Reklama

Reklama

Žárlivost

(TV film)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1962, 17 min

Obsahy(1)

Žárlivý muž Jiří Karásek (M. Horníček) vtrhne do bytu Jaroslava Holoubka (M. Kopecký) a hledá svou ženu. Dostal totiž anonym. Holoubek sice ukryl do skříně svou přítelkyni, ale není to Karáskova manželka. Skříň je vadná, nejde otvírat. Holoubek napsal anonym sám, aby dostal do bytu vedoucího závodu, který skříně vyrábí a na reklamace neodpovídá. To však není jádrem zábavného výstupu. Divákovi se především dostane vtipné jiskřící improvizace obou herců, kterou proloží tancem „pas de deux“ na melodii písně Anči sviť… (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi podařená televizní mikrokomedie s mladými Horníčkem a Kopeckým. Horníček podezřívá svou manželku z nevěry a tak vpadne do bytu Kopeckému, který ve skříni ukrývá svou milenku. Oba muži si padnou do noty, trochu zablbnou, zazpívají, zatančí, vypáčí zaseknutou skříň, Horníček zjistí, že tam jeho žena není a uvědomí si, že celá tato fraška i tak podpořila jeho podezření, že je mu manželka nevěrná. Otázka ale zůstává - s kým? ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

SPOILER Vynikající rozjezd, ale při rozhovoru o dědečcích jsem z toho vypadl, už šlo jen o předváděčku, jak jsou Kopecký s Horníčkem vtipní. Následný tanec bych sežral Suchému se Šlitrem, vám pánové ne. No ale když ze skříně vylezl orchestr i s baletem, bylo mi už všechno jedno. Při pohledu na jméno autora scénáře (Vladimír Dvořák) mi dochází pozdější rovnice komunální satira + žertovné dialogy + estrádní tanečnice = Televarieté. Zde naštěstí v režii někoho, kdo má nějaký vkus a umí si s tím pohrát. ()

Reklama

panslav 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá televizní mikrokomedie se skvělým slovním humorem a vtipnými slovními hříčkami i dvojsmysly, což bylo po celý život typické zejména pro Horníčka. "Jakto, že jí tykáte?!" A co když je v er ó há?" Mnohé mladší generace si asi již nevzpomínají na socialistickou organizaci ROH, ve které byl (dobrovolně povinně) prakticky každý, a soudruzi si tam tudíž mohli tykat... Geniální Ján Roháč, hlavní tvůrce kvalitní televizní zábavy 60. let, a Vladimír Svitáček, který často tvořil pro Miroslava Horníčka, jsou mj. spoluzakladatelé slavné Laterny magiky a jejich tvůrčí spojení bylo vždy zárukou skvělé zábavy. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka slovního humoru a já čekal čím se to pokazí, protože je to u nás národní zvyk. Totiž když je něco perfektně rozjeté, musí se to rychle pokazit. Zde je to hudba. Přesněji řečeno zbytečná hudební vložka. Naštěstí až na konci a není to dlouhé, tu když tam ti dva tancují nepočítám. Nu, mohlo to mít plný počet, no. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Horníček vtrhne za Kopeckým do bytu, že tam má jeho manželku a oni si nakonec vykládají o víně... Pak si zatančí nějaký prapodivnej tanec, aby našli ve skříni jinou ženskou. V závěru vyleze ještě ze skříně orchestrion a nějaký další tanečnice. Dost na hlavu postavený a nesmyslný příběh. [147. hodnocení, 25. komentář, 79%] ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Ženské kostýmy pro závěrečný hudební výstup byly použity i v klipu Marnivá sestřenice. (czerny)

Reklama

Reklama