Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Prvotina Camerona Crowa není jeho nejlepším dílem, ale z mého pohledu rozhodně nejcennějším. Vždycky je zajímavé sledovat, jakým způsobem žila a přemýšlela generace před Vámi. Crowe servíruje nezapomenutelnou výpověď své doby. Žánr komedie pro dospívající má hrstku nadčasových filmů. Řekni cokoliv je jedním z nich. Jednoduše proto, že má co říci a činí tak upřímným, inteligentním a nestrojeným způsobem, což je v kontrastu s velkou částí dnešních snímků určených pro mládež, kde slyšíte slova, ale ve skutečnosti Vám jenom zvoní v uších. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy jsou v poslední době celkem průser, ale Cameron Crowe má něco do sebe pořád - většinou - a očividně toho měl do sebe dost i na začátku kariéry. Krásný film, který se nutně nesnaží o sentiment za každou cenu, ale je zábavný a má skvělé herecké výkony, kdy dnes byste neřekli, že John Cusack byl něčeho podobného schopný. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Pro tento svůj kulatý 700. komentář jsem si záměrně vybral jeden z nejlepších filmů mého nejoblíbenějšího herce Johna Cusacka. Opravdu tento film je jedním z nejlepších, které má tento sympatický herec ve své bohaté filmografii. Krásný, citlivě podaný romantický příběh o lásce mezi dvěma mladými absolventy střední školy, kteří se poznají, zamilují a prožívají krásné chvíle, ale i mnoho zklamání. Kde jen jsou ty časy takovýchto sympatických teenagerovských filmů, které se obešly bez nahých těl a nechutných scén. Tenhle film navíc zůstane v mé paměti kvůli dvěma aspektům, kvůli dvěma scénám, které se opravdu absolutně povedly a troufám si říci, že v rámci romantických filmů patří tyto scény mezi úplně ty nejlepší. První scéna, která je naprosto úžasná, přichází v okamžiku, kdy se Lloyd v podání Johna Cusacka pokouší o poslední možnost získat zpátky svou milovanou Dianu. Zastaví v noci se svým autem před jejím domem a stojí tam s rádiomagnetofonem nad hlavou a nahlas pouští své milované její oblíbenou písničku. Tahle scéna pro mě zůstává nezapomenutelnou a vím minimálně o jednom americkém seriálu ze současnosti, kde byla tato scénka použita právě s odkazem na tenhle film. Druhá scénka je dokonalá hlavně díky otázce, kterou pronese hlavní hrdina. Diana přiběhne za Lloydem s tím, že se k němu chce vrátit a on jí položí naprosto nezapomenutelnou a geniální otázku: "Potřebuješ někoho, nebo potřebuješ mě?" Tohle je opravdu jedna z nejlepších vět v historii romantických filmů. Díky těmto dvěma zmíněným okamžikům ve filmu se tento film pro mě stává nezapomenutelným, nesmrtelným a jedním z nejlepších romantických filmů, který jsem kdy viděl. Více snad netřeba dodávat. Snad jen to, že John Cusack, který je zde velice sympatický, příjemný a především přirozený, si stejně jako jeho herecká kolegyně Ione Skye zaslouží za tuto svou roli absolutní uznání a plné absolutorium. Tohle je skutečně jeden z filmů, který musí vidět každý, kdo má v oblibě Johna Cusacka a celkově romantické filmy. Smekám, tleskám a skláním se před tvůrci a herci, kteří se na tomto filmu podíleli. Tohle je skvost mezi romantickými filmy a bohužel v Česku je velmi neprávem opomíjen. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Filmařská prvotina (režijní i scenáristická) Camerona Crowea, v kontextu jeho dalších prací celkem solidně určující (téma jako konfrontace lidských ambicí s realitou nebo místo určení: Seattle), přesto ještě nedoladěná a lehce naivní. Cusack si tu dal roli, jakých ještě pěknou řádku nasbíral a je vtipné, že jeho filmovou sestru ztvárnila jeho skutečná sestra Joan. Cusackova postava se ve filmu zabývá kickboxem (také vtipné, už ale nechtěným způsobem) a v jedné scéně si jeho sparring partnera zahrála pozdější krátkodobá béčková hvězdička Don 'The Dragon' Wilson (série BLOODFIST I. - VIII., svého času bodovala ještě na VHS také u nás). 60% ()

kersten 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé a nežné zobrazenie dospievania, prvej lásky, štúdia a starosti s rodičmi, prvý sexuálna skúsenosť. Veľmi mi to pripomenulo moje dospievania...ako cez kopirák. Prvý sex v aute zažil asi každý. Trošku som čakala nejakú šokujúcu udalosť, ktorá poriadne zamieša karty, ale bohužiaľ, nedočkala som sa. A to mi na celom priebehu filmu trošku vadilo, chcelo to trošku nejakú zápletku. Film zaradený k 1001 filmom, ktoré musíte vidieť než zomriete. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • Bebe Neuwirth v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama