Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Teen film amerických osemdesiatych rokov, síce (trochu predčasne) odštartoval John Landis so svojim Animal Houseom, ale ten pravý boom prišiel až za Johna Hughesa. Jeho Sixteen Candles a Breakfast Club sa stali filmami dospievania jednej generácie a spolu so Say Anything, scenáristu legendárneho Ridgemont High; tu réžijne debutujúceho Cameron Crowea, zároveň aj najmilovanejšími a najcitovanejšími teen filmami vôbec. Crowe žáner, v podstate pre osemdesiate roky uzatváral, aby neskôr spolu s Kevinom Smithom a tou istou generáciou násťročných, prežil deväťdesiate roky ako 20+ single. Videl som tento film prvý krát niekedy v puberte a odvtedy vlastne pravidelne - asi raz za päť rokov - a vždy mám naňho iný názor. Dnes ho beriem ako nostalgickú spomienku a iné hodnotenie ako päť hviezdičiek, pre mňa nepripadá v úvahu. Keď budem mať 30, uvidíme ... ()

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmů u nás neznámý, ve Státech osmdesátková klasika, která zdomácněla hlavně díky skvělému soundtracku a nezapomenutelné scéně s rádiem, kdy John Cusack pouští své milé nádhernou pecku Petera Gabriela. Moc pěkný film s chytrými dialogy. Pro mě o žďobec lepší než High Fidelity. “She's gone. She gave me a pen. I gave her my heart, she gave me a pen...“ ()

Reklama

darkreider 

všechny recenze uživatele

Aj keď mladý Cusack v baloňáku bol výborný a niektoré scény luxusné, vadili mi režijné strihy, ktoré vo väčšine prípadov prišli z čista jasna a trochu ma zaskočili. Film mi potom pripadal trochu nesúvislí. Netvrdím, že to nie je otázka vkusu a možno nálady a nabudúce už to tak možno prežívať nebudem. Lepšie tri. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Prvotina Camerona Crowa není jeho nejlepším dílem, ale z mého pohledu rozhodně nejcennějším. Vždycky je zajímavé sledovat, jakým způsobem žila a přemýšlela generace před Vámi. Crowe servíruje nezapomenutelnou výpověď své doby. Žánr komedie pro dospívající má hrstku nadčasových filmů. Řekni cokoliv je jedním z nich. Jednoduše proto, že má co říci a činí tak upřímným, inteligentním a nestrojeným způsobem, což je v kontrastu s velkou částí dnešních snímků určených pro mládež, kde slyšíte slova, ale ve skutečnosti Vám jenom zvoní v uších. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, bolo vidno ze Kameron Krou je talentovany reziser, rezisersky je to na urovni, mlady John Cusack zase hraje chlapca, ktory chce ziskat zaludok svojej milovanej, teda pardon, srdce svojej milovanej. Dost som veril aj v tu fyziku, co vznikla medzi chlapom a dievcatom, teda zase pardon, veril som v chemiu, ktora medzi nimi prebehla. Film skor pre maturantov a pre stredoskolsku mladez, chytilo ma vsak to, ze laska nabutrala plany mladej studentke : 71 % ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • John Cusack v tomto filmu hraje bratra své skutečné sestry, Joan Cusackové. (Ištván87)

Reklama

Reklama