foto

Georgina Campbell

  • nar. 12.6.1992 (28 let)
    Maidstone, Anglie, Velká Británie

Biografie

Georgina Campbell je britská herečka. Její otec je původem z Jamajky a matka je Angličanka. Georgina vystudovala Royal Holloway University of London, v roce 2014 zde obdržela titul z filmových studií.

V roce 2009 získala hlavní roli v seriálu Freak pod taktovkou režisérky Clair Breton. Později se k Georgine dostali menší seriálové role například v seriálu Casualty, Holby City nebo v Doctors. V roce 2014 začala její kariéra nabírat na obrátkách, vyhrála cenu BAFTA Award za nejlepší herečku, kdy ve snímku Murdered by My Boyfriend ztvárnila postavu Ashley Jones.

Po tomto úspěchu se objevila v seriálu televize Sky 1 After Hours, kde propůjčila svou tvář postavě Jasmine. V roce 2016 se objevila v komediálním seriálu Flowers na televizní stanici Channel 4. V roce 2018 započala hraní v seriálu Krypton, jakožto Lyta-Zod, předchůdkyně slavného záporného hrdiny z komiksu „Superman“.

Jakub "Bixbi" Matěna

Herecká filmografie

Filmy

2017 Floor 9.5
Král Artuš: Legenda o meči
2015 Ark, The (TV film)
2014 Murdered by My Boyfriend (TV film)

TV seriály

2020 The Pale Horse (TV seriál)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2019 Jeho temné esence (TV seriál)
The Idea of North (S01E02)
Lyra's Jordan (S01E01)
Krypton (TV seriál)
Blood Moon (S02E09)
Mercy (S02E08)
In Zod We Trust (S02E06)
další epizody (8)
2018 Krypton (TV seriál)
The Phantom Zone (S01E10)
Hope (S01E09)
Savage Night (S01E08)
další epizody (10)
2017 Philip K. Dick's Electric Dreams (TV seriál)
Impossible Planet (E02)
Broadchurch (TV seriál)
Episode 6 (S03E06)
Episode 5 (S03E05)
Episode 4 (S03E04)
další epizody (6)
Černé zrcadlo (TV seriál)
DJ na odstřel (S04E04)
2016 Flowers (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
One of Us (TV seriál)
Adam and Grace (E04)
Glenarvon Loch (E03)
Beneath the Surface (E02)
další epizody (4)
2015 After Hours (TV seriál)
Bratrství (TV seriál)
Mating (E05)
Tripped (TV seriál)
2013 Ice Cream Girls (TV seriál)
The Dumping Ground (TV seriál)
Smrt v ráji (TV seriál)
An Unholy Death (S02E02)
2011 Sadie J (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)
1999 Holby City (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky