Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (74)

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. „Čauko Russell, tu Chris Hemsworth, hrali sme spolu v Thorovi 4, určite si na moje svaly nezabudol.“ – „Jasné, že nie. Tiež som bol kedysi namakaný, ale... no nič, škoda reči, čas späť nevrátiš.“ – „Prosím ťa, je tu jedna taká vec. Mojich bráchov Liama a Lukea oslovil jeden Čech.“ – „Wow, Čech. To je niečo. Vraj majú kvalitné pivo.“ – „Zohnal pár miliónov a chce natočiť akčný film o vojenskej jednotke v džungli. Niečo ako Za nepriateľskou líniou alebo ten film s Benom Affleckom... ako sa doprdelky volal?“ – „Viem, čo myslíš. Tiež si nespomeniem na názov, ale bolo to dobré.“ – „Nemal by si záujem?“ – „Hahahahaha. Obávam sa, že tieto časy mám už za sebou.“ – „Nepochopili sme sa. Hlavného hrdinu by hral brácho. Jeho nahrávača iný brácho. Ty by si bol pilot namakaného bojového dronu, ktorý všade strieľa rakety a všetko vidí. Teda, vidí to len ak to vyhovuje scenáru. Čiže raz áno, inokedy nie. A sem-tam mu dôjdu rakety, takže je prd platný. Ale bol by si taký týpek, diváci by si ťa hneď obľúbili a na konci by si golfovou palicou rozbil televízor.“ – „To znie cool. Ale... ja neviem. V džungli?“ – „Počujem v tvojom hlase obavy, Russell. Len sa ty nič neboj. V džungli by behali len bráškovia. Ty by si sedel v miestnosti, hľadel na monitor, pil energeťák z plechovky a sem-tam by si šťavnato zanadával, aby bola sranda. Raz za čas by si povedal niečo múdre, mentorské, aby si nestratil rešpekt.“ – „To sa mi páči. To sa teoreticky dá natočiť za dva dni.“- „To si píš.“ – „Ale na konci by som musel letieť do tej zasratej džungle, nie?“ – „Hej. Mala by tam byť dojemná spoločná scéna s hrdinom, ktorému si dve hodiny kryl chrbát. Diváci si poplačú, vy si vymeníte dva-tri drsné vtipy, ale natočí sa to tak, aby bolo jasné, že sa navzájom kruto uznávate a budete sa do smrti stretávať.“ – „Logiku to dáva. Ale ja by som to najradšej natočil bez tej spoločnej scény. Chápeš, už nie som najmladší, nechce sa mi letieť kvôli trom filmovým minútam cez polovicu sveta.“ – „No dobre, a ak žiadna spoločná scéna nebude a natočíš to celé v interiéri?“ – Chvíľa napínavého ticha. „To by šlo.“ – „Super, tak sme dohodnutí? Rozpočet je taký všelijaký, malo by to byť na spôsob Michaela Baya, plno explózií, spomalených záberov atď.“ – „Rozumiem. A ty v tom teda hrať nebudeš?“ – „Nie, nebuď smiešny, na mňa nemajú prachy. Dokonca ich majú tak málo, že sa prvú polhodinu nič akčné neudeje a finále by dokonca malo byť také subtílne, že v ňom nepôjde o akciu, ale o to, kto kedy kam zavolá a kto kedy a prečo dvihne alebo skôr nedvihne telefón.“ – „No nekecaj, to znie ako prča. Ale chcel by som tam nosiť nejakú parádnu košeľu. A na konci by som si rád zatancoval. Už pekelne dávno som si v nejakom filme nezatancoval.“ – „Dobre, máš to mať, vybavím ti to.“ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě povedená military akce s těmi méně známými Hmsworthi a hodně tlustým Crowem s pochybnou hawajskou košilí. Land of Bad je v první třetině pomalou taktickou akcí po vzoru starších Clancyovek, která se později překlopí do akční honičky jak "Za nepřátelskou linií" se špetkou Baye. Obě tyto části fungují, akce je až překvapivě efektní i působivá a Crowe si nenáročnou roli velkého "strejdy" na telefonu užívá a dlouho mi v nějaké roli takto nesednul. Největší problém mám pouze s rozbitou poslední třetinou, která je najednou úplně jiným filmem a přestože stále baví slušnou akcí, trochu ztrácí v příběhu, který neví kam se vydat. Všehovšudy ale povedená jízda, která umí napínat i oku lahodit výbušnou akcí. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení se to nezdá ale “Zlounov” není vůbec špatná podívaná. Většina děje se odehrává v oblasti Suluského moře a jde prakticky o exhibici “modern warfare”. Bez sady náhradních baterek a dronu nad hlavou to už dnes nejde. Každopádně. Ústřední postava aka “Lupínek” (ano, má stejnou přezdívku jako Howard v Teorii velkého třesku) je ukázkový zelenáč co podělá na co sáhne. Jestli je i příčinou toho, že se vše “tak nějak sere” on nebo (řekněme) neortodoxní operátor dronu nechám na zvážení. Co je ale neoddiskutovatelné je skvěle natočená akce. Za mě příjemná podívaná. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Akční film z dílny producenta Petrá Jákla zní asi tak lákavě jako komedie z dílny Zdeňka Trošky, Land of Bad ale naštěstí dostali do rukou trochu schopnější tvůrci, takže z toho ve finále vzešlo hezký military béčko se snaživým ansámblem (Crowe bizár, Stín a Jesse super), solidní akcí a upřímně funny závěrem ze sámošky. Oproti pekelně debilnímu Lone Survivor to je v podstatě oscarovej film, což zdejší hodnocení moc neodráží, takže dávám čtvrtou hvězdu za odvahu obsadit ne jednoho, ale rovnou dva levný Hemsworthy, kteří sem kupodivu obstojně zapadli. 7/10 ()

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Fajn žánrovka nenadchne inovativním přístupem, sází ale na osvědčené akční prvky, díky kterým diváka krásně zabaví. Poctivá filmařina bez umělých berliček, která se opírá o reálné lokace, povedenou akci a fajn interakce mezi hrdiny. Geniální nadčasové dílo to není, fajn příspěvek do akčního žánru určitě ano. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)
  • Počas jednej väčšej prestrelky je na niekoľkých záberoch záchranný vrtuľník označený ako Black Hawk. Keď sa však záchranný tím pokúša pristáť, je jasne vidieť vrtuľník Huey. (MikaelSVK)
  • Eubank a Frigerio strávili dva týždne sledovaním reálnych príslušníkov JTAC pri práci vo Fort Irwin National Training Center, čím sa dostali do základov fungovania tohto leteckého riadenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama