Reklama

Reklama

Slimáci

Trailer 1

Slizká smrt se plazí k nic netušícím obětem. V nenápadném americkém maloměstě se začínají množit případy záhadných úmrtí. Policie i lékaři jsou bezradní a jediný, kdo tuší hrozivou pravdu, je hygienik Mike Brady. Jenže jeho teorie o masožravých slimácích je úřady ignorována. Až do doby, kdy se ukáže, že mladík má pravdu a že za desítky brutálně zavražděných obyvatel města opravdu mohou zdánlivě neškodní černí slimáci. Ulice i domy jsou takřka přeplněné slizkými posly smrti a zdá se, že na záchranu nevinných je již příliš pozdě. (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (120)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Posolit, rozstřihnout nůžkami, utopit a nebo vypustit kachny? V zahrádkářích ti kluzcí hajzli probouzejí netušené vražedné sklony, ale co dělat, když se přemnoží a dostanou chuť na maso? Až na scénu ve skleníku, která měla „edwoodovské“ parametry, si tvůrci vesměs poradili s tím, že jejich agresivní zplozenci přírody neoplývají rychlostí a nechávají za sebou stopy. Mezi ochotníky nechybí erotické dusno, svérázná hudba přeskakuje mezi diskem, komedií, romantikou a napětím (největší bomba jsou úvodní titulky, kdy to vypadá, že slimák na to půjde nožem přes sprchový závěs), gore je na dobu vzniku a možnosti krvelačných měkkýšů poměrně působivé a finální deplžizací v kanalizaci tomu dojde již tak zkrácený dech. A teď mi dovolte jednu kontrolní otázečku, soudruzi. Myslíte si, že poslední záběr vyjeví, že nějaký slimejš přežil..? ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Slimáci, žijí-li pohromadě, a nemají-li jídlo, tak požírají jeden druhého, až zůstává jen hromada skořápek a jeden, vítězný slimák. Ten žije nejdéle, ale nakonec taky po něm zbude jen ulita. Už to je horor jako řemen, ale scenárista a režisér chtěl od slimáků víc. Místo, aby si pochutnávali na nich lidé, tak si na lidech pochutnávají slimáci a divák aby se na to díval? Jelikož hlavní díl práce na filmu odvedli Španělé, tak v tom nevidím nic jiného, než vměšování se do Francouzů, kteří baští slimáky nejvíce ze všech národů na Zemi. ()

Reklama

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Přemejšlim, jestli ten "černý humor" a debilita k filmu patří a je záměrná, aby tím podtrhly klasickou béčkovou šablonu hororů osmdesátých let, nebo vznikly nedopatřením a zapůsobily na mě omylem (např. scény, kdy slimáci útočí, při kterých jsem se zkrátka musel pousmívat; jako třeba, když sledujeme, kam až je schopnej zajít chlápek, kterej slíbí ženě, že jí z kytek sundá humus v podobě slimáčích vajíček - manželka si doma luxuje s cigárkem za doprovodu šílených šlágrů, zatímco starej si ve skleníku hraje na Rockyho a buší do všeho ve snaze, že plže v rukavici, kam už se mu stačili schovat, usmrtí, až se nakonec odváží sáhnout po sekeře a--), nicméně solidní průměr, kterej utekl celkem příjemně, to je... ;-) ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejnadsazenějších hororových témat, zpracováno více či méně realistickým způsobem. Herecké výkony sice lehce na bodu mrazu, ale jinak jsem se bavil slušně. Žádné trapné přehrávání, na konci žádní obří, prvotní slimejši, kterýma to jako všechno začalo. Jen hromada pěkně hladových, zubatých slizáčkú, realisticky podané, brutální situace a ochotničtí neherci. Béčko jak má být :-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slimáky mám umístěné hodně vysoko ve svém pomyslném žebříčku nejlepších zvířecích horrorů a to hned po Arachnophobii. Ne tak kvůli atmosféře nebo strachu, ale hlavně kvůli hnusárničkám, jež se tu objevují. Odseknutí vlastní ruky nebo prasknutí oka, z něhož vyletí červi, na mě působí i dnes, i když to logika těžko pobere. Konverzace hlavních postav sice tahají občas za uši, ale nekoukám přece na inteligentní drama, ale na "nature amok" jako bejk, a tak k tomu i přistupuju. Spousta krve, sem tam nějaké gore, ale hlavně tuny slimáků, kteří člověka překvapí i při chvílích největší pohody: když sedíte na hajzlu. Skvěle mi sem zapadla i hudba, co mi trochu připoměla to nejlepší z 80.let. Jeden z mála filmů od Řitky, co mi udělal opravdu radost... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Shauna Hutsona. (Hans.)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku, na Islande a v austrálskom štáte Queensland. (Paldiny)

Reklama

Reklama