Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

adams89 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční thriler, který stojí alespoň za to jedno shlédnutí. Největším lákadlem filmu jsou Robert De Niro a především pro nás, české fanoušky, skvělý Karel Roden, v roli šílence s dost legračním jménem Emil Slovák. Ten se mezi hollywoodskými herci vůbec neztratil, ba naopak, byl zde nejlepší - hrál velmi přesvědčivě a dost mě pobavil. Troufám si i tvrdit, že tu zastínil i De Nira! Přesvědčil nás nejen o svých hereckých kvalitách, ale také o tom, že role záporáků mu říkají opravdu hodně. Jinak příběh tu zrovna není silnou stránkou, ale jak jsem už zmínil, na to jedno podívání se to dá vydržet. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

Co sa mi strasne paci na filmoch je to, ze vsetky kritiky, recenzie a hodnotenia su relativne (ako keby nieco nebolo:) ). ale to som odbocil od hlavneho ciela, ktorym je tento film. nemal som extrachut si pozriet 15 min., pretoze to malo mierne nadpriemerne hodnotenia s ohodnotenim priemerneho americkeho kusku (dobra blbost, ze?). u mna nim urcite nebol, lebo ked si odmyslite vazne tupy dej a zameriatie sa hlbsie na media, zglosovanie klisoidnych situaci, tak sa vam naskytne kvazi inovativne dielo, kde film ako taky nie je podstatny, ale vacsi zmysel tu ma zafilozofovanie si na temu: ako na nas vplyvaju media, a kde vlastne maju hranicu, a ci vobec nejaku maju. ked si toto zodpoviete (co nie je, ale nutne), prichadza na scenu karel roden a jeho partak oleg, ktori svojim dementizmom, soc. deviaciou privadzaju divaka do rozpakov ci sa smiat ich konaniu s kamerou, alebo sa pohorsovat nad ich brutalitou. hmmm..tak ma napadlo, ze je nakoniec je tiez dobre sa zamysliet aj nad pravnym systemom a ako lahko aj masovy vrah vykluckuje...ach ta amerika a nedocenene filmy.... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kdyby film končil o takových 15 minut dříve, byl by to šokující a strhující snímek:). Karel Roden je ve své roli vyšinutého psychopata perfektní, vedlejší roli hraje spíš Robert de Niro (i když producenti tvrdí opak:)). Příběh je opravdu zajímavý, netradiční co do obsahu i vizuální podoby. Mimochodem věděli jste, že představitel Olega Razgula je v reálu dvojnásobný mistr Ruska v sambo? (nepleťte si to s latinskoamerickou sambou, to by mohlo dopadnout opravdu nehezky:)) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

První významná role Karla Rodena v Americe je prozatím stále jeho rolí nejlepší. V této roli psychopatického zabijáka totiž opravdu září a ani Robert De Niro mu tady nestačí, i když stále hraje svůj solidní nadprůměr. Jinak je to velice solidní kriminálka, u které jsem se ani na chvilku nenudil a která splňovala snad všechna žánrová pravidla. Sice jsem čekal, že ty média v tom budou hrát roli ještě trochu větší a mohla se tak jejich role ještě trochu rozvinout, ale i tak je to velice příjemné. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Potemnělá, drsná a pesimistická thrilerově akční podívaná, ve které se Karel Roden předvedl jako totální magor, který společně s dalším ujetým Evropanem páchá vraždy v Americe. Natáčí to na kameru a pak to chtějí vydat a být slavný a bohatý. Jenže každé zlo má háček a tentokrát ani tito dva magoři nebudou výjimkou. Je to sice drsný, ale docela povedený snímek, který si bere na mušku především novináře. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně v baru, kde Emil (Karel Roden) otevírá balení Excedrinu a je natáčen na kameru, je v záběru kamery vidět na stole krabička cigaret české značky Mars. Lze také přečíst česky napsané upozornění na krabičce o škodlivosti kouření. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama