Reklama

Reklama

Časy se mění

  • Francie Les Temps qui changent (více)
Trailer

Obsahy(1)

Antoine úspěšně podniká ve stavebnictví a v marockém Tangeru dohlíží na stavbu komplexu v bezcelní zóně. Hlasatelka Cecile je vdaná za mladšího muže a má s ním dítě. Kdysi byli milenci a Antoine na svou lásku stále nemůže zapomenout. Jejich setkání po třiceti letech je katalyzátorem řady událostí. Na jejich konci stojí zjištění, že celý svět, kultury, města, lidé a jejich vztahy podléhají neustálému pohybu a změnám. Všechno se mění rychleji, než jsou si postavy ochotny připustit. Jednoduchý příběh se složitým pozadím staví na hereckých výkonech Gérarda Depardieuho a Catherine Deneuveové. Techiné svedl tuto dvojici hereckých hvězd dohromady před kamerou již posedmé. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Deneuve opět v roli ženy žijící mimo Francii. Jen vyměnila Indočínu za Maroko. A hlavně se Deneuve propracovala k tomu, že nestačí před kamerou pootáčet vnadami, že je potřeba i hrát. A s přibývajícími léty jí to jde stále lépe a lépe. V tomhle komorním dramatu o stárnoucí ženě, která touží po lásce a porozumění, dokonce svou prací převálcovala Depardieuho. Film sám si nezaslouží pět hvězdiček, je spíše na čtyři, ale místní obdivovatelé IronManů a Godzill byli poněkud zaskočeni absencí počítačových efektů, mečů tryskajících lávu a metajících kotrmelce, takže se pokusím snímku alespoň jeho mírným nadhodnocením poopravit reputaci. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Mně se líbilo, že děj tak pomalu plynul, občas přišla střela a pak zase lehká plavba po klidném toku. Že Cecile netouží po citu? Ale ano a jak! Jen procitání k němu je jaksi jiné. Ne výbušné, dramatické, vášnivé. Bavilo mě to postupné rozkrývání. Tak nějak samo sebou zanikal vztah s manželem, urychlený právě setkáním s Antoinem, smíření se s cestou, kterou si vybral její syn, protože to byl jeho život. To všechno vedlo Cecile k tomu,aby začla žít ten svůj vlastní. Tak nějak jsem jí fandila a všechno ji to věřila. Do puntíku. A tak to má být! ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Melancholické - a trochu deprimující. Přestože každá z postav nakonec dospěje k nějakému rozhodnutí - a také ho bez dlouhých odkladů uskuteční, závěrečné titulky ve mně vyvolaly zvláštní, mírně nespokojený a skličující pocit, že snímek je rozehraný … a nedohraný. Možná i proto, že mě daleko víc zajímal Sami - syn hlasatelky Cecile, než oba hlavní protagonisté :-) … 3,5* ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Dinosauři v jiném světě. Když se nedá vrátit zpět a není jasné, co čeká vepředu, aspoň se na chvíli zastavit a jen být. ___ Staří herci, nová kamera, zanimovaná padající zemina, která zahraje roli přepínače, příliš hodně nebo málo tolerance - film pro starší diváky natočený stylem pro mladé. Dinosauři se musí přizpůsobit nebo vymřít. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem mu ze začátku moc nadějí nedával, nakonec se mi tento, řekl bych neromantický film o lásce, překvapivě zalíbil. Velmi strohý (zajímavě komplikován jen složitějšími vztahy uvnitř rodiny Catherine Deneuve) a citlivý příběh o stavaři zralého věku, který ví co chce a nenechá si to vymluvit – já mu fandil. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama