Reklama

Reklama

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi v životě šerifa Buforda Pussera z Tennessee, který se rozhodl vzít spravedlnost do svých rukou a vyčistit rodné město od zločinu a korupce... (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bývalý wrestler Buford Pusser se vrací do svého rodného města, aby zde s rodinou žil usazeným a klidným životem. Velmi rychle ale zjišťuje, že se jeho město během let změnilo v hnízdo hazardu, prostituce a korupce. A po prvním vyhroceném střetu s místní zločineckou cháskou se rozhodne vzít do vlastních rukou nejen spravedlnost, ale i velkou dřevěnou pálku. Snímek podle skutečného příběhu šerifa z Tennessee mapuje snahu odhodlaného člověka, který přes mnoho neúspěchů jde za svým cílem vymýtit zločineckou organizaci v malém jižanském okrese, i když ho to později bude stát vysokou cenu. A ačkoliv je chvílemi děj trochu schematický, jde o podívanou, od které dvě hodiny nebudete moci odtrhnout oči. Jednou za čas je potřeba držet palce člověku, který se nebojí bez okolků vzít pár lotrů pálkou po hlavě, když běžné cesty selhávají. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hodně se dá bavit tím přímočaře černobílým pohledem na spravedlnost, kdy se "dušínovsky" rovný, nelhostejný občan (vysloužilý wrestler), posléze šerif, rozhodne vymýtit hazard, prostituci, korupci a nelegální palírny ze svého městečka. Čiré sedmdesátkové skorotelevizní béčko velebí zbraně (ve správných rukách!) přesně po vzoru smýšlení amerických "jižanských buranů". ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Bacha na to, do čeho jdete. Tohle nené laciná béčková sedmdesátková atrakce se střílečkama a instantním drsňákem, který dává všem na prdel. Tohle je ambiciózní (125minut, podle skutečných událostí) drama, kde se nestřílí od boku a postava se vyvíjí. Joe Don Baker je na začátku jelito a na konci chlápek, ze kterého máte respekt. Film, který mě emocionálně dostal tam, kam přesně chtěl (a věřím, že na 90 minutách by se to nepovedlo) a finále jsem prožíval. Dobrá práce. To, že remake s The Rockem nemůže být dobrý, je jasné už z toho, že tvůrci neměli koule na to nechat hlavní postavě jméno Bufford Pusser. P.S. Hellfire: Já si ničeho nevšiml a mimochodem mikrofon je třeba vidět i v prvním Rockym. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Začiatok vyzeral sľubnejšie, ako to napokon celé dopadlo. Hlavne dopláca na slabšie, skoro až televízne, spracovanie a naivný scenár. Hl. hrdina fajn, s tou bejzbalovou pálkou mu to seklo a scéna kde rozmátil miestny 'saloon' patrila k top, vlastne po nej už nič také dobré neprišlo. Dnes už nič podobné nie je možné vidieť - mám na mysli bitky 60-ročných starcov, čo je chvalabohu dobré. Mal som problém ešte s jednou vecou, a to s voľbami na šerifa - neviem, či 19. storočie a obdobie divokého západu už dávno neskončilo, ale súčasný šerif policajné vzdelanie musí mať - zatváranie ľudí bez poznania trestného práva, rôzne spôsoby vyšetrovania pre vraždy, krádeže a pašeráctvo, dopravné predpisy, práca so strelnými zbranami - ale asi vyslúžilí wrestleri majú všetko toto v malíčku. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak i Kráčející skála má originál o kterém jsem ani netušil. A nebavilo mě to. On i remake byl naivní, ale měl frajera Rocka, krátkou stopáž a byl to klasický akční film, na nic víc si nehrál. Tohle má naivní příběh - hrdina co neví nic o zákonech je zvolen šerifem, nenosí uniformu, ale místo ní má obří klacek, mafiáni jsou všemocní a projde jim cokoliv. K tomu mizerné neherece v čele s příšerně nesympatickým Bakerem. A s tím se režisér pokusil natočit pomalu plynoucí krimi/drama, na což neměl ani on, ani ti herci. Plusem je pár bitek a občas nějaké to střílení, minusem vidlácká atmosféra a zbytečná tragédie před koncem. Nenudil jsem se, ale celou dobu měl pocit béčkové kraviny, který si marně hraje na něco víc. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Skutečný šerif Buford Pusser se na filmu podílel jako technický konzultant. (HellFire)
  • Koordinátor kaskadérů Carey Loftin si zahrál ve filmu cameo jako muž, kterého Pusser nachytá při podvádění. (HellFire)

Reklama

Reklama