Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocoura Garfielda má každý rád. Válí se v křesle, kouká na telku a pochutnává si na svých oblíbených lazaních. Sem tam se pustí do svého páníčka Jona, i tak je ale králem vlastního vesmíru. Jednoho dne vezme Jon Garfielda k překrásné veterinářce Liz Wilsonové, odkud si přinesou domů malé vrčící nic, co běhá za vlastním ocáskem a které Garfield k smrti nenávidí - pejska Odieho. Tenhle malý ničema si může doma dělat, co chce: neustále bezdůvodně štěká, hloupě naráží do zdí, ale zdá se, že Jon je z něj úplně vedle a všechno na světě mu projde. Garfieldova mise je jasná - dostat čokla z domu! A tak když se Odieho zmocní zvrhlá místní celebrita Happy Chapman, jeden by si myslel, že se Garfieldovi uleví. Ten se však k překvapení všech vydává na záchranu svého štěkajícího a všekousajícího přítele. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (341)

Davson 

všechny recenze uživatele

Nechutné znásilnění původního stripu, překroucení všech postav a to celé zabalené do hloupoučkého děje. Především jsem vůbec nepochopil, proč Liz vůbec dává Jonovi, který má ke všemu kočku, psa. Dál se radši nebudu ani rozepisovat. Každopádně, dávám 1*, 1/2 za Garfielda, který na začátku má pár aspoň trochu ironických hlášek, a 1/2 za Jennifer Love Hewitt. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pomerne príjemný hraný animák, ktorý ale stroskotáva na scenári. Je to veľká škoda, lebo Murrayovi to s nezbedným kocúrom dokonale sekne. Už len aby sa s tým tvorcovia pohrali v dvojke, čoho sa ale obávam. Mačka je ale neskutočne sama o sebe zábavná a jej salámovitosť sa dala oveľa lepšie zúžitkovať. 55%. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Som presvedčený, že všetcti nadšenci Garfielda čakali niečo iné. A to hlavne čo sa týka vizuálnej stránky. Ja osobne som bol celkom spokojný, dokonca aj herci okolo mačky hrali fakt tak, akoby tam bola – vo filmoch kde sa nachádzajú animované postavy sa často stáva, že reálne osoby kukajú do ničoty, do nekonečna – To však ale nestačí. Samotná atmosféra rozprávky do filmu neprešla v celkovej miere a tak i vtipnosť Garfielda je podpriemerná. Boli tam však aj svetlé momenty, kôli ktorým sa na to určite dá pozrieť. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

V rukách kuriózního režiséra Petera Hewitta se trojrozměrný animovaný kocour stal ve shodě se svou sebestředností jediným smyslem celého filmu. Nejde o nic jiného než o exhibici technicky dokonale zpracovaného ne-tvora, který jakoby náhodou právě prožívá své dvojrozměrné dobrodružství v dutém světě, jehož dvounozí obyvatelé každým svým výstupem přesvědčují o své zbytečnosti. Jako by se to všechno zdálo v té velké oranžové hlavě a utvrzovalo jejího nositele, že jde vždy a všude jen o něj. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film dávali rodiče své děti do kina , aby se sami mohli odávat nesmyslným nákupním orgím blbostí všeho druhu co má českou cedulku SALE.Já zůstal se všema dětma v kině ,ale vyšlo by to asi na stejno, jako kdybych šel na ten nákup. Jen chudák dítě za mnou asi nic nevidělo,já sice jo,ale jako kdyby ne. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy je Garfield (Bill Murray) vyhozen z domu, mají malá dvířka zelenou barvu a jsou neprůhledná. V ostatní záběrech jsou černá a průhledná. (dydy79)
  • Poprvé se kocour Garfield objevil v novinovém stripu Jima Davise 19. června 1978. V čase vzniku tohoto filmu se objevoval ve 2 570 novinách po celém světě a denně jej četlo přibližně 263 milionů lidí. (imro)
  • Námět pro film pochází z komiksu a z televizního speciálu ze začátku 80. let, v němž se kocour vydá na záchranu Odieho uneseného pohodným. (imro)

Související novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (více)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (více)

Reklama

Reklama