Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zatímco původní verze z roku 1973 je celkem solidní drama, jeho o 31 let starší bratříček má Knoxvilla, který pohřbívá jakýkoliv pokus o dramatičnost šest stop pod zem. Nakonec je z toho pouze průměrný a zapomenutelný výplach, který mohl být o dost horší při pohledu na pět! scénáristů. Zajímalo by mě, jaký nádech měla první verze scénáře. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pekná snímka zachytávajúca americký vidiek kam dorazili drogy, hazard a všetko s tým spojené. Jeden mladý vyslúžilý vojak dokáže zázraky, najskôr sa čuduje, potom dostane na frak a nakoniec sa stane šerifom a vyčistí mesto potom, čo vyhrá súdny spor a voľby.Všetko je trošíčku prehnané po americky, čo obzvlášť tomuto filmu škodí. No čo sa dá robiť, užite si kvalitu filmu a nemyslite na ostatné. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo znesiteľný konzervatívny akčňák. Samozrejme že prostoduchý a dejovo klišovitý, no charizma Dwayna Johnsona a režisérov technicky čistý štýl mu dodávajú správny šmrnc. Bitky sú svižné, zvukové ruchy úderov na dnešnú (digitálnu) dobu nezvyčajne realistické. Kevin Bray tu celkovo pred umelou efektnosťou uprednostňuje "natural autenticitu". Najobľúbenejšou zbraňou jeho hrdinu je obyčajný kus dreva. V porovnaní s inými 'konzervatívnymi akčňákmi' ako Half Past Dead alebo Collateral Damage je Walking Tall jasným víťazom. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to tak neuvěřitelně pitomé (na skutečné události jim kašlu), že se to dá brát snad jen jako nepovedená komedie, protože jinak by to bylo něco mezi zoufalým pokusem o drama a akčním filmem téměř bez akce. The Rock by si měl dávat pozor, jaké nabídky bere, protože díky takovýmto filmům se jeho kariéra může rychle ocitnout ve stejných končinách, co je třeba ta Seagalova. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dvacet minut se nic neděje, pak ho zřežou. Za dalších pět minut se dá do kupy a jde jim nakopat zadky. Je obviněn, ukáže porotě svou zjizvenou muskulaturu, vyhraje, stane se šerifem a znovu nastolí klid a mír ve zdejší krajině. Ne, to není vyzrazení pointy, to je vyzrazení něčeho mnohem závažnějšího – míry debility tohoto filmu. A ano, i takhle krátký film může nudit (90 minut i s dvěmi reklamami). Díky Knoxvillovi to místy navíc připomíná Jackass, což je vlastně jediná pozitivní stránka věci. Takže takhle ne Rocku, takhle ne. Mohl by ses brzo dostat tam, kde skončil Seagal a jiní „akční hrdinové“. 40% Zajímavé komentáře: kleopatra, Jeržik ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Remake filmu z roku 1973 stál 56 milionů amerických dolarů a z amerických kin si během premiérového víkendu (2.-4. 4. 2004) odnesl 15,5 milionu. Celkem v tamních kinech utržil necelých 46 milionů. (imro)
  • Film je (stejně jako jeho předchůdce z roku 1973) inspirovaný skutečným příběhem Buforda Hayse Pussera (1937-1974). Ten se podobně jako The Rock (Chris Vaughn), živil jako wrestler, než se stal šerifem. Jeho „umělecké jméno“ bylo Buford the Bull. Tato verze ale má se skutečností jen pramálo společného, a proto došlo i ke změně jména hlavní postavy z Pussera na Vaughna. Skutečný Pusser byl opravdu tvrdý chlap – během své kariéry šerifa v McNairy v Tennessee ho postřelili osmkrát (přičemž jedna kulka mu zlomila čelist), dočkal se stejného počtu bodných zranění a např. i vyhrál bitku proti šesti gangsterům - tři z nich poslal do nemocnice a zbytek do vězení. Zemřel za záhadných okolností, když sjel autem z pusté cesty a narazil do stromu. (imro)
  • Protože ve filmu hrají klíčovou roli fyzické střety hlavního hrdiny s jeho osudovým protivníkem Jayem Hamiltonem, bylo důležité obsadit do této role herce, odpovídajícího silou a schopnostmi Dwayneu Johnsonovi (Chris Vaughn). Ideální volbou se ukázal být Neal McDonough, který si v mládí vytrénoval fyzičku coby hvězda baseballového týmu Syracuse University. (duklak2)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama