Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je v Thajsku unesena dcera bývalého agenta Jakea Hoppera (Steven Seagal), její otec netuší, že se před ním rozehrává nebezpečná hra plná intrik, nebezpečí a surového násilí. Hopper odlétá do Bangkoku, kde požádá o pomoc své bývalé kolegy a společně se vydávají po stopách skupiny, o které si myslí, že Jessicu unesla. Při pátrání se Jake dostane do centra boje mezi zkorumpovaným thajským generálem a gangem překupníků zbraní. Pomalu přichází na to, že je záměrně vmanipulován do podivných akcí tajných služeb a jeho dcera slouží jako návnada. (Magic Box)

(více)

Recenze (154)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční snímek dle zavedeného standartu Stevena Seagala. Tentokrát mu byla unesena dcera a tak se rozjede všem dát patřičně do držky. Snímek i přes jednoduchost děje je dynamický, v akčních scénách očekávaně brutální a ubíhá jak rozjetý vlak. Žádné zbytečné řeči, zde jde hlavně o akci. Tady je však na celém tomto počinu největší zádrhel. Pokud jde o Stevena, je zabírán až v neuvěřitelném detailu a tak ze zápasu není nic vidět. A když se záběr oddálí, máchá jen rukama a když už se hýbe celým tělem, je viditelně vidět, že už to Steven není. Ano, je to tak. Nechává se zastupovat dublérem, což hatí veškeré představivosti o jeho umění. Nebo si někdo vážně myslí, že v určitých záběrech najednou krapet zhubl a je hbitější než kdykoliv předtím? Že by při své postavě a váze dokázal kopanec s výskokem a otočkou mě opravdu nikdo neoblafne. Steven není Sammo Hung. Jinak snímku není co vytknout. Přestřelky jsou vygradovány do takové dokonalosti, že chvílemi připomínají tzv. krvavý balet, jaký známe ze snímků Johna Woo. Závěrečný souboj je už očekávaná klasika. Po akční stránce si tedy lze snímek užít, ale nesmí se moc přemýšlet nad Stevenem. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pmätáte si na toho bleskového chlapíka so znakom smrti, ktorého je ťažko zabiť nielen kôli jeho nemilosrdnému zmyslu pre spravodlivosť? Tak presne ten je späť! Steven Seagal skáče, kope, odhadzuje nepriateľov na desiatky metrov, strieľa ako boh. A má tu aj erotickú scénu... Práca s dublérom a s lanami je skvelá, záporáci ukážkovo učebnicoví, scenár presne podľa osvedčených pravidiel. Ešte k tomu je tu znesiteľné duševné posolstvo. ŽOLDNIERI SPRAVODLIVOSTI sa pokúsili nájsť novú cestu pre Stevana a ja som bol presvedčený, že by sa jej mal držať, teraz som si istý, že so schopným režisérom nás dokáže potešiť aj takýmto retrom v štýle deväťdesiatych rokov... Tak zaslúžene tri šutre som už akčnému video filmu dávno nedal... ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Neviem, ale po tomto snímku sa nemôžem zbaviť pocitu,že Chuck Norris (sorry Chuck!) je len "slabý odvar" oproti Seagalovi... Miestami sa mi azda zdalo, že dokonca lietal... Rešpektujem jeho sympatie k východnej kúlture, avšak určite by to šlo aj lepšie, čo Steve? Steve už dlho stráca svoj lesk (presnejšie od kedy ho spájajú s mafiou :), ale on stále nie a nie skončiť! Stále hraje v (B)estie snímkoch, kde predvádza svoje "umenie" a drsnými dialógmi ohuruje publikum. Ale aj napriek tomu všetkému mám Steveho rad (vyrastal som na ňom) a preto dávam 1* Ten posledný "Vodoo" boj nemal chybu... Som zvedavý, čo nám ešte tento mladík predvedie... ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Môj prístup k Seagalovým novým počinom je nasledovný: potrebujem vypnúť a zabaviť sa na niečom, čo je síce hodne primitívne, ale dotiahnuté to takého trashefektu, že sa na tom bavím. Toto zaručuje snáď každá snaha Stevena Seagala o rádobdrsnúcoolkreáciubývaléhosuperkostilámačaktoríužžiaľniejetýmčímbývalalestálesanenašielniktoktobymutopovedal. A čo ma zase pobavilo na tomto kúsku: tak úžasné sú najmä "matrix" scény (zrýchlené pohyby u súčasného Seagala - to je fakt zábavný nápad), ale aby som zase toľko nenadával - niektoré choreografie (napr. záverečná scéna) sú ešte celkom uchádzajúce a thajská síglčára tiež nie je na zahodenie, ale to by bolo všetko k plusom - čo sa týka Seagala (je to stále horšie) a nad príbehom nedajbože scenáristickými perlami sa nemá zmysel zamýšlať - proste typické videobé, ktoré aspoň pobaví (čo sa nedá povedať o podobnej perle, ktorú som sa snažil (t.j. po 10 minútu) pozrieť pár dní predtým - Van Dammeovým Derailed). Takže, čo na záver - no oddýchol som si a môžem ísť na Godarda, Yimou Zhanga a pod. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Poslední filmy Segala jsem dokoukával stěží (Poslední mise byl jeden z mála titulů, které jsem nevydržel sledovat do konce), ale Bestie vcelku šla. Bojové scény byly ucházející (i když Segala nahrazoval dublér až nezdravě často) a Segal je na svůj věk ještě docela ve formě. Když mu pomůže chytrá kamera a dobrý střih, v některých okamžících se objeví záblesky herce, kterého si pamatuji z Přepadení v Pacifiku. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Natáčeno od 17.března 2003 v Thajsku, převážně pak v jeho hlavním městě, Bangkoku. (Stocki)
  • Jake Hopper (Steven Seagal) má v některých záběrech splyhlé vlasy. Když ale s někým bojuje a kamera jej zabírá zezadu, jsou jeho vlasy čerstvě umyté a rozevláté. (Terva)
  • Během natáčení, 14.dubna 2003 zemřel Trevor Murray, který se na filmu podílel jako výrobní grafik. (Stocki)

Reklama

Reklama