Reklama

Reklama

KOndoMEDIE

  • Česko S barvou ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Francois Pignon (tohle jméno se objevuje téměř v každé komedii France Vebera) je tichý ušlápnutý úředník v jedné středně velké firmě na kondomy. Dozví se, že má být vyhozen, jeho žena jím pohrdá, syn mu nemá co říct. Cítí se osamocený a zbytečný. Od sebevraždy ho zachrání nový soused, bývalý psycholog velké společnosti, který přesně ví, jakou ostudu si v současné době žádná firma s dobrou pověstí nemůže dovolit pouze, nesmí vyhodit na dlažbu homosexuála. A Pignonovi poradí jednoduchý trik, jak zůstat v zaměstnání. Za co jeho kdysi vyhodili, za to Pignona dnes naopak musí v zaměstnání „držet“. Vyrobí fotomontáž, na které je Pignon v gay klubu v poněkud choulostivé pozici a kterou spolu pošlou přímo šéfovi firmy. Nic se nešíří tak rychle, jako informace mezi kolegy. Události se však brzy začnou zúčastněným vymykat z rukou... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tak hoši, takhle se to dělá. My holky musíme říct „šéfe, jsem v tom“ a řešit pak spoustu potíží z tohoto alibi plynoucích, vám stačí jít s teplotou ven. Rázem bude všechno jinak. Získáte zbrusu nové a přítulné kamarády. Drby kolem vás zařadí kosmickou rychlost. Budete moct nosit růžovou. Život zkrátka dostane nový směr. A komu by se to snad nelíbilo, tomu ukažte, že jste pořád samec a dejte mu pěkně paraplíčkem po kebuli. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Velice povedena francouzska komedie. Pribeh se sice vetsinu casu toci okolo homosexuality hlavniho hrdiny a otazky co s nim, ale film je porad vtipnej. Navic tu je par dokonalejch scen, jako treba nasazeni kondomu na hlavu hlavniho hrdiny. Tak neskutecnej vyraz, kterej nasadi Auteuil, sem snad jeste nevidel. Celej film vlastne tahne Auteuil, kterej se vetsinu casu tvari dost nestastne, aby se nakonec z loosera stal velkej frajer. Ale i ostatni herci stoji za pozornost. Predevsim Depardieu, kterej je perfektni jako buzeranto-bijec i jako ubrecenej citlivej typek v depresi. Fakt jsem se moc dobre bavil. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Typický koktejl klasické komedie a jemného moralizování od Francise Vebera, tentokrát se skvělým Danielem Auteilem v hlavní roli a doslova skvostným Gérardem Depardieu v... V druhé hlavní roli. Český název je vrchol nevkusu, ale nebojte se, film takový není ani na setinu vteřiny.___P.S. Také dabing se povedl. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Daniel Auteuil je v roli uťápnutého účetního roztomilý, jeho nový soused Michel Aumont zábavný, šéf firmy Jean Rochefort nemá chybu, no a příběh o plánovaném propouštění úsměvný, zejména tedy to řešení vzniklé situace.. Téma homosexuality zpracoval Francis Veber vkusně, vtipně a nenásilně výchovně.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Komédia je jedným z najschodnejších žánrov pri kritike spoločenských neduhov. Ako lepšie kritizovať vlastné predsudky, ak nie cez humor? Najvtipnejšie na Kondomédii je, že tu vlastne nikto nie je gay (v podniku), ale veselo sa tu spustí vlna ohováračiek, odhaľujúcich vtipným spôsobom to, aké postavy v skutočnosti sú a akí sme aj my. Robí si srandu aj z pozitívnej diskriminácie, aby to schytali všetci. Film je v jednotlivých sekvenciách značne predvídateľný, ale myslím, že je to súčasťou hry a vypointovanie situácií je často bezchybné. Kondomédia by však zniesla o desať minút viac, prepracovanejšiu líniu vzťahu Pignona a jeho nadriadenej a údernejšie finále, kde sme sa mali chytať za bruchá. Luxusných fórikov je ale stále dosť. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • V době natáčení ve Francii žádná továrna na kondomy neexistovala. Filmová továrna byla postavena podle japonského vzoru. (Bernhardiner)

Reklama

Reklama