Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

tempus 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, i po několikátém zhlédnutí mě to dostalo (a už to je dlouho, co mi bylo 10 let) a určitě má na tom, lví podíl ideální délka. Jasně, některé písničky jsou zbytečné a otravné (hlavně „Co si zpívá celý Petrohrad“ a „Já se budu učit, když mě budeš učit“). Dalším mínusem je dětinský netopýr Marduk s tim psíkem. Samozřejmě, setkání ústřední trojice v carském paláci a celý úsek v Paříži dělají s výše zmíněným jen kosmetické chyby. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Animovaný snímek mého dětství! Jako dítě jsem Anastasii opravdu zbožňoval... A líbí se mi nyní. Má totiž skvostnou hudbu a perfektní animaci, i ten příběh má „něco" do sebe. Místy je dramatický, lehce akční, vtipný i romantický zároveň. Písně jsou skvěle otextované, dobře zazpívané a taneční kreace postav působí příjemně. Jako vůbec nejlepší z celého filmu považuji rozhodně prolog, ačkoliv je v rámci animáku poněkud „drsnější" a až přespříliš smutný... PS: Takto má vypadat skutečný muzikál, netřeba sra*ek typu Frozen a jeho úděsné písně "Let It Go!" ¨Jinak mnohem vyspělěljší než Disneyovky ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Kdyby se scénáristé trochu víc zajímali o historický základ námětu a vykašlali se na provařeného RasPutina, který už byl v tu dobu rok po smrti, mohli z filmu udělat nezapomenutelný hit, minimálně ve východní Evropě. Stačilo, kdyby hlavním padouchem udělali Lenina. On přece vedl bolševický puč, nenáviděl Romanovce a nařídil jejich likvidaci. Navíc se dnes podobně rozpadá v tom svém mauzoleu. Takhle je to jen pohádková jednohubka, byť pohodová, s několika zábavnými momenty a jednou solidně napínavou akční scénou. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zasazení do doby je jedno z nejlepších, jaké jsem kdy v animáku viděl, ale zbytek je bohužel podprůměrný. A to dokonce i aminace, která mě kdovíjak neohromila. Příběh jako takový byl také dost tuctový a k tomu ty nic neřešící písničky, který byly spíš otravné. Dobře to uteklo, ale nebylo na co koukat. 55% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Moje velká láska z dětství stráveného u videa. Skvělé písně, dabing, animace. Ani to nemusel být Pixar. Nebýt otravného Bartoka, jednalo by se vlastně spíš o animák pro dospělé. Po letech oceňuji i snahu o vykreslení jak ruských, tak částečně francouzských reálií. A na mapě zobrazující putování našich hrdinů uvidíme i Československo! :) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Portrét v tanečnom sále zahŕňa celú rodinu vrátane psa. Pes existoval i v reálnom živote. Tento pes sa volal Joy a patril bratovi Anastasie, Alexejovi, a bol nájdený živý v dome, kde bola rodina zabitá. Pes Anastasie, Jimmy, však neprežil. (Carol Pifková)
  • Režisér Don Bluth, dřívejší pracovník společnosti Walt Disney, byl ve světe počítačových her známý především díky precizně animovaným arkádám z 80. let, jako jsou Dragon's Lair, Dragon's Lair 2 nebo Space Ace. (GlaDOS)
  • Baletné predstavenie, na ktoré sa prišli pozrieť postavy, sa volá "Cinderella", čiže u nás "Popoluška". (Carol Pifková)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama