Reklama

Reklama

Slimáci

Trailer 2

Slizká smrt se plazí k nic netušícím obětem. V nenápadném americkém maloměstě se začínají množit případy záhadných úmrtí. Policie i lékaři jsou bezradní a jediný, kdo tuší hrozivou pravdu, je hygienik Mike Brady. Jenže jeho teorie o masožravých slimácích je úřady ignorována. Až do doby, kdy se ukáže, že mladík má pravdu a že za desítky brutálně zavražděných obyvatel města opravdu mohou zdánlivě neškodní černí slimáci. Ulice i domy jsou takřka přeplněné slizkými posly smrti a zdá se, že na záchranu nevinných je již příliš pozdě. (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (120)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Začala zahradkářská sezóna, tak proč si při té příležitosti nedat starou osmdesátkovou klasiku o malých slizkých žravých potvorách, které však mají mnohem větší apetit a nespokojí se jen tak s nějakou zeleninou, ale jdou rovnou po mase. Před mnoha lety to byla klasika, dnes už je to lehce sentimentální záležitost, ale pořád funkční. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Miluju béčkový horory. Nesnáším slimáky. Ale Slimáci pro mě po komentáři uživatele tron jsem tohle zkrátka musela vidět. Herci jsou lehce prkenní (hrají a la Dallas), mají skvělé oblečení (super tričko a kalhotky slečny na lodi) a hlavně mají skvělé hlášky. Spojení nechutných slimáků a skvostných perel, co hrdinové vypouštějí z úst, zaručí tomuhle filmu nesmrtelnost. A ti slimáci... och, už nikdy nechci žádného vidět. Hlavně v salátu ne. No a na závěr musím přidat alespoň jednu z hlášek,, která hovoří snad za vše: "Něco ti řeknu. Až se vrátím domů, co kdybychom se svlíkli do naha a užili si?" ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Dole v kanáloch sú zmutované slimáky, musíme tam hodiť bombu.“ Toto je veta, ktorú nech zahráte s akokoľvek kamennou tvárou, stále na nej bude niečo podozrivé. Slimákov som ako dieťa nevidel, takže vo mne s odstupom desaťročí od vzniku nevyvolávajú žiadnu svojrázne hrejivú nostalgickú spomienku. Prvý raz som ich videl až v r. 2011, keď už som dávno nebol tínedžer. Pamätám si však aspoň na knihu, ktorú som ako malý čítal a bola riadne nechutná (v pamäti mi najviac uviazla pasáž so sexuálnou trojkou drasticky narušenou vpádom slimákov, pre dieťa fakt trauma). Avšak pozor! Film Slimáci v nevznikol podľa knihy Slimáci! Tá je v skutočnosti druhým dielom knižnej série, z tej však v ČR vyšiel iba druhý diel a to síce pod názvom Slimáci, ten názov ale nie je správny, keďže dotyčná kniha sa v origináli volá Breeding Ground. Takže film Slimáci a kniha Slimáci (Breeding Ground) nemajú, okrem vraždiacich slimákov, nič spoločné. OK, dosť informácií. Aký je samotný film? Pravdupovediac, čakal som väčšie béčko. Keď si spomeniem na všetky tie vraždiace osy, včely, mravce, medvede, slony, mačky a ja neviem, čo všetko ešte, musím uznať, že po technickej stránke si film dodnes udržuje pred divákom nepríjemný rešpekt. Dnes by to boli tony počítačových efektov, vtedy ozajstné slimáky. Dokonca i po hereckej stránke mi to pripadalo tak, že niekomu záleží na postavách, čo je v slimačom horore nečakané (rovnako tak prekvapivo seriózna hudba). Nepoznám iný film, v ktorom by bol detailný záber na hryzúceho slimáka. Inak scenár ukážkovo spadá do vtedajšej vlny zvieracích hororov, kde zvery síce ľudí vraždili, ale nedialo by sa to nebyť ľudskej arogancie, túžby po moci (a, prirodzene, peniazoch) a rôznych ilegálnych (a pravdaže nemorálnych) vedeckých, prípadne vojenských experimentov, prípadne protizákonného narábania s toxickým odpadom (z ktorého sa ostatne stvoril aj Aligátor). ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Slimáci, žijí-li pohromadě, a nemají-li jídlo, tak požírají jeden druhého, až zůstává jen hromada skořápek a jeden, vítězný slimák. Ten žije nejdéle, ale nakonec taky po něm zbude jen ulita. Už to je horor jako řemen, ale scenárista a režisér chtěl od slimáků víc. Místo, aby si pochutnávali na nich lidé, tak si na lidech pochutnávají slimáci a divák aby se na to díval? Jelikož hlavní díl práce na filmu odvedli Španělé, tak v tom nevidím nic jiného, než vměšování se do Francouzů, kteří baští slimáky nejvíce ze všech národů na Zemi. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Viděno před mnoha lety, v dětství. Pamatuji si hnus, brutalitu a napětí. Ale jak jsem napsal, viděl jsem to asi tak ve 12. lety, tak nevím, co bych na to říkal dnes.///// A taky jsem to nedávno viděl znovu a velice mě to zklamalo. Hrozná režie, béčkovitý scénář v tom nejhorším možným smyslu. A výkony herců?? Hrůza. Jediným podařeným co tady je, jsou gore efekty. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku, na Islande a v austrálskom štáte Queensland. (Paldiny)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Shauna Hutsona. (Hans.)

Reklama

Reklama