Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý člen zvláštních jednotek armády USA Chris Vaughn (Dwayne "The Rock" Johnson) se vrací do rodného města, aby ve svém životě pokračoval tam, kde ho přerušil pro vojenskou kariéru. Kdysi idylické místo nachází drasticky změněné - v ulicích vládnou násilí a drogy. S roztrpčeným, pomstychtivým Chrisem se do města znovu vrací zákon. Na to, aby dal věci znovu do pořádku, potřebuje partu odhodlaných chlapů i svůj tvrdý vojenský výcvik. Jemu samotnému stačí nástroj tak prostý a pádný, jakým je pořádný kus dřeva... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Silne rozmýšľam, či nejaký akčný film (v tom čase a pred) dokázal (pravdepodobne nevedomo) tak nádherne vykresliť mentalitu malomestskej Ameriky ako Walking Tall. Pochybujem... (∞2007-2010) (17.6.2017) (6.6.2018) (25.11.2022) (28.2.2023) (6.2.2024, sk dab) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chtěl jsi mě zabít škrabkou na brambory?" Mám rád akční rychlovky, při kterých má pravdu ten, kdo má větší obvod bicepsů. Takže Vaughn. Ano, až tak jednoduché to je, ale mě vždycky potěší, když vidím, jak korupce, hazard, násilí a prodej drog mizí z ulic mávnutím kouzelného proutku. Tedy spíš dřevěného hranolu, ale kdo by hleděl na detaily. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělé, jako malej jsem to miloval. Kráčející skála je jeden z několika filmů, kvůli kterým jsem zbožňoval the Rocka ještě předtím, než se prosadil v širokém měřítku. Nic hlubokomyslného, to opravdu ne. Film si na nic nehraje a jde přímočaře za svým, vesměs akčním pojetím příběhu, a to i ačkoli má za zády ten skutečný. O ten se však zřejmě jen malinko otírá, jelikož je primárně přizpůsoben Dwaynovi na ruku a on se tak může náležitě vyřádit. Nebyl by to však Rock, kdyby u sebe neměl parťáka, který má za úkol občas odlehčit atmosféru a tím se pro tento film stal Johnny Knoxville, což je podle mě dobrá volba...90% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě nejlepší díl z celé trilogie. V mých mladých letech jsem si film skutečně užil. The Rock likviduje své nepřátelé velmi efektivně a raději sáhne po kusu dřeva než po brokovnici, což je svým způsobem úsměvné. S odstupem času svoje hodnocení ustálím na 3*, protože dnes už by se mi to určitě nelíbilo. Prostě takový už více než tisíckrát zopakovaný příběh, kdy se jeden nasraný člověk vydá změnit svět. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neni to tak uzasny jako Rockovo dalsi film Vitejte v dzungli, ale presto sem se u toho dost bavil. Samozrejme, ze to je becko se vsim vsudy, ale fakt zabavne natoceny. Ma to predvidatelnej dej, celkem jednoduchej scenar, ne moc uzasny herecky vykony, ale proste to je pohodicka. Navic Rock je fakt drtic a dokaze to slusne rozjet. Samozrejme nesmi chybet komicka postavicka, tady zastoupena Johnny Knoxvillem, ale spolu s Rockem jsou slusna dvojka. Prislo mi to jako takovy akcni drama (i kdyz to zni dost divne). Nakejch bitek nebo prestrelek tady moc neni (coz ani moc nevadi, protoze Bray je celkem zrucnej reziser), ale kdyz jsou tak jsou hodne dobry. Vsechny bitky pusobi docela syrove, proste se naserou a dou si rozbit hubu, zadny salta nebo podobny blbosti a poslednich 20 minut je hodne slusnej masakr. Neni to kdovijak uzasnej film, ale fakt sem se dobre bavil a proto ty ty 4* zaslouzi. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Pro „nesportovního" herce Johnnyho Knoxvillea (Ray Templeton) se stala nezapomenutelnou fotbalová scéna, v níž musel obstát v konfrontaci s The Rockem (Chris Vaughn) a McDonoughem (Jay Hamilton), kteří se oba na univerzitě tomuto sportu věnovali... (duklak2)
  • Okres Kitsap County v štáte Washington má v skutočnosti veľmi nízku kriminalitu. Nemožno sa teda čudovať, že sa niektorým obyvateľom "reklama" vo filme nepáčila. (ČSFD)
  • Remake filmu z roku 1973 stál 56 milionů amerických dolarů a z amerických kin si během premiérového víkendu (2.-4. 4. 2004) odnesl 15,5 milionu. Celkem v tamních kinech utržil necelých 46 milionů. (imro)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama