Reklama

Reklama

Když je armádní tým ODA přepaden, jejich jedinou nadějí je letecký JTAC (Liam Hemsworth) a pilot dronu (Russell Crowe), kteří je provedou brutální 48hodinovou bitvou o přežití. (Tomas.C.1509)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (75)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě povedená military akce s těmi méně známými Hmsworthi a hodně tlustým Crowem s pochybnou hawajskou košilí. Land of Bad je v první třetině pomalou taktickou akcí po vzoru starších Clancyovek, která se později překlopí do akční honičky jak "Za nepřátelskou linií" se špetkou Baye. Obě tyto části fungují, akce je až překvapivě efektní i působivá a Crowe si nenáročnou roli velkého "strejdy" na telefonu užívá a dlouho mi v nějaké roli takto nesednul. Největší problém mám pouze s rozbitou poslední třetinou, která je najednou úplně jiným filmem a přestože stále baví slušnou akcí, trochu ztrácí v příběhu, který neví kam se vydat. Všehovšudy ale povedená jízda, která umí napínat i oku lahodit výbušnou akcí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na konci jsem se tedy upřímně obával, že místo sledování vojáků, kterak se snaží dostat z bunkru, budeme sledovat jak si Russell Crowe zajel koupit něco k snědku. Přestože jeho chraplák funguje stále na výbornou, ve váhové kategorii by směle mohl vyzvat Seagala. Akčňák je takový nevyrovnaný, má to své velmi dobré chvilky, kdy si člověk dost přeje aby se zavzpomínalo na Ramba a pobíhalo se džunglí. 60% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vojenská akcia, na ktorú je kapacitu ako Russell Crowe škoda, ale aspoň dokázal, že kapitánom amerického letectva môže byť aj vášnivý chipsožrút s nadváhou 50 kilo, lebo veď aj tak dnes sa už o všetko stará technika. Nič nového sme sa ale v tomto v Austrálii natáčanom a niektorými Austrálčanmi stvárnenom filme o Američanoch nedozvedeli, len to, že stále bojujú za ušľachtilé ideály a oponenti sú stále len nejakí teroristi, únoscovia, násilníci či inak zlí chlapi, ktorí nerozumejú benefitom amerického vojenského dobra. Ako to býva, stále šírenom ďaleko od domácich hraníc. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Od Land of Bad jsem nečekal zázraky, ale jde o solidní military akční záležitost s áčkovým rozpočtem a fajn herci, která si drží výborné tempo a je příjemně intenzivní. Máme tu 5 vojáků, kteří jsou vysláni na misi, jenže se to klasicky posere a půjde o život. Mladý Hemsworth utíká džunglí před nepřáteli a pomáhá mu Russel Crowe na drátě, který pomocí dronů pálí bomby do nepřátel. Má to skvělé tempo, dialogy mezi Crowem a Hemsworthem jsou fajn, napětí nechybí a v závěru došlo i na nějaké ty osobní fighty a přestřelky. Nejde o nic převratného, ale rozhodně to žánru nedělá ostudu a kdo podobné military záležitosti rád má, tak nešlápne vedle. 75% ()

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Fajn žánrovka nenadchne inovativním přístupem, sází ale na osvědčené akční prvky, díky kterým diváka krásně zabaví. Poctivá filmařina bez umělých berliček, která se opírá o reálné lokace, povedenou akci a fajn interakce mezi hrdiny. Geniální nadčasové dílo to není, fajn příspěvek do akčního žánru určitě ano. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Eubank a Frigerio strávili dva týždne sledovaním reálnych príslušníkov JTAC pri práci vo Fort Irwin National Training Center, čím sa dostali do základov fungovania tohto leteckého riadenia. (Arsenal83)
  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)
  • Počas jednej väčšej prestrelky je na niekoľkých záberoch záchranný vrtuľník označený ako Black Hawk. Keď sa však záchranný tím pokúša pristáť, je jasne vidieť vrtuľník Huey. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama