Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svědomitý Nick Falzone je jedním z nejlepších letových dispečerů, který řídí letecký provoz a přistání na letištích Kennedy, LaGuardia a Newark, tedy vzdušný prostor nad New Yorkem, patřící po celých čtyřiadvacet hodin k nejrušnějším letovým oblastem. Je to obtížná a stresující práce, při níž i sebemenší chyba může znamenat katastrofu, ztrátu místa a celoživotní trauma. Nick je důsledný, precizní a na svou zdatnost patřičně hrdý. Jeho nadšení z dobře vykonané práce však vezme velmi rychle za své, když na jeho pracoviště přichází Russell Bell, kterého předchází pověst dokonalého, ovšem poněkud nezodpovědného dispečera posedlého letadly. Svou část provozu řídí s orlím pérem zastrčeným za ucho a je pravým opakem poněkud upjatého, svědomitého Nicka. Letové středisko se brzy promění v bojiště, na němž se ti dva snaží navzájem trumfovat, a jak jejich souboj nabírá na intenzitě, nezastaví se ani po pracovní době… (TV Nova)

(více)

Recenze (126)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Řekl bych že tento film ukazuje něco zajímavého. Až dotedka si pamatuji nezapomenutelný závod, kdy si dva kluci kluci, tedy Nick a Russel, dokazují, kdo z nich řídí lépe a nebezpečnějic. Při první jízdě je Nick naprosto šokován, tak přichází on za volant a Russel při tom strašném ruchu motorů usne. Skvěle rozehraný film, kdo z nich je lepší. Film o povyšování a době, kdy si člověk musí uvědomit, že ne ve všem je nejlepší. Na film jsem nezapomněl ani po dvou letech, ale přesto si vzpomínám, že mě poměrně nudil. Proto dávám pouze tři hvězdičky. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Velmi zbytečný film o profesním i citovém souboji dvou nejlepších letových dispečerů, kteří nakonec spojí své síly a stanou se přáteli. Hloupý děj nezachrání ani rutinní režie, ani výborní herci v rolích, kde nemají co hrát. Doporučuji letovým dispečerům, kteří by mohli objevit netušený "akční" potenciál jejich krajně zodpovědného a náročného povolání. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vidím to na naprosto průměrné rodinné drama z konce devadesátek. Film je koukatelný, ale není ničím vyjímečný. Mocenský souboj rivalů, hlavních dvou hrdinů je celkem zajímavý, bohužel však v poměrně zdlouhavém a spíše nudném provedení bez jediného vtipu, či humorné scény. Jelikož bych celku udělil zhruba 50%, přikláním se nakunec pouze ke 2 hvězdám. PS: Kdyby to nebylo více než 2 hodiny dlouhé, pravděpodobně bych udělil 3*. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Žijete-li v přesvědčení, že jste největší bourák široko daleko a náhle se zjeví kolega, který má viditelně větší péro než vy, může to být velice nepříjemný útok na vaši psychickou stabilitu. Téma z prostředí letových dispečerů nabízelo plno příležitostí k smíchu, BíBí Thornton je správný řízek... tak proč to, doprdele, byla taková zoufalá nuda? Možná proto, že John "Postrádám charisma" Cusack oslní málokdy a místo humoru se děj věnuje banálním manželským problémům a neurózám. Jedna hvězdička za těch pár (tedy dvě) suchých uchechtnutí, jedna za slušné obsazení (akorát ten Jeník Kusák měl být nahrazen někým šmrncovnějším), zkrátka slabý průměr. 49% ()

fimler 

všechny recenze uživatele

Většina komentářů je o tom, že nechápou jak to může být označeno za komedii, a s tímto naprosto souhlasím. Myslel jsem, že to bude rom-com z leteckého prostředí, ale spíše je to taková žánrová slátanina, která se nejvíce přibližuje k dramatu. Připadá mi, že film samotný neví čím chce být a všechny postavy měly o dost větší potencionál, který zůstal nevyužitý. S lepším scénářem a s více scénami z řídící věže tohle mohl být hodně slušný film... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama