foto

Kim Cattrall

  • nar. 21.8.1956 (60 let)
    Liverpool, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se 21. srpna 1956 ve Widnes, Anglie asi 16 mil na východ od Liverpoolu. Když jí byli tři měsíce emigrovala s matkou (Shane) a otcem (Dennis) do Vancouveru,Kanada. Od 11 let studovala v Londýně Akademii hudby a dramatického umění. Poté ale maturovala zase ve Vancouveru. Po maturitě získala stipendium na americkou Akademii dramatického umění v New Yorku.

Začínala v muzikálu „Rocky Horror Show“ v Torontu. Několik let žila také ve Frankfurtu nad Mohanem se svým tehdejším manželem Larry Davisem. Poté se natrvalo přestěhovala do USA. Po návratu byla hlavně hostem různých seriálů (COLUMBO, STARSKY AND HUTCH). Větší popularitu jí přinesla jedna z hlavních rolí v seriálu SKRUPULE.

Její první film se jmenoval ROSEBUD. Poté si zahrála sexem posedlou trenérku v komedii PORKY´S. Hrála také v POLICEJNÍ AKADEMII. Od roku 1998 hrála Samanthu Jones v SEX VE MĚSTĚ. Tento seriál měl takový úspěch, že 4 roky o jeho ukončení natočili celovečerní film ve kterém si opět zahrála.

Měla tři manžely. Se dvěma se rozvedla a s jedním (prvním) manželství anulovala. Jednou vyhrála Zlatý globus (za Sex ve městě) a několikrát byla nominovaná na cenu Emmy.

Dana "Dangel" K

Herecká filmografie

2014 Sensitive Skin (TV seriál)
2010 Any Human Heart (TV seriál)
Muž ve stínu
Sex ve městě 2
Seznamte se, Monica Velour
2008 Sex ve městě
2007 Legenda o mém synovi (TV film)
2006 Him and Us (TV film)
Na hřbetě keltského tygra
2005 Princezna ledu
2003 Zkratky ke štěstí
2002 Crossroads
2001 15 minut
2000 Sex and the Matrix (TV film)
1999 Malí géniové
36 hodin do smrti (TV film)
1998 Modern Vampires
Netvor (TV film)
Sex ve městě (TV seriál)
1997 Exception to the Rule
Invaze (TV film)
1996 Sen každé ženy (TV film)
V labyrintu smrti
Where Truth Lies
1995 Heidi Chronicles, The (TV film)
Krajní meze (TV seriál)
Live Nude Girls
Mimo podezření
OP Center (TV film)
1994 Agentka s digitálním srdcem (TV film)
Dvojitý cíl
Two Golden Balls (TV film)
1993 Angel Falls (TV film)
Divoké palmy (TV seriál)
1992 Double Vision (TV film)
Zázrak v divočině (TV film)
Zlomek sekundy
1991 Star Trek VI: Neobjevená země
1990 Ohňostroj marnosti
V dobrém i zlém
1989 Famiglia Buonanotte, La
Návrat tří mušketýrů
Simpsonovi (TV seriál)
1988 Maškaráda
Palais Royale
Půlnoční křižovatka
1987 Figurina
1986 Velké nesnáze v Malé Číně
1985 Bezva finta
Turk 182!
1984 Policejní akademie
Sins of the Past (TV film)
Zákon města
1981 Lístek do nebe
Porky
1980 Hold
Scruples (TV seriál)
The Gossip Columnist (TV film)
1979 Laťka (TV film)
Rebels, The (TV film)
The Night Rider (TV film)
1978 Bastard, The (TV film)
Columbo: Jak vytočit vraždu (TV film)
1977 Deadly Harvest
Good Against Evil (TV film)
What Really Happened to the Class of '65? (TV seriál)
1975 Růžové poupě

Dokumentární

2015 Being Canadian
2010 Kdo myslíte, že jste? (TV seriál)
2004 Kdo myslíš, že jsi? (TV seriál)
Sex ve městě - Loučení (TV film)
2002 Intimate Portrait: Cynthia Nixon (TV film)
Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)
2000 Intimate Portrait: Kim Cattrall (TV film)
1997 Tracks

TV pořady

2011 Comic Relief: Uptown Downstairs Abbey (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
2004 The Paul O'Grady Show (TV pořad)
2003 MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2001 The 53rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1999 51st Annual Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace