Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916. Romanovci slavili 300 let své vlády matičce Rusi a na nádherném plese se loučila princezna Anastasia se svou babičkou Marií. Vtom se objevil odvržený carův mág, Rasputin, aby se pomstil celému rodu Romanovců. Přizval si na pomoc kouzla a čáry a uvrhl na celý rod kletbu. Pohromu přežila jen mladinká Anastasia. Když pak o mnoho let později opustila sirotčinec, neměla tušení, kdo vlastně ve skutečnosti je. To Dimitrij, pohledný mládenec, v ní poznal dokonalou dvojnici ztracené princezny a přemluvil ji, aby se s ním vydala do Paříže. Anastasia si pomalu začíná vzpomínat na svou minulost, do které patří i zlý Rasputin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

Dejnasp 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák, ve kterém jsem si přišla na své. Už jako malá jsem do tohoto filmu byla zamilovaná a po letech se k němu ráda vracím. Osvědčilo se i to, že stará láska nerezaví.:) Strašně se mi líbily i písničky, které i v českém překladu zní dobře. I po těch letech mě tento příběh velice dojíma. Nemůžu si pomoct, ale podle mě je to jeden z nej animáků vůbec. 5* jednoznačně.:) ()

DarthOrbyd 

všechny recenze uživatele

Anastázie obratně vynechává a naznačuje drsné historické okolnosti, aniž by vystrašila dětské diváky či naopak sklouzla k příliš růžovému vyobrazení carovského Ruska. Ve spojení se skvělou hudbou jde o velmi příjemný snímek, který trochu sráží jen místy trochu okaté užití 3D grafiky a poněkud hrubší animace, než na jakou jsme zvyklí od soudobého Disneyho. ()

Reklama

natalie15 

všechny recenze uživatele

Keď som bola malá, táto rozprávka bola jedna z mojich najobľúbenejších. Keď som sa teraz vrátila do detských čias a pozrela som si Anastáziu opäť, musím konštatovať, že aj teraz má pre mňa veľké čaro. Prečo? Anastázia je zvláštna princezná. Nie je ufňukaná, je odvážna, trochu prostoreká, úrpimná, milá a najmä je reálna a nemá žiadne maniere. Je naozaj krásne nakreslená a aj príbeh ma chytil za srdce. Scéna, keď sa Anastázia vracia do spustnutého domu Romanovcov a pred jej očami ožívajú tancujúce páry, za doprovodu piesne Once upon a Decembe, má neuveriteľné čaro. Pre mňa je to 80% a ****. Naozaj krásna rozprávka. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh s moderní atmosférou překvapí hlavně tím, že není od Disneyho. Má všechny vychvalované kvality disneyovek jako je skvělá animace, sympatická hrdinka, zábavný záporák a jeho poskok. Ale nechybí ani známé nešvary typu generických, stále stejných písniček a roztomilého zvířecího sidekicka. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie jsem se při sledování celou dobu usmíval. (a zpíval) Však to taky byl jeden z nejoblíbenějších animáků mého dětství. A ne, asi nikdy nevyrostu. :3 Mimochodem, až teď jsem si všiml, že film je protikomunistický - Aby zlý Rasputin zničil rod Romanovců, zaprodá duši ďáblu a za pomocí pekelných sil vyvolá bolševickou revoluci. Průměrné 4* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Don Bluth, dřívejší pracovník společnosti Walt Disney, byl ve světe počítačových her známý především díky precizně animovaným arkádám z 80. let, jako jsou Dragon's Lair, Dragon's Lair 2 nebo Space Ace. (GlaDOS)
  • Parížsky most, na ktorom nastane konfrontácia, nesie meno Alexander III. Most je pomenovaný po skutočnom starom otcovi Anastasie, pri príležitosti jeho štátnej návštevy Francúzska v roku 1870. (Carol Pifková)
  • Snímek se zabývá známou teorií, podle které měla skutečná princezna Anastázie Nikolajevna vyvraždění svého rodu přežít. Stejnou teorií se zabývá například i film Anastasia (1956). Tato teorie byla vyvrácena roku 2008, kdy byly nalezeny ostatky skutečné Anastázie. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama