foto

Jim Cummings

  • nar. 3.11.1952 (64 let)
    Youngstown, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

James Jonah "Jim" Cummings je americký dabér, který propůjčil svůj nezaměnitelný hluboký zastřený hlas téměř 100 různým postavám. Byl dvakrát ženatý, má čtyři děti.

Narodil se a vyrůstal ve městě Youngstown, Ohio. Později se přestěhoval do New Orleans, kde pracoval jako plavčík. Mezi jeho zájmy v té tobě patřilo bubnování v místní kapele. V roce 1980 se přestěhoval do Anaheimu v Californii, kde koupil krámek s videokazetami. Od roku 1984 se však začal naplno věnovat svojí kariéře dabéra. Z mnoha filmů jmenujme například: ALADDIN, LVÍ KRÁL, PAN VČELKA, PRINCEZNA A ŽABÁK nebo MEDVÍDEK PÚ.

Jaroslav "Jardismo" Lepšík

Herecká filmografie

Filmy

2017 Charming
2015 Get Squirrely
Niko and the Sword of Light (TV film)
Savva: Srdce bojovníka
2014 Annoying Orange: Movie Fruitacular (TV film)
Phineas a Ferb: Star Wars (TV film)
Zvonilka a piráti
2013 Sofie První: Plovoucí zámek (TV film)
Zvědavý George: Jarní dobrodružství (TV film)
Zvědavý George: Strašidýlkové slavnosti (TV film)
2012 Zambezia
2011 Book of Dragons
Gnomeo & Julie
Little Engine That Could, The
Medvídek Pú
Scooby-Doo! Upíří hudba
2009 Bionicle: Zrození legendy
Moji kamarádi Tygr a Pú: Tygr a Pú v muzikálu
Princezna a žabák
2008 Malá mořská víla: Jak to všechno začalo
Mrtvý vesmír
2007 Hellboy Animated: Blood and Iron (TV film)
Želvy Ninja
2006 Medvědí bratři 2
Svátky vem kačer
2005 Kouzelný svět Medvídka Pú: Svět pro všechny
Pooh's Heffalump Halloween Movie
Slonisko a Medvídek Pú
2004 Comic Book: The Movie
Co se ještě stalo o Vánocích
Lví král 3: Hakuna Matata
Search for Mickey Mouse, The
Tři mušketýři
2003 Kniha džunglí 2
Prasátko a jeho velký příběh
Sindibád: Legenda sedmi moří
2002 Baby Blues Christmas Special, A (TV film)
Krásný Nový rok Medvídka Pú
Mickey's House of Villains
Návrat do Země Nezemě
Tarzan & Jane
Tom a Jerry: Kouzelný prsten
Země dinosaurů 9: Putování za velkou vodou
Zvoník u Matky Boží II
2001 Atlantida: Tajemná říše
CatDog: The Great Parent Mystery (TV film)
Jimmy Neutron
Lady a Tramp II: Scampova dobrodružství
Medvídek Pú: Příběhy od srdce
Mummy: Quest for the Lost Scrolls, The (TV film)
Shrek
Země dinosaurů 7: Kámen chladného ohně
2000 An Extremely Goofy Movie
Eldorádo
Titan A.E.
Tygrův příběh
Winnie the Pooh Spookable Pooh
Život a dobrodružství Santa Clause
1999 Co se stalo o Vánocích
Louskáček
Medvídek Pú: čas svátků
Tarzan
Winnie the Pooh Franken Pooh
Winnie the Pooh Friendship: Clever Little Piglet
Winnie the Pooh Friendship: Pooh Wishes
Winnie the Pooh: Imagine That, Christopher Robin
Winnie the Pooh Learning: Working Together
Winnie the Pooh Playtime: Pooh Party
1998 Babe 2: Prasátko ve městě
Kráska a zvíře: Kráska v kouzelném světě
Lví král 2: Simbův příběh
Malí válečníci
Mravenec Z
Pocahontas 2: Cesta domů
Scooby-Doo a ostrov zombií
The Brave Little Toaster Goes to Mars
Tichá noc Bustera a Chaunceyho
Winnie the Pooh: A Valentine for You (TV film)
Winnie the Pooh Learning: Making Friends
Winnie the Pooh Learning: Sharing & Caring
Winnie the Pooh Playtime: Fun 'N Games
Winnie the Pooh Playtime: Happy Pooh Day
Winnie the Pooh Thanksgiving, A
1997 Anastázie
Bugs Bunny's Funky Monkeys
Herkules
Kráska a Zvíře: Kouzelné Vánoce
Medvídek Pú a jeho velkolepé dobrodružství
Online Adventures of Ozzie the Elf, The (TV film)
Redux Riding Hood
Winnie the Pooh Learning: Helping Others
Winnie the Pooh Playtime: Cowboy Pooh
1996 Aladin a král zlodějů
Boo to You Too! Winnie the Pooh (TV film)
Disney Sing-Along-Songs: Disneyland Fun
Edův příští krok
Charlie 2: Všichni pejskové přijdou do nebe
Kouzelný svět Medvídka Pú: Rosteme s Medvídkem Pú
Příběh o Santa Clausovi (TV film)
Siegfried & Roy: Masters of the Impossible
Superkachna
T2 3-D: Battle Across Time
Zvoník u Matky Boží
1995 Balto
Goofy na výletě
Hillbilly Blue
Izzy's Quest for Olympic Gold (TV film)
Mortal Kombat: The Journey Begins
Pocahontas
Runaway Brain
Space Usagi (TV film)
Winnie the Pooh Un-Valentine's Day
1994 Aladin - Jafarův návrat
Lví král
Magic Flute, The (TV film)
Plavčík
Shadows of Darkness
Vládce knih
Winnie the Pooh Playtime: Detective Tigger
1993 Goof Troop Christmas, A (TV film)
1992 Aladin
1991 Winnie the Pooh & Christmas Too (TV film)
1990 Cartoon All-Stars to the Rescue (TV film)
TaleSpin: Plunder & Lightning (TV film)
1989 Chip 'N Dale's Rescue Rangers to the Rescue (TV film)
Malá mořská víla
1988 Falešná hra s králíkem Rogerem
Scooby-Doo and the Reluctant Werewolf (TV film)
Winnie the Pooh Friendship: Tigger-ific Tales
1987 Garbage Pail Kids Movie, The
1986 The Kingdom Chums: Little David's Adventure (TV film)
1983 Mickeyho vánoční koleda

TV seriály

2016 Star Wars Povstalci (TV seriál)
Steps Into Shadow (S03E01)
2014 7T (TV seriál)
2013 Burdens of Shaohao, The (TV seriál)
Sofie První (TV seriál)
Turbo FAST (TV seriál)
2012 High Fructose Adventures of Annoying Orange, The (TV seriál)
Motorcity (TV seriál)
2011 Looney Tunes: Úžasná show (TV seriál)
Mickeyho myškacviky (TV seriál)
2010 Jonah Hex: Motion Comics (TV seriál)
Planet Sheen (TV seriál)
2008 Star Wars: Klonové války (TV seriál)
2007 Moji kamarádi Tygr a Pú (TV seriál)
2006 Mickeyho klubík (TV seriál)
Náhradníci (TV seriál)
2002 Ozzy & Drix (TV seriál)
2001 House of Mouse (TV seriál)
Mummy: The Animated Series, The (TV seriál)
The Legend of Tarzan (TV seriál)
Velká kniha Medvídka Pú (TV seriál)
2000 Jackie Chan Adventures (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Bart v sedle (S11E13)
1999 Courage the Cowardly Dog (TV seriál)
Mickey Mouse Works (TV seriál)
Sing Me a Story with Belle (TV seriál)
1998 Fantastic Voyages of Sinbad the Sailor, The (TV seriál)
Herkules (TV seriál)
Kočkopes (TV seriál)
Tajné spisy psů - vyzvědačů (TV seriál)
The Powerpuff Girls (TV seriál)
Vpád do Ameriky (TV seriál)
1997 Pepper Ann (TV seriál)
The Legend of Calamity Jane (TV seriál)
101 dalmatinů (TV seriál)
1996 Adventures from the Book of Virtues (TV seriál)
Jungle Cubs (TV seriál)
Project G.e.e.K.e.R. (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Joeyho ctitelka (S02E12)
Road Rovers (TV seriál)
1995 Earthworm Jim (TV seriál)
Freakazoid! (TV seriál)
Hot Rod Dogs & Cool Car Cats (TV seriál)
Maska (TV seriál)
Rude Dog & the Rovers (TV seriál)
The Savage Dragon (TV seriál)
Timon a Pumbaa (TV seriál)
1994 Aladinova dobrodružství (TV seriál)
Bump in the Night (TV seriál)
Duckman: Private Dick/Family Man (TV seriál)
Gargoyles (TV seriál)
Iron Man (TV seriál)
Klíšťák (TV seriál)
Kostrouni (TV seriál)
Marsupilami (TV seriál)
Spiderman (TV seriál)
1993 Animáci (TV seriál)
Dobrodružství Ježka Sonica (TV seriál)
Kromaňonec (TV seriál)
Mr. Bogus (TV seriál)
Růžový panter (TV seriál)
Shnookums and Meat Funny Cartoon Show (TV seriál)
Swat Kats: The Radical Squadron (TV seriál)
Zbrklík (TV seriál)
2 Stupid Dogs (TV seriál)
1992 Addams Family, The (TV seriál)
Blazing Dragons (TV seriál)
Goofyho tlupa (TV seriál)
Myši z Bílého domu (TV seriál)
Raw Toonage (TV seriál)
1991 Detektiv Duck (TV seriál)
Kde je Wally? (TV seriál)
Taz-mánie (TV seriál)
The Pirates of Dark Water (TV seriál)
1990 Captain Planet (TV seriál)
Letohrátky (TV seriál)
Widget, the World Watcher (TV seriál)
1989 Kalifornské rozinky (TV seriál)
Rude Dog and the Dweebs (TV seriál)
Rychlá rota (TV seriál)
1988 Nová dobrodružství Medvídka Pú (TV seriál)
Štěně jménem Scooby-doo (TV seriál)
1987 Visionaries: Knights of the Magical Light (TV seriál)
Želvy Ninja (TV seriál)
1985 Dumbo's Circus (TV seriál)
Gumídci (TV seriál)
1984 Transformers (TV seriál)
1983 Welcome to Pooh Corner (TV seriál)

Dokumentární

2015 Remember the Sultana
2013 I Know That Voice
1993 Terminátor 2: Víc než jste ve filmu viděli
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace