Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Pickmanův model (E05)

(epizoda)
  • USA Pickman's Model

VOD (1)

Obsahy(1)

Student Will se seznámí s introvertním umělcem Richardem. Jeho děsivá díla se pak výrazně podepíšou na tom, jak Will vnímá realitu. (Netflix)

Recenze (68)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že bude zrovna příběh podle Lovecrafta (ve kterém navíc hraje Crispin Glover) taková bída, to jsem nečekal. Pokus o rozšíření přímočaré povídky se scenáristovi nepodařil, to přidané je spíše trapné a nudné než napínavé. Několik scén je skvělých, ale co naplat - zatím nejslabší kousek z Del Torova kabinetu. První povídka, která si na Lovecrafta hrála, byla mnohem více Lovecraft než tahle. ()

NelaFlaj 

všechny recenze uživatele

Na Pickmanův model jsem se velice těšila, ačkoli vím, že Lovecraftovy povídky není možné předělat na 100% do filmové podoby. Vůbec mi nevadilo rozvíjení osobních tenzí v příběhu, což je sice bytostně ne-lovecraftovské, ale na sledování příjemné. Naprosto příšerná však byla ta CGI příšera, a také závěr, který byl až moc fantaskní a laciný. Zde by tvůrce udělal nejlépe, kdyby se přidržel knižní předlohy, která má mnohem lepší atmosféru a šmrnc. ()

Reklama

mottleone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tahle epizoda je prozatím nejtemnější! Přítomnost lovecraftu v největší parádě! Opět skvělé dobové zasazení, které přidává na atmosféře, nepříjemné mrazení od prvního "obrazu", nechutně děsivé i odporné výjevy, dobře odvedená práce s efekty, napětí co by se dalo krájet, umocňující nepříjemná hudba, strašidelné výkony. Zkrátka shňme všechna pozitiva, která sem zmínil u předchozích epizod, odečtěme opět body za přebytečnou stopáž a woalá - krásných 90% a silné 4* (do galerie asi jentak nepůjdu) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doposiaľ epizóda s najhustejšou a najstrašidelnejšou atmosférou. Samozrejme pod strašením a atmosférou nemám na mysli ľakačky; i keď aj keď tie použité v Pickam´s Model sú funkčné a opodstatnené. Je to síce trochu prvoplánové, ale ak začneme premýšľať napríklad nad tým, že je to o Willovom alkoholizme, tak sa dostávame buď k implicitným významom, alebo k nadinterpretácii. Táto epizóda tak bude možno pre každého o niečom inom, čím sa nedá vylúčiť, že pre niekoho aj o ničom. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobne s predoslou epizodou, co sa tyka "mental issues". Nejake horory spojene s umelcami, ktori tvorili "znepokojive" diela som uz videl. Toto rozhodne nie je zle spracovanie, avsak v porovnani uz s videnymi ma neprekvapilo. Obcas dokonca herecky iritovalo. Mam dojem, ze medzi mnohymi divakmi, citatelmi a i hracmi hier, je Lovecraft postaveny na piedestali tak vysoko, ze akakolvek inspiracia, ci stvarnenie casti jeho sveta je pre nich takmer "posvatna" a vnimaju ju nekriticky. Tiez mam rad jeho "vyrazivo", ale tento kusok nie je tak vynimocny. Priemer. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama