Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačovému programátorovi Simonovi se doma objevují podivné balíčky. Každý den jeden. Všechny prázdné. Začíná si z bytu budovat pevnost a podezírat všechny sousedy: správce domu, starého vynálezce, osamělou sestřičku i neurvalce se psem. Jeho strach přerůstá v paranoiu, která mu znemožňuje věnovat se práci. A balíčky přicházejí a přicházejí. Jenže prázdné se jen zdají. Ve skutečnosti jsou plné viru 1.0. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku temne psychedelické, diváka všemožne odradzujúce nepríjemné audiovizuálne peklo, ktoré s pribúdajúcimi minútami stráca na tejto atraktívnej pekelnosti. Posledná tretina odviala zvyšok toho dobrého, keď sa dvojica Renfroe - Thorsson vytasila s násilnou vysvetľovačkou (čo je filmový prvok, ktorým vzhľadom na úroveň prevedenia opovrhujem a necháva ma chladným podobne, ako hrdinov úžasné plány výstredných zlosynov, ktorý trpia obsedantne-kompulzívnou poruchou čo do nutkania im všetko do detailu objasniť) a ja len bezmocne zalamujem rukami a pýtam sa: prečo?! Výborne našliapnuté, ale zle dohrané. Sista príliš nemusím, ale pár sympatií si uchmatol a Udo Kier je parádny. Postavu Lancea Henriksena, votrelec-nevotrelec, vytrvalo ignorujem. Táto hra na cronenbergovské čosi nevyšla. 30% ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě překvapil. Čekala jsem něco víc mainstreamového, akčnějšího, skrz naskrz profláklého. Dostalo se mi však snového, surrealistického, depresivního a skoro až steampunkově laděného snímku. Zvláštní kamera, barvy, chování postav, zkrátka všechno je to jak z jiného světa. Bylo by se mi to hodně zamlouvalo nebýt dlouhých prázdných částí a mého pocitu jakési nedotaženosti nápadu. Měla jsem z toho pocit, že nejdřív někdo vymyslel prostředí a postavy a až poté se snažil na to panoptikum naroubovat nějaký příběh. Vychází jim to tak napůl. A napadla mě teď taková věc - jaké by to asi bylo sledovat tenhle film po pořádným jointu nebo papíru LSD. Nevím proč mě to napadá, ale myslím si, že by to mohl být docela jiný zážitek. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Těžko uchopitelná lahůdka, jako stvořená pro milovníky bizarních depresivních fikcí, kde nepotřebujete špetku vědy pro uvědomění, že v tomhle světě měli byste se mít na pozoru před čerstvými přáteli, čerstvým mlékem z firmy Farmy - a přitom zcela opominuli zásadní dopady toho, jaký vliv na vaši bytostnou schránu může mít taková COLA500... ;-) I když nakonec je to stejně zase všechno jinak a jinak to ani nemohlo být... Skvělý vizuální styl filmu umocňují chladné (ne)herecké výkony a hudební plochy a zvuky dokreslující atmosféru fatální marnosti, osamocení a úzkosti, před kterými není úniku... Tenhle film není na jedno shlédnutí, tenhle film není na popcornové odzívnutí, tenhle film je na dlouhou temnou noc v horečkách, bolesti a strachu ze slzavého rána, které přinese konec a vysvobození, na které už není potřeba žádný lék... ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Hodně divná a tajemná podívaná, která mě ale moc nebrala. S očekáváním nějakého monstrózního finále, které by film vyneslo aspoň do průměru, jsem to nevypla. Jenže monstrózní finále nikde. Vlastně sem se nedočkala žádného finále a především žádných odpovědí, které by mi umožnily těch 92 minut pochopit. Tak co sem si z toho filmu jako měla odnést? 20 % ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Simon je obyčejný programátor, pracující na části kódu pro jednu softwarovou společnost. Začíná se opožďovat s termíny, navíc se mu v bytě začínají objevovat záhadné prázdné balíčky. I když se snaží byt zabezpečit, balíčky se stále objevují, navíc se v celém domě začne dít něco divného. Každý ze sousedů se zdá mít jistou úchylku při nakupování (Simon sám neustále kupuje krabice mléka, ač mléko nesnáší). Navíc začínají umírat lidé, přijde Simon včas na to co se děje? ... Aáá co se komu udělal, opět jeden z filmů, který se strašně těžko hodnotí. Na jedné straně naprosto dokonalý námět (po skončení filmu vás nutí přemýšlet, co kdyby "to" bylo doopravdy, bude?), perfektně temná atmosféra, k čemuž napomáhá zvláštní způsob kamery - na straně druhé vcelku neznámí herci (tuším že Deborah Unger je z nich nejznámnější), herecké výkony pokulhávají. Ale i tak, ten námět, ten námět, perfekt... Bacha na viry :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Na filmovém festivalu Sundance získal snímek Velkou cenu poroty v kategorii nejlepší drama. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Rumunsku, převážně v Bukurešti. (Terva)
  • Adam, hlava robota, byl dabován dvěma herci, Udo Kierem a Jeremy Sistem. (Cheeker)

Reklama

Reklama