. I když opilou tančící Robertsovou mohli klidně nechat na podlaze ve střižně. Když on to Netflix má rád dlouhý. P.S: Povinnost pro fanoušky Přátel a Perryho smrt jako promyšlený marketingový tah? Vtip hodný Chandlera. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Děsivě realistickej vhled do velkýho civilizačního krachu, kterej nám skrze sedm charakterů vysvětlí, jak moc v prdeli náš svět aktuálně je, a jak moc v hovnech bude ve chvíli, kdy vypnou internet. Tehdy budou fyzický nosiče spásou a příroda náš největší kamarád. Sam Esmail se inspiroval u Finchera, Hitchcocka i Shyamalana a po fenomenálním Mr.Robot opět zaútočil na všechny divákovy smysly, který budou žasnout nad fantastickou kamerou, skvělým, znepokojivým soundtrackem, a ještě více znepokojivým scénářem, ale hlavně nad celkovým vyzněním příběhu a jeho podáním (tohle dost možná zažije spousta z nás). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Netflix po předloňském K zemi hleď! opět před koncem roku servíruje komediální i mrazivou apokalyptickou satiru, a pokud s tímhle trendem bude nadále ob rok pokračovat, budu vlastně dost spokojen, i když mám tentokrát víc výhrad. Dobré obsazení, skvělé budování atmosféry. Obdivuhodné je, že Sam Esmail dokáže diváka udržet v napětí během celých 140 minut stopáže, nicméně problém nastává při finále, které divákovi veškeré předchozí dění a zároveň poselství filmu musí vysvětlit tak strašně doslovně, aby to i negramotný tupoň pochopil. To je navíc spojeno s postavami, jejichž karikaturní chování a až nastavované nekomunikování zásadních problémů sice slouží vyznění filmu, ale působí uměle a trochu otravně. Škoda. Nicméně palec nahoru za finální scénu s vyzdvihováním důležitosti vlastnictví fyzických nosičů navzdory uvedení na Netflixu. Heh. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Natáčanie sa začalo v apríli 2022 na Long Islande v dome navrhnutom štúdiom The Up. V Katonah v New Yorku sa potom v máji 2022 natáčalo dodatočne. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama