Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Kyle Bodine se zamiloval do ženy, která o něj zprvu nejevila zájem, neboť byla vdaná. Byl jí zcela okouzlený, znovu ji vyhledal - a tehdy začal jejich milostný román. Muž krásné Rachel byl násilník a týral ji. Netrvalo dlouho a manželka ho zabila. V panice povolala na pomoc svého přítele a on jí pomohl zahladit stopy. Za nějaký čas ale Kyle zjistil, že věci se mají jinak, než původně předpokládal. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (42)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to skvělé, je to v ději celkem křečovité a je vám jasné, jak to tak nějak dopadne, i když si film myslí že vás ochcal, ale díky tomu, jací herci byli vybráni, je to docela zábava a dobře se na dění kouká, i když vám mohou nějaké scenáristické tahy vyloženě vadit. Má to navíc ten správný retro nádech. Ten čas letí... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ryzí, stylově čisté rané devadesátky. Dusná atmosféra převážně noční Tampy, milostný x-úhelník, zášť, vášeň, chamtivost, zrada, zločin a trest, to vše podbarveno teskným zvukem saxofonu a bubnováním tropického lijáku na kapoty velkých amerických bouráků. Ano, vypadá to jako jedno velké šablonovité klišé, co? A taky to je jedno velké šablonovité klišé, navíc film je od začátku zdánlivě průhledný jako sklo a předvídatelný jako kostka ledu ve floridském pařáku. Ale závěrečná scéna mě stejně překvapila. A dvakrát. A hlavně - herecký čtyřlístek Del Toro, Dance, Harris a Stowe je už sám o sobě pádným důvodem ke zkouknutí. Hodně příjemné retro. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Madeleine Stowe v mužích (nejen na filmovém plátně) vždycky vyvolávala silnou posedlost. Mnozí z nich kvůli ní udělali něco, co by si doposud nedokázali ani představit. Občas byla vystavovaná domácímu násilí, jindy se jí samotné zachtělo po mimomanželském dobrodružství. Vždy z toho ovšem byla paseka – třeba vražda. Když se k tomu navíc nachomýtne charismatický detektiv Ed Harris… Jeho parťák Benicio Del Toro mezitím hromadí zajímavé důkazy, protože mrtvola není tak dobře ukrytá, jak by se mohlo zdát. Přehlížené drama plné deště a noirové hudby má slušné tempo a funkční atmosféru. Překombinovaný závěr je sice už moc na sílu, nicméně si divák nemusí až tak klepat na čelo. Jednohubka, která ale zachutná kdykoliv!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jemným džezom a sparnou nocou okorenený triler, stojaci na vystupňovanom scenári. Ako bonus prihadzuje zaujímavé herecké obsadenie. Okrem Madeleine Stowe a Eda Harrisa si vychutnáte tiež Benicia Del Tora. Naopak, budúci Dr. Clemens z Votrelca 3 (Charles Dance) nedokázal odhadnúť, kam až môže v zobrazení zlosyna zájsť a tak je afektovaný. Resumé? "Tradičný" film noir o mužovi, ktorý podľahol krásnej a tajomnej žene, ktorá ho čoraz viacej potápa. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Solidní devadesátkový thriller s kvalitním scénářem. Bez šance předem odhalit pointu, s matoucími vsuvkami a postavy hnající do kouta více, než byste čekali. A s koncem, jaký se dnes již (bohužel) moc nenosí. K vyššímu hodnocení chybí “pouze” přidaná hodnota více autorské režie, která by z pouhého kvalitního řemesla udělala osobité dílo s přesahem. Ten melancholický jazzový soundtrack Georga Fentona si o to doslova říká. Třeba o Polanskeho. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama