Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vlivný sloupkař si najme agenta, který má za úkol rozbít vztah jeho sestry s jazzovým hudebníkem.  Oni ho znají - a třesou se - velká jména Broadwaye, Hollywoodu a Capitol Hill. Znají J.J - světoznámý publicista, jehož psaní je božím slovem pro 60 milionů čtenářů! Znají ten jed, který plápolá v těch očích za sklíčky brýlí - a podlézají - jako SId Falco, chlapec, který chtěl tolik, že by prodal vlastní dívku, jen aby se postavil s J.J., a nasával sladkou vůni úspěchu! Tohle je příběh J.J. - ale ne takový jako by si ho on přál převyprávěný. (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Sladká vůně úspěchu je o médiích a jejich vlivu. O té špíně, která se ani zbla nezakládá na pravdě a dokáže ničit životy jiných. Zároveň však ukazuje, že každá mince má dvě strany. Bohužel, ve skutečném světě na ty kurvy z bulvárních plátků málokdy dojde. Burt Lancaster a Tony Curtis vám z tohoto filmu utkví nutně jako záporáci. Vskutku velmi dobrý noir se skvostným závěrem. A na čsfd podceněný, těch 76% je fakt málo! ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pozdní Noirko, snažící se navázat na rannou tvorbu "černého" žánru bez nějakých twistů, napínání, přestřelek a vyšetřování. New York šedesátých let má své kouzlo a ještě když je točen v noci, je to úžasné. Kamera je výborná, stejně tak pomalejší režie, přesto díky nesympatickým, avšak výborným hercům a hodně složité a slangové angličtině se mi to úplně nelíbilo. Začátek je mega chaotický a konec zbytečně prodlužovaný i přes svojí kratší stopáž. Tři hvězdičky pouze ze soucitu avýznamu filmu ve světové kinematografii. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krutý film s krutými postavami. Jako kdyby zde nebyla ani jedna postava, která je skutečně laskavá. A pokud už se nějaká objeví, tak jí společnost ostatních semele. Burt Lancaster je v roli J. J. Hunseckera nepřekonatelný a doslova z něj mrazí, a to vlastně většinou mluví poměrně klidně. Ale to, co říká, z toho jde chlad. Velmi mrazivý film, který odkazuje na skvělou éru noirových pecek. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zručně natočené drama o neskutečném vlivu médií na veřejné mínění a možnosti manipulace s ním. Naštěstí má hlavní roli skvělý Curtis a Lancaster svým mírně toporným herectvím tudíž nekazí dojem z výborného filmu. Snímek na mnoha místech využívá výhod paralelismu. Nejdůsledněji však při závěrečném loučení sestry, kdy se jedny dveře otevírají a překrývají tím minulost, záhy se otevřou dveře od výtahu, aby uvedly budoucnost. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Výborný a myšlienkovo bohužiaľ veľmi nadčasový film. Duo Lancaster - Curtis je úplne super, rovnako ako vizuálna stránka. Skvelé ústredné postavy, ktoré v skutočnosti nechcem v osobnom živote poznať ale fascinovalo ma ich sledovať. Škoda, že príbeh a zápletka okolo nich nebola trochu zaujímavejšia. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Postava J. J. Hanseckera je založena na slavném newyorském publicistovi Walteru Winchellovi. (Kulmon)
  • Na roli J. J. Hanseckera byl zpočátku navrhován Orson Welles. (Kulmon)
  • Roli Steva Dallase měl hrát původně Robert Vaughn, ale místo toho narukoval do armády. (Kulmon)

Reklama

Reklama