foto

Oleg Taktarov

  • nar. 26.8.1967 (52 let)
    Arzamas-16, Gorkovská oblast, Sovětský svaz

Biografie

Oleg se narodil 26.6.1967 ve městě Arzamas-16. Od 12 let se zabývá bojovými uměními, které později využil ve službě v Rudé armádě, ve které působil jako instruktor sebeobrany a boje proti teroristům. V roce 1994 se odstěhoval ze své rodné země, která mu nenaskýtala mnoho příležitostí.

O rok později se mihl v seriálu z vojenského prostředí JAG. Následovalo několik menších rolí v nepříliš úspěšných snímcích, snad kromě filmu Wolfganga Petersona - AIR FORCE ONE ( 1997 ) - kde si zahrál s Harrisonem Fordem a Gary Oldmanem. Roku 2001 se objevil v seriálu ALIAS a téhož roku si zahrál roli pro něho typickou - rusa Olega Razgula, ve snímku 15 MINUT, kde hrál vedle Karla Rodena, Roberta De Nira a Edwarda Burnse. Snímek ale moc nevydělal.

John McTiernan si ho v roce 2002 vybral do svého filmu ROLLERBALL, ze kterého se stal velký propadák. Dále se objevil v pokračování MIZEROVÉ 2 ( 2003 ). Za zmínku jistě stojí film -NOC PATŘÍ NÁM (2007) - ve kterém se sešlo slušné herecké osazenstvo.

Mnozí lidé to o tomto herci neví ale v roce 2007 se střetl ve skutečném souboji s ikonou béčkových filmů a legendou - s Dolphem Lundgrenem.

Banji

Herecká filmografie

Filmy

2020 Koňok-Gorbunok
2019 See You Soon
2018 Battle of the Drones
Dokonalá loupež
Frat Pack
Posledněje ispytanije
2017 Dead Trigger
Studija Nižnij
2016 Beyond the Game
2015 Kartina maslom
2014 Na dosah
RockLand
Zakázaná říše
2013 Betrayal
Bilet na Vegas
Kurjer iz Raja
Policajt na odpis
2011 Generation P
2010 Predátoři
Supreme Champion
2009 Genghis Khan
Puť
2008 Maltijskij krest
Montana
Oprávněné vraždy
2007 Blizhniy Boy: Ultimate Fighter, The
Bobby Z
Noc patří nám
Rána za ranou
2006 Miami Vice
Sdvig
2005 Mužskoj sezon. Barchatnaja revolucija
2004 Lovci pokladů
2003 44 minut: Přestřelka v severním Hollywoodu (TV film)
Mizerové II
2002 Red Serpent
Rollerball
2001 15 minut
My Friend's Love Affair
The Quickie
1998 Útok na ponorku II: Klamný cíl
1997 Absolute Force
Air Force One
Komando totálního nasazení

TV seriály

2019 Ostrov Obrečjonnych (TV seriál)
Otčajannyje (TV seriál)
2018 Kačeli (TV seriál)
Skoraja pomošč (TV seriál)
2016 Mjortv na 99% (TV seriál)
Šelest (TV seriál)
2015 Na glubině (TV seriál)
Vremenno nědostupen (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - a.z.
Šach (S12E11) - a.z.
2013 Byvšaja žena (TV seriál)
2008 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Soudný den (S05E18)
2007 Soldaty 13 (TV seriál)
2005 Ochota na izjubrja (TV seriál)
2003 Alias (TV seriál)
Dva (S03E01)
1997 JAG (TV seriál)
Kovbojové a kozáci (S02E14)

Dokumentární

2010 Pojedinki: Ispytanije směrťju (TV film)

Hudební videoklipy

2001 God Lives Underwater - Fame (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2015 Kartina maslom

Host

TV pořady

1995 UFC 5: The Return of the Beast (TV pořad)
UFC 6: Clash of the Titans (TV pořad)
UFC 7: The Brawl in Buffalo (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky