Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Žijete-li v přesvědčení, že jste největší bourák široko daleko a náhle se zjeví kolega, který má viditelně větší péro než vy, může to být velice nepříjemný útok na vaši psychickou stabilitu. Téma z prostředí letových dispečerů nabízelo plno příležitostí k smíchu, BíBí Thornton je správný řízek... tak proč to, doprdele, byla taková zoufalá nuda? Možná proto, že John "Postrádám charisma" Cusack oslní málokdy a místo humoru se děj věnuje banálním manželským problémům a neurózám. Jedna hvězdička za těch pár (tedy dvě) suchých uchechtnutí, jedna za slušné obsazení (akorát ten Jeník Kusák měl být nahrazen někým šmrncovnějším), zkrátka slabý průměr. 49% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Super film s mým snad nejoblíbenějším hercem Johnem Cusackem v hlavní roli. Film jsem viděl podruhé, a znovu to byl super zážitek. John Cusack zde svým ztvárněným leteckého kontrolora Nicka prostě vyniká a já si to právě díky němu parádně užil. Navíc dostal skvělého protihráče v podání brilantního Billyho Boba Thorntona. A k tomu sexy svůdná Angelina Jolie. A navíc vtipný děj z neotřelého a originálního prostředí. To je prostě film, který jsem si vychutnal a ještě mnohokrát vychutnám. Možná jsem ovlivněn účastí Johna Cusacka v tomhle filmu, ale nemohu jinak, než dát maximální hodnocení. Tohle je prostě můj oblíbený film a rád si ho kdykoliv užiju znovu. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle moc zabavny nebylo. I kdyz to byl celkem dobrej napad udelat film z kontrolni veze, tak to co bylo ze zacatku zajimavy, zacinalo postupne nudit. A kdyz se tu do toho nedeje prakticky nic jinyho tak to je hodne spatny. Mohla to bejt dobra komedie, jenze Cusack s Thorntonem nijak zvlast nesouperi, jen Cusack magori a Thornton je furt v klidu. Ale zahrany to bylo slusne. Hlavne Cusack hral skvele, Thornton moc prilezitosti nedostal. I kdyz jsem se parkrat docela nasmal, tak to nebylo dost na to, abych si trouf to oznacit za komedii. Aspon, ze kdyz se tam objevi Angelina Jolie tak se je na co divat. Na tri to bude, ale docela dost sem se nudil. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle filmy, které se vymykají těm zažitým stereotypům a obvyklým schématům. Tento film k nim také patří. Zajímavý je hlavně určitě neobvyklý vztah "poloindiána" Russella a jeho manželky. Také na tom leteckém dispečinku pracují docela neotřelí lidé. Sázejí na své odpadlé, depresemi zatížené kolegy, jestli tu svou depku překonají a o kolik. Bohužel se mi zdá, že to mohlo být ještě lepší. Nebyl využit herecký potenciál B.B.Thorntona (můj oblíbenec), ikdyž i tak byl ze všech nejlepší. U filmu jsem se většinou bavil a nebýt těch několika zádrhelů (jakoby se nevědělo kudy kam) a toho slaďoučkého konce, šel bych s hodnocením ještě výš. Takto tedy 3 a půl hvězdy = 70%. ()

July 

všechny recenze uživatele

Povolání letového dispečera jsem obdivovala zhruba od doby, kdy jsem četla Haileyho Letiště (proto mě docela naštvalo, když ve filmové verzi vypustili dispečera Keithe :-)). Bláznivá runway mě velice příjemně překvapila. Možná je to netradičním prostředím, které se mi strašně líbilo (no zkrátka letový dispečink, co víc říct!), tradičním konfliktem, který se mi taky líbil, a hercům, kteří byli velmi sympatičtí. Tenhle podceňovaný film má hodně co do sebe, a dokonce jsem váhala, zda nedat 4*. Nakonec nedala, to by bylo vůči ostatním "čtyřhvězdičkovým" možná nefér, ale možná si to ještě rozmyslím... Bláznivou runway si v budoucnu moc ráda zopakuji! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama