Reklama

Reklama

Barbar

  • USA Barbarian (více)
Trailer 2

Mladá žena odjíždí do Detroitu na pracovní pohovor. Má sjednaný pronájem domu, ale když dorazí pozdě večer na místo, zjistí, že si stejné ubytování rezervoval neznámý muž. I když jí opatrnost radí, aby to nedělala, rozhodne se v domě strávit noc. Brzy jí dojde, že neočekávaný spolubydlící není zdaleka tím jediným, čeho by se měla obávat. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (448)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nevědomost je opravdu sladká. Málokdy se už dnes stane, že bych šel do filmu naslepo, bez sebemenší znalosti premisy nebo hereckých účastí. U Barbara je to výhoda dvojnásobná, protože se otazníky začnou kupit hned v prvních minutách. Škoda, že právě úvodní kapitola je i zdaleka nejlepší. Každý sebemenší zvrat umí přivodit prvotřídní mrazení a poslední dvě minuty mě přikovaly tak pevně, že jsem chvíli ani nechtěl pokračovat dál. Bohužel druhá i třetí část jsou v přímém srovnání jen naředěnou podvratně vyprávěnou báchorkou, která je tím slabší, čím je jasnější, co, kdo a jak. Když se ve finále začnou porušovat i vlastní sympaticky racionální pravidla a showdown se spustí tak náhle, až jsem se musel ujišťovat, že jsem omylem nepřeskočil patnáct minut stopáže, přišlo mi to vzhledem k obřímu a relativně brzy vystřílenému potenciálu skoro líto. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Přijde mi trochu smutné a možná nefér, že příznivější divácké odezvy se v posledních letech dostává spíše hororům podvracejícím, satirizujícím a zesměšňujícím žánrové tendence, než některým snaživým vážně míněným a atmosferickým hororům tradičního střihu, jejichž hodnocení v lepším případě pak končí na nějakých 58%, nicméně zároveň nelze zapřít, že právě Barbar v té podvratnosti a překvapení skvěle funguje. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že Disney+ boří mýtus rodinného VoD a premiéruje zajímavé horory. Ale Barbarian je přehajpovanej. Scénáristu a režiséra Zacha Creggera baví hrát si s formou a v první třetině slušně graduje napětí z neznáma. Ale pozdějším rozkrývaním tajemství odhaluje tvůrčí slabinu pouhého půjčování si klíčových prvků z průlomových kousků žánru a ve finále sklouzává do nechtěné sebeparodie. Přičemž si myslí že je cool. Tohle měl splodit neotřelý řezník ideálně s evropskými kořeny, který by se nebál využít i potenciál děsivého obsahu videokazet. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Mix ultračiernej komédie a hororu založenom na jednom triku, ktorý ale vhodne replikuje počas celej minutáže. Dobrý casting, skvelá réžia, celkom umne vystavaný príbeh o troch dejstvách... ale čím bližšie ku koncu, tým viac je Barbarian plný klišé a účelovosti (dementní policajti, zbraň, klimax). A aj keď je to bezpochyby solídne desivé, zaokrúhľujem nadol, lebo je to čisto založené na ľakačkách. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $4,5milióna║ Tržby USA $40,543,713║ Tržby Celosvetovo $43,280,985▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Šmákocina! Po Wanovom gore Malignant z roku 2021, tu máme ďalšiu vychytávku. Výborná atmosféra, dejové zvraty, prekvapenia. Fungujte to aj keď ten dejový strih medzi vetveniami príbehu môže pôsobiť dosť agresívne ale v konečnom výsledku to do seba zapasuje a sami si od dobroti nevie vybrať kto je väčší záporák, špina, hajzel. V tomto prípade by som bral aj nejakú nádstavbu v podobe pokračovania, potenciál tam teda je.   Rok 2022 je v rámci tých podarenejších hororov zachránení. /80%/ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • I když se oficiálně na snímku nepodílel, vliv na příběh měl i Jordan Peele, jenž je dobrým přítelem s režisérem snímku Zachem Creggerem. Podle Georginy Campbell spolu Clegger a Peele často hovořili během tvorby scénáře. (NiWi)
  • Dům, ve kterém se příběh odehrává, stojí na adrese 476 Barbary Street. 476 je rok, ve kterém zanikla Západořímská říše poté, co byla dvakrát po sobě v témže století vypleněna barbary. (NiWi)

Související novinky

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

Warner Bros. chce získat zpátky Nolana

15.06.2023

Po turbulentním období, příchodu nového vedení a nově naleznuté stabilitě to vypadá, že studio Warner Bros. opět hodlá začít pečovat o vztahy s uznávanými filmaři. Ty byly narušeny během pandemie a… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama