Reklama

Reklama

Pozemšťané

(neoficiální název)
  • USA Earthlings
všechny plakáty
USA, 2005, 96 min (Director's Cut: 130 min)

Obsahy(1)

Dokument americké ekologické organizace Nation Earth se snaží ukázat brutalitu, kterou lidé páchají na zvířatech, aby dohnal diváky k přehodnocení svého životního stylu. Je rozdělen na několik částí: domácí mazlíčci (odchyt a utracení zdivočelých psů), jídlo (mučení a porážka dobytka na jatkách), oblečení (zabíjení zvířat pro kožešinu), zábava (kruté životní podmínky zvířat v cirkusech, smrt v rodeech a v korridě). Film je vlastně komentovanou sérií jednotlivých záběrů, z nichž většina je údajně pořízena skrytou kamerou na skutečných jatkách a podobných místech a nebyla doposud nikde uveřejněna. (gjjm)

(více)

Recenze (237)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neskutečně depresivní dokument, který nesoudí ale útočí na všechny divákovi smysly. Smutek, deprese, vztek, znechucení, beznaděj i takové pocity může mít divák při sledování, pokud má dost odvahy podívat se na to, jak pán tvorstva zachází se zvířaty, ať už pro pobavení ostatních, pro obživu nebo na lékařské experimenty. Po všech směrech, jen pro silné žaludky. A komentář Joaquina Phoenixe je až děsivě uhrančivý, stejně jako hudba od Mobyho. ()

6thSun

všechny recenze uživatele

Žeru maso, takže kdybych tomu dal pět hvězd, který si to už jen z informačně/osvětového hlediska určitě zaslouží, budu jenom prachsprostej pokrytec. Na druhou stranu ten dokument v podstatě naznačuje, že kdyby byla zvířata vražděna humánně, tak konzumace jejich masa nebude takový problém. Ale můžu já kurva za to, že jsou lidi nelidský dobytci? Dokument naznačuje, že když to maso žeru, tak že jsem spolupachatel. A já mám neodbytnou obavu, že je to pravda :-(( ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

"Právě jsi dovečeřel a jakkoliv daleko od tebe jsou jatka, jsi spolupachatel..." - Nemám slov. Obdivuji Joaquina Phoenixe za to, že tomuto snímku propůjčil svůj hlas, stoupl u mě o 200%! A pro vás, kdo se ptáte, jaké je řešení problému... Není to snad úplně jasné? Nedávat zvířata do útulků, nejíst maso z velkochovů, nenosit kožichy, nenavštěvovat býčí zápasy, nekupovat kosmetiku testovanou na zvířatech... To je to úplně nejmenší, co se dá dělat. Prostě žít se zvířaty a ne nad nimi... Někteří lidé (vlastně možná většina) je myšlením a prožíváním mnohem níž než ostatní pozemšťané... A co se týče filmu - NEJLEPŠÍ DOKUMENT, co jsem kdy viděla!!! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že se lidé pozastavují nad tím, že se někdo někde chová špatně k psu, kterého utrácí, ale už ho moc nesere, že třeba řezníci z Boko Haram denně masakrují desítky lidí. Ne, nepodporuji nějaké brutální chování ke zvířatům, ale zároveň za něj necítím jakoukoli vinu a je mi to ve výsledku jedno, protože s tím stejně nic neudělám. 55% ()

kinderman

všechny recenze uživatele

Chyběl mi tam ještě medvěd na motorce (kolik z vás rozhořčených se upřímně směje filmové stupiditě Šest medvědů s Cibulkou?) a psi pod rukama vizážistů (debilní soutěže "krásy"). Aniž bych chtěl zpochybňovat nebo ospravedlňovat cokoli, co je v tomto propagandistickém díle obrazově předestřeno jako důkaz nelidského zacházení se zvířaty, jedno si neodpustím: člověk a zvíře si nejsou rovni (tj. člověk není zvíře, už z podstaty svého stvoření), člověk byl postaven nad zvíře a měl se svěřenými hodnotami (včetně přírodních) správně hospodařit. Že to dotáhl až k prezentovaným záběrům je důkaz, že místo zušlechťování lidstva tu máme co do činění s jeho degenerací. ()

Zajímavosti (3)

  • Shaun Monson začal natáčet v útulcích v okolí Los Angeles roku 1999. Kvůli obtížnosti pořízování záběrů ze skryté kamery však trvalo natáčení celých 6 let. (Agita)
  • Film, který šel do kin, sám o sobě řešení k závažným problémům popsaných ve filmu nenabízí. Na bonusovém materiálu však již ano. (maaan)

Reklama

Reklama