Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Pickmanův model (E05)

(epizoda)
  • USA Pickman's Model

VOD (1)

Obsahy(1)

Student Will se seznámí s introvertním umělcem Richardem. Jeho děsivá díla se pak výrazně podepíšou na tom, jak Will vnímá realitu. (Netflix)

Recenze (68)

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sám maluju a příběhy s malbou nějak spjaté mají předpoklady se mi líbit. Pickmanův model (stejně jako jiné epizody Kabinetu Kuriozit) působí neorganicky, vyumělkovaně, zdlouhavě, nudně... Není to děsivé (což bych ještě odpustil) ale ani zajímavé či jakkoliv působivé. Vlastně to po obsahové stránce vůbec nedává smysl. ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě špatné, jen zbytečně nastavované. Předloha je elegantní, končí úderným zvratem v tu správnou chvíli a nechává čtenáře domyslet důsledky. Seriálové zpracování na onu kvalitní kostru bohužel vrství další postavy a zápletky, které hlavní myšlenku rozmělňují a posouvají do pozadí. Nakonec je z toho jakýsi hybrid původní povídky a Event Horizon, oboje bohužel funguje lépe samotné. ()

Reklama

Draconian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lovecraft je jeden z mých top spisovatelů a na tuhle povídku jsem se těšil. Chápu, že tvůrci museli udělat příběh nějak "živějším" a divácky zajímavějším, takže logicky je to adaptace značně volná. Už jen ta úvodní scéna...u HPL něco nemyslitelného. Povídka je navíc snad úplně nebo téměř bez dialogu, takže ještě jednou, změny chápu. Vizuál je skvělý, rovněž herci a ono šílenství, které k Lovecraftovským příběhům patří. Hlavní věci z povídky zde jsou a určitě to není špatná adaptace. K úplně spokojenosti mi tu trochu přebývá příklon ke "krváku". Takže bohužel nakonec mě to tak "nedostalo", jak jsem doufal, ale i tak velice solidní a pro mě moc hezkých 75% ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Četl jsem několik povídek od HPL včetně této a pořád si nejsem jistý, jestli lze převést jeho dílo do filmové podoby. Strach který totiž dokázal vytvořit v knihách, nebyl o krvi, odpudivých příšerkách, ale o strachu z neznáma. Zde je až moc vidět, že si režisér pomáhal právě krvavými, naštěstí ne přehnanými scénami, aby z toho divák něco měl. Každopádně ale dobrý pokus a lehce nadprůměrná adaptace to je. ()

Wekrot 

všechny recenze uživatele

Del Toro opäť dokazuje, že je majstrom v tom, ako vytvoriť napínavú atmosféru a nezvyčajné postavy. Príbeh  je skvelým príkladom toho, ako del Toro dokáže spájať horor a fantastiku s hlbším filozofickým podtextom. Film je plný nečakaných zvratov a strhujúcej atmosféry, ktorá drží diváka v napätí až do poslednej scény. Vysoko odporúčam pre každého, kto má rád hororové a fantastické príbehy. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama