Reklama

Reklama

Zhoubné zlo

  • USA Malignant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (520)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na poctu mému milovanému žlutému žánru či italským filmovým flákům obecně  to na mě byla příliš velká Wana. Propriety tu rozhodně byly, ne že ne, minimálně chladná zbraň a rukavice a pár dalších detailů na ně okatě odkazovalo. Ale pan režisér se do díla pustil s vlastní invencí, potěšením, nevázaností a prý i viditelným nadhledem.  A  je to na výsledku hodně znát. Neuvěřitelná splácanina vyřvávající  I wanna be the best, I wanna be cool, I wanna, I wanna...  Absurdní zápletka sice jakoby skutečně vypadla z brakových vod, v tom i spokojenost, ale u toho vše dobré prakticky končí. Co do vizuálu  jsem se tu dočkal pár efektních šplíchanců krve a digitálního makaka v černém. Hotový orgasmus.  Snaha o stylizaci, ač jsme se pohybovali v "present day" do sedmdesátkového looku, na nějž odkazovaly účesy či  interiéry, byla sice lehce zajímavá, ale že by si měl divák z podobného přístupu sednout na prdel?  První půlka se navíc příšerně vleče a jasně se ukazuje, že hvězda současného hororu, když  zrovna nebubá, tak má problém s vyprávěním příběhu.  Druhá půlka už je o  něco lepší a masakr na policejní stanici je konečně něčím zajímavějším a rozhodně zábavnějším než cokoliv předtím, nicméně kvůli pěti minutám  zvrhlejšího "matrixu" není co adorovat.  Takže co s tím? Zas vana sraček to není, pravda, do hazjlu to ale spláchnout lze a stačí za splachovadlo zatáhnout jen jednou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Wan konečně alespoň snad na chvíli zapomněl na všechny ty úsměvné bubáky a démony a natočil fantastickou mysteriózní kriminálku připomínající italské filmy 70. a 80. let (Argento, Fulci, Bava ad.). Kromě maskovaného vraha majícího blízko třeba k Fantomovi Paříže nechybí ani barvy - červená a modrá. Stará nemocnice je jak z gotického hororu, dům Madison pro změnu z Psycha. A to všechno se počítá a gotického strašení mohlo být více, ale díky za tmu a světla topící se v mlze. Nu a pak je zde výživný masomlejn, kdy dýka prochází hrdly, utíná paže a vylézá obětem ze zad. A to vše je za doprovodu rubínových fontán končících několikrát na kameře. Konec nejspíš šťastný nebude, ale jeho úplné vyznění nechal Wan na divákovi, což nevadí. Jediné moje výtky: v akci příliš pixelový vrah a třískání do činelů, to fakt nemusím. Jinak OK. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nemusíš tu zůstávat.“ - „Já vím, ale je to můj domov a nenechám se připravit i o něj. Budu v pohodě, slibuju.“ Tolik povyku kvůli ženě, která je padlá na hlavu, teda co se do ní praštila, ehm…Můžete se tvářit, jak jste děsně v pohodě, ale pokud vám nepřirozeným způsobem umře násilnický manžel, potratíte hned několik dětí, pořád vám teče krev z hlavy a chodí vás navštěvovat magor, jehož největší zábavou jsou jiskřící žárovky, hraní si s rádiem a zabíjení lidí…tak ne, opravdu to není ok a měli byste vyhledat lékařskou pomoc. Pokud tedy právě ta už jednou neselhala a vy si to musíte dát s hlavou do pořádku sami…Po většinu filmu se to sice s nezvaným návštěvníkem pohybuje na hraně, přesto atmosféra, napětí a sympatie k hrdinům dlouho fungovaly a nedaly mi prostor přemítat o detailech. Směrem ke konci jsem se však filmu už musel začít škodolibě posmívat, jak je stále absurdnější, hloupější a směšnější, samotný závěr mě pak minul úplně. Pan Wan nám začíná docela nepříjemně slábnout a tentokrát z toho už víc jak 3* nevyčaruju. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že je to opravdu originální nápad. Nic podobného jsem ještě v žádném snímku neviděl. Takže to má u mě velké plus. Mínusem toho je, že je to další film, kde zlo, incident, se stal někde v nějakém blázinci, ci nemocnici, shodou okolní je již opuštěná a zavřená, ale vždycky v ni všechno najdete, hned napoprvé víte do které krabice sáhnout, abyste se dostali k materiálům a zajistili pravdu a není se čemu divit, ono to dokonce není ani zaprášené😃. No ale i přesto si myslím, že to je kvalitní horor. Jak jsem již zmínil, napad je to velmi originální a působivý. Rozuzlení toho všeho bylo monstrózně dokonalé. Já ochotně ten mínus házím za hlavu a můžu to jen a jen doporučit.  Wan to opět dokázal. Je to hororový pán. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Atmosférický prolog vypadal nadějně, i znepokojivé záběry pod úvodními titulky. Pak naskočil titulek „současnost“ a všechno šlo rychle do kopru. Největší zlo je asi ta spousta scén, které se tváří, jakože teď se něco stane... a místo toho nic. Střih, jedeme dál. Ke konci už jsem přemýšlel, jestli to není spíš parodie na horory. Ale spíš to byl humor nechtěný. Nejsem si jistý, oč se James Wan snažil. Nebál jsem se, trochu jsem se nudil, ale zase jsem se občas zasmál. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Seattle a Los Angeles. (EvilMatus)
  • Film měl původně vyjít v kinech v USA 14. srpna 2020, ale premiéra byla studiem Warner Bros. Pictures přesunuta kvůli pandemii covid-19. (Hyperbolic)
  • Snímek si na sociálních sítích vysloužil pochvalu od Stephena Kinga. (ČSFD)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama