Reklama

Reklama

Mat Kilau

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po vpádu britských jednotek do Pahangu se legendární malajsijský bojovník a jeho lidi postaví na odpor, aby ochránili svůj domov před hrozbou kolonizace. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Historický flák v ktorom bojujú dobrí malalalalalalalalajci proti zlým britom. Čiže dosť otrepaná zápletka podaná hrozne nudne a miestami trápne jak je tam všetko prehnané. Briti sú asi tak stokrát diabolskejší ako v HK filmoch a malalalalalalalajci trpia a trpia a trpia, kým sa neobjaví národný hrdina a neskope zlých britov do guličky. Bohužiaľ akica je sklamaním. Choreografia nie je zlá a dočkáme sa aj nejakých originálnych chvatov, ale všetko ničí neprehľadný strih a blbá kamera. Takže ani borec Yayan Ruhian ako ultrabrutálny poskok britov príliš nevynikne. To už aj v niektorých amerikánskych filmoch sa predviedol viac. 3/10. ()

OtokPag 

všechny recenze uživatele

Zábavný výprask ve stylu Sandokana, jak už bylo trefně napsáno níže. Dialogy jsou prostě jiná kultura, stejně jako celý tenhle akční nacionalistickej sajrajt. Čtyři hvězdy dávám filmové prádelně za stále čistě kostýmy 😋 ()

Reklama

mdf 

všechny recenze uživatele

Samí Alláh akbar,udatné hrdinství utlačovaného lidu, něco jako Sandokan po 40 letech. Malajská vesnice se svým hrdinou,se vzbouří proti anglické nadvládě. Souboje je vidět, že byly připravené, takže těžko uvěřitelné, až poslední bitva se jakž takž dala.Yayan Ruhian ,jediný ten se mi tam zdál uvěřitelný, takže nic moc. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Starý svět jak jsme ho znali my pomalu končí. Ano, pravda, nepamatujeme Británii nad jejíž územím slunce nezapadalo. Nicméně z Velké Británie je teď tak trochu malá a navíc dost islámská Británie. A to se ještě netrhlo Skotsko, kterému to v dalším referendu podle mne vyjde. A jelikož do mrtvého lva i zajíci kopají jak pravý dávný citát, vznikají takovéhle šílenosti typu Mat Kilau. Koloniální éra mne hodně zajímá a i když film zde neměl valné hodnocení, pár ukázek upoutalo moji pozornost. Abych to hned neshodil, tak z hlediska technického to nebyla zas až taková hrůza. Jasně, je to asijsky afektované, máme tu kupu klišé, zpomalených záběrů a drsných pohledů přímo do kamery. Hrdinové pronášejí široce rozkročeni u vodopádů moudrosti typu - oni mají zbraně, na naší straně je Alláh! Oceňuji některé bojové scény, které byly natočeny celkem zručně. Z hmatů a chvatů vám bude přecházet zrak a starej Bruce Lee by měl asi radost. Horší byly už výstřely z děl, kdy kule v nich byly asi potřeny lejnem Chucka Norrise, protože jejich explozivnost byla až neskutečná. Masové scény moc nečekejte, komparz britské pěchoty dělá všehovšudy nějakých 30 herců, přičemž ač si obličejů podobných, jsem měl dojem, že jsou herci recyklováni. To znamená, že ti zabití v předchozích scénách bojovali posléze v těch dalších. Všem velí britský kapitán Syers hraný chlapíkem Geoffem Andre Feyaertsem. Toho ani databáze CSFD nezná, a tak jsem si o něm dohledal další informace. Nikdy jsem ho nikde neviděl hrát. Tenhle Belgičan konvertoval k islámu a odstěhoval se do Malajzie.  Tam se asi naučil místní hatmatilku a tak po něm filmaři asi vděčně sáhli. Absolutně nechápu, proč mu obarvili obočí, vousy a celou hlavu na žluto! Když jsem ho viděl poprvé, vybavil se mi film Opičí král! :-). Mat Kilau byl chlapík, který pravda dělal odboj proti Britům, nicméně byli to až Japonci, kdo je po čas druhé světové války vymetli z této části světa, aby se tam pak posléze zase vrátili. Odešli odtamtud sami v rámci poválečných dekolonizací. Takže tenhle film o to jak hadrníci v sandálech decimují imperiální british troops byl opravdu srandovní. Britové stříleli ve filmu tak, že by netrefili ani z metru Buckinghamský palác! No fakt strašné! Tenhle film je teď v Malajsii strašně populární! Viděl jsem videa jak diváci u něj pláčou dojetím. Krom toho jak to hadrníci nadali Britům je film jedna velká propagace islámu. Ani nezkoušejte počítat, kolikrát tam zazní Alláh.  A tak nám tu vznikl další skvělý historický velkofilm o tom, jak zlí kolonisté byli s pomocí Alláha a deseti hadrníků vyhnáni z Malajsie. Další křivda byla napravena!  Dávám za dvě ukradené pušky z britského skladu a jdu si pustit Sandokana. * * ()

Reklama

Reklama